Έπεσε Χλωρίνη Στα Ρούχα Σας; ΈΤΣΙ Θα Τα Σώσετε!

Η χλωρίνη είναι σύμμαχος για καθαρό σπίτι χωρίς μικρόβια και σούπερ απολύμανση! Τι γίνεται όμως αν πέσει μια σταγόνα πάνω στο αγαπημένο σου ρούχο;

Εμείς σου έχουμε τη λύση για να αφαιρέσεις τον λεκέ από χλωρίνη! Δες 2 απλούς τρόπους για να τα καταφέρεις:

1. Μόλις πέσει χλωρίνη σε κάποιο ύφασμα, σπεύσε να ρίξεις πάνω στο λεκέ αρκετή ποσότητα οινοπνεύματος. Άφησε το να δράσει για 15-20 λεπτά και μετά ξέπλυνε με νερό, όπως μας ενημερώνει το xorisorianews.

2. Άλλος ένας τρόπος να εμποδίσεις την… καταστροφική δράση της χλωρίνης, είναι να ρίξεις λευκό ξύδι μόλις γίνει η ζημιά. Άφησε το να δράσει και έπειτα πλύνε κανονικά το ρούχο σου.

Οι Σίγουροι Τρόποι για να Εξαφανίσετε Ακόμη 6 Επίμονους Λεκέδες

Από το παγωτό μέχρι τη λάσπη και το λευκό κρασί, σας αποκαλύπτουμε πώς μπορείτε να απαλλαγείτε ακόμα και από τους πιο επίμονους λεκέδες και να σώσετε τα ρούχα και τα υφάσματά σας χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε μια περιουσία στο καθαριστήριο.
Παγωτό Βουτήξτε το λερωμένο ύφασμα σε κρύο νερό προτού εφαρμόσετε σε αυτό κάποιο ειδικό προϊόν απομάκρυνσης λεκέδων. Αφήστε το προϊόν να δράσει για 10-15 λεπτά και, έπειτα, βουτήξτε το ύφασμα σε κρύο νερό στο οποίο έχετε διαλύσει λίγο απορρυπαντικό πιάτων.

Για να μη μείνετε (με το) παγωτό, ψεκάστε το λερωμένο ύφασμα με λίγο απορρυπαντικό πιάτων αραιωμένο με νερό.

Μπύρα Εξολοθρεύστε αποτελεσματικά όχι μόνο το λεκέ από μπύρα αλλά και τη χαρακτηριστική μυρωδιά του, αφήνοντας το λερωμένο ύφασμα να μουλιάσει για μισή ώρα σε ένα διάλυμα νερού και λευκού ξιδιού (υπολογίστε ¼ φλ. ξίδι προς 2 φλ. νερό).

Γρασίδι Ωραία η εξοχή, αλλά αφήνει πίσω τα (εκνευριστικά και επίμονα) σημάδια της με τη μορφή… λεκέ! Για να εξαφανίσετε, λοιπόν, το λεκέ από γρασίδι, τρίψτε το ύφασμα με μία λεμονόκουπα και στη συνέχεια ξεπλύνετέ τον με λίγο κρύο νερό. Επαναλάβετε τη διαδικασία 2-3 φορές μέχρι να αφαιρέσετε τελείως τυχόν υπολείμματά του.

Λάσπη Τα λασπώσατε; Δεν υπάρχει κανένας λόγος για πανικό μιας και πρέπει να περιμένετε μέχρι να στεγνώσει τελείως ο λεκές. Όταν ξεραθεί η επιφάνειά του, ρίξτε λίγο απορρυπαντικό σε σκόνη πάνω σε αυτόν και τρίψτε καλά με μία βούρτσα. Στη συνέχεια, φτιάξτε ένα διάλυμα ανακατεύοντας ένα μέρος νερό και ένα μέρος λευκό ξίδι (ή μαγειρική σόδα) και περάστε με αυτό την περιοχή που έχει λερωθεί. Τέλος, βάλτε το ρούχο στο πλυντήριο και πλύνετέ το στην υψηλότερη επιτρεπόμενη θερμοκρασία.

Λευκό Κρασί Σε αντίθεση με το κόκκινο, ο λεκές από λευκό κρασί απαιτεί να ρίξετε κρύο νερό προκειμένου να τον ξεφορτωθείτε. Αφότου τελειώσετε με αυτή τη διαδικασία, ψεκάστε το λεκέ με λίγο διάλυμα νερού και απορρυπαντικού πιάτων προτού βάλετε το λερωμένο ύφασμα για πλύσιμο.

Βάλτε κρύο νερό στο λευκό κρασί σας και πείτε «αντίο» στα σημάδια που αφήνει στα ρούχα σας!

Ανεξίτηλος Μαρκαδόρος Πείτε οριστικά και αποτελεσματικά «αντίο» στο λεκέ από ανεξίτηλο μαρκαδόρο, ψεκάζοντας τον με λίγο λευκό ξίδι ή οινόπνευμα και τρίβοντας τον καλά.

loading...