"Χρυσός" για την ελληνική οικονομία ο τουρισμός και φέτος

1 δις πάνω τα έσοδα από τον τουρισμό στο 1ο εξάμηνο - Οδεύουμε σε νέα ρεκόρ εσόδων και αφίξεων το 2018

Σχεδόν 1,5 εκατομμύριο περισσότεροι τουρίστες ταξίδεψαν φέτος στην Ελλάδα το 1ο εξάμηνο σε
σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017. Συνολικά επισκέφτηκαν την Ελλάδα για πρώτη φορά στα χρονικά 9,45 εκατομμύρια τουρίστες ως και το τέλος Ιουνίου, καταγράφοντας άνοδο 19,1% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά (1ο εξάμηνο 2017 - 7,9 εκατ.).

Η κατακόρυφη άνοδο των διεθνών αφίξεων "πυροδότησε" νέο ρεκόρ εσόδων από τον τουρισμό, πετυχαίνοντας άνοδο 18,9% το 1ο εξάμηνο 2018. Τα αμιγώς τουριστικά έσοδα αυξήθηκαν από τα 4,08 δις ευρώ το 2017 στα 4,85 δις ευρώ φέτος. Πρόκειται για την καλύτερη επίδοση στην ιστορία του ελληνικού τουρισμού.

Η επίδοση αυτή οφείλεται στην εξαιρετική πορεία του μήνα Ιουνίου, όπου οι διεθνείς αφίξεις αυξήθηκαν κατά 22,3% (2018 - 4,1 εκατ., 2017 - 3,35 εκατ) σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2017 και οι αντίστοιχες εισπράξεις κατά 16,0% από 2 δις ευρώ το 2017 στα 2,33 δις ευρώ το 2018.

Η καλή επίδοση του τουρισμού τον Ιούνιο συμπαρέσυρε ανοδικά το πλεόνασμα του ισοζυγίου υπηρεσιών που παρουσίασε άνοδο κατά 313 εκατ. ευρώ. Αλλά και το ισοζύγιο μεταφορών, όπου παρουσίασε βελτίωση λόγω της ανόδου των καθαρών εισπράξεων από θαλάσσιες μεταφορές.

Συνολικά υπολογίζεται ότι τα έσοδα από τον τουρισμό (αμιγώς ταξιδιωτικές εισπράξεις και διεθνείς μεταφορές) το 1ο εξάμηνο του 2018 ήταν αυξημένα κατά 1 δις ευρώ σε σχέση με πέρυσι.

Τα παραπάνω στοιχεία επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις του Υπουργείου Τουρισμού ότι η Ελλάδα οδεύει στην καλύτερη τουριστικά χρονιά όλων των εποχών.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ΧΡΥΟΣ Η ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΡΗΝ ΤΣΕΠΗ ΟΜΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΣΕΝΤ.ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΑΣ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ,ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.ΤΙ ΩΦΕΛΟΥΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε επειδή ζω σε μια κοσμοπολίτικη τουριστική περιοχή , σε πληροφορώ με κάθε ειλικρίνεια , ότι τουρίστες έχουμε , αλλά τι τουρίστες , λεχρίτες , άφραγκους , πεινασμένους , έρχονται με 100 ευρώ και όταν φύγουν θέλουν τα 100 ευρώ να είναι 150 , μιλάμε ότι ποιούν και φάνε στα ξενοδοχεία , έξω στην αγορά δεν αφήνουν μια , μιλάμε για πολλή καρμιριά , μην ακούτε λόγια , και όπως είπα κόσμο έχουμε , χρήματα δεν έχουμε απο δαύτους

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]