Πόλεμος κυβέρνησης – ΣΕΒ: Δριμεία επίθεση Φέσσα σε Τσίπρα “Οι αγορές δεν θα συγχωρήσουν διγλωσσία και ξήλωμα μεταρρυθμίσεων”

«Η χώρα χρειάζεται επενδύσεις, αλλά η κυβέρνηση νομοθετεί μέτρα με τα οποία τις αποθαρρύνει. Πρόσφατο είναι το παράδειγμα του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας για τις υπεργολαβίες», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Φέσσας τόνισε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να διαχωρίσει τους εργοδότες σε «καλούς» και «κακούς». «Θα πρέπει να ξέρει όμως ότι οι αγορές δεν θα συγχωρήσουν τη διγλωσσία, ούτε και το ξήλωμα των μεταρρυθμίσεων που έχουν πραγματοποιηθεί. Η χώρα χρειάζεται να μεταβεί στην κανονικότητα, αλλά με αυτόν τον τρόπο είναι σίγουρο ότι δεν θα μπορέσει να το πραγματοποιήσει», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τις χθεσινές αναφορές του πρωθυπουργού από το βήμα της ετήσιας συνέλευσης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, απάντησε ότι «η κυβέρνηση έχει εγκαινιάσει εμβληματικές επενδύσεις μελών του ΣΕΒ, όπως του Παπαστράτου, αλλά και έχει συνεργαστεί με κορυφαίους επιχειρηματίες όπως οι κ. Μυτιληναίος ΜΥΤΙΛ +0,59%, Παπαλεξόπουλος, Στασινόπουλος, Αθανασίου και άλλους, πρόσωπα που αποτελούν το ανφάν γκατέ της ελληνικής επιχειρηματικότητας».

«Γι” αυτό και αναφέρω», όπως είπε, «ότι υπάρχει διγλωσσία». Ερωτηθείς για το αν πρέπει να περικοπούν οι συντάξεις, σημείωσε ότι εκείνο που πρέπει να γίνει είναι να καταστεί το ασφαλιστικό σύστημα βιώσιμο, επισημαίνοντας ότι ο προϋπολογισμός δεν μπορεί να αντέξει το κόστος των συντάξεων.

loading...