ΕΝΩ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑΝ ΔΟΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ» ΚΑΙ ΒΥΘΙΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ…

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΑ! ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΩΡΑ ΤΗΣ  ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΥΡΑΣΙΑΣ»  



Του Ειδικού Συνεργάτη

O Ερντογάν ανακοίνωσε πως η χώρα του στράφηκε ήδη στην Κίνα για μακροπρόθεσμη οικονομική συνεργάσια μετατρέποντας την…
Τουρκία σε κεντρικό κόμβο στο σχέδιο «One Belt-One Road» της Κίνας. Κοσμογονικές αλλαγές. Διμερές εμπόριο Λίρας και Γουάν, πετάξτε αμερικανικά δολάρια και ευρώ η εντολή του Ερντογάν, είμαστε η χώρα της Δυτικής Ευρασίας. Το τελευταίο τα λέει όλα.

Τελικά, δεν ήταν τυχαία η ρήση του Ρ.Τ.Ερντογάν, ο οποίος πριν τις εκλογές άσκησε κριτική στην ανάμειξη Σόρος στην τουρκική οικονομία ενώ είχε τονίσει το εξής:

«Αλλάχ θέλοντος θα διεξάγουμε επιχείρηση εναντίον της Moody’s μετά τις 24 Ιουνίου»….

Και τώρα ιδού τι εννοούσε ο Ρ.Τ.Ερντογάν:

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν ανακοίνωσε τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησής του για τις πρώτες 100 μέρες της νέας θητείας.

Αναφερόμενος σε αναλύσεις και δημοσιεύματα από δυτικά μέσα που αποκαλύπτουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τουρκική λίρα, ο Ερντογάν επανέλαβε πως η χώρα του «είναι αντιμέτωπη με έναν σφοδρό οικονομικό πόλεμο, αλλά θα τον νικήσουμε».

Ως μέρος της στρατηγικής του για νίκη στον φερόμενο οικονομικό πόλεμο που έχει εξαπολύσει η Δύση κατά των νομισματικών πολιτικών και του υπαρκτού αναπτυξιακού μοντέλου της Τουρκίας, ο Ερντογάν ανακοίνωσε πως για πρώτη φορά η Άγκυρα άρχισε να εκδίδει ομόλογα στην κινεζική Yuan Renminbi και ότι η χώρα ανοίγει πιστωτική γραμμή με την Κίνα, ως μία πιο σταθερή και αξιόπιστη εναλλακτική πηγή δανεισμού, έναντι Ευρωπαϊκών και Αμερικανικών ινστιτούτων.

Ο Ερντογάν, μιλώντας για την «νέα τουρκική εποχή» , δήλωσε ότι, στο μέλλον οι σημαντικότερες εξαγωγικές συνεργασίες της Τουρκίας θα είναι με την Κίνα, τη Ρωσία, το Μεξικό και την Ινδία.

Ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι η χώρα σχεδιάζει να δημιουργήσει ειδικά εμπορικά κέντρα σε 35 μεγάλες πόλεις ανά τον κόσμο.

Ο Ερντογάν συνέχισε να καλεί τους απλούς Τούρκους αποταμιευτές να πουλήσουν τα αμερικανικά δολάρια και τα ευρώ, ενώ τώρα σε κυρίαρχο επίπεδο, η κυβέρνηση περιστρέφει τη δική της νομισματική πολιτική προς έναν εργαζόμενο που συνεργάζεται περισσότερο με τη Σαγκάη παρά με τη Wall Street, το Λονδίνο ή τη Φρανκφούρτη.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ήταν από τους πρώτους και πιο ενθουσιώδεις υποστηρικτές της κινεζικής πρωτοβουλίας One Belt-One Road, η οποία είχε αρχικά εισαχθεί το 2013.

Έκτοτε, ο οικονομικός διάδρομος Κίνας-Πακιστάν (CPEC) γνώρισε άνθηση ως μια σύγχρονη λεωφόρος που συνδέει απρόσκοπτα την ακτή του Ειρηνικού της Κίνας με την περιοχή Αφρο-Ινδικού Ωκεανού μέσω του λιμένα Gwadar της Αραβικής Θάλασσας.

Ταυτόχρονα, η Κίνα και η Ρωσία εργάζονται σε νέους διαδρόμους εμπορίου μεταξύ των γειτονικών υπερδυνάμεων, ενώ η προοπτική μιας ειρηνικής κορεατικής χερσονήσου ανοίγει τη δυνατότητα μιας άλλης διαδρομής βορειοανατολικής Ασίας στην κεντρική και δυτική Ευρασία.

Δεδομένου ότι η Τουρκία είναι η χώρα στη δυτική Ευρασία που βρίσκεται στα όρια της βορειοδυτικής και νοτιοδυτικής Ευρασίας, η Άγκυρα διαδραματίζει σαφή ρόλο στο μοντέλο win-win ως παγκόσμια διασταύρωση όπου τα κινεζικά αγαθά και τα προϊόντα από άλλα οι συμμετέχοντες στο ανατολικό τμήμα One Belt-One Road μπορούν να συναντηθούν με εισερχόμενα αγαθά από την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου που κατευθύνεται προς τη νότια Ασία και την ανατολική Ασία.

Η ταχέως αναπτυσσόμενη οικονομία της Τουρκίας είναι επίσης ένα σημαντικό σημείο ενδιαφέροντος για τους κινέζους επενδυτές που αναζητούν αναπτυσσόμενες, νέες και δυναμικές αγορές στη δυτική Ευρασία.

Μια πρόσφατη έκθεση από την Daily Sabah της Τουρκίας αναφέρει λεπτομερώς πώς πάνω από 1.000 κινεζικές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται τώρα στην Τουρκία σε διάφορους τομείς.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...