Γιατί η παραίτηση του Δ. Καμμένου φέρνει τα πάνω κάτω.....

*Του Νίκου Κούτρικα.

Δεν υπάρχει ενεργός πολίτης αυτής της χώρας που... είδε θετικά τις τελευταίες εξελίξεις της κυβέρνησης σχετικά με την υπογραφή συμφωνίας για το Σκοπιανό.
Η κυβέρνηση παρά τις χαρές και τα ψεύτικα χαμόγελα της γνωρίζει πολύ καλά ότι ο δρόμος είναι σπαρμένος με αγκάθια και τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα πολιτικά και όχι μόνο.

Ήδη οι παραιτήσεις στελεχών στους ΑΝΕΛ δείχνουν πορεία εξελίξεων με πρωταγωνιστή τους ΑΝΕΛ και τον κύριο Πάνο Καμμένο ο οποίος σήμερα ήταν ιδιαίτερα ενοχλημένος στην ομιλία του με την παραίτηση του κυρίου Δ.Καμμένου ο οποίος χρησιμοποίησε όπως ανέφερε το όνομά του για να εκλεγεί!!
Με επιστολή του στην ΚΟ των ΑΝΕΛ και στο προεδρείο της Βουλής όμως ένα ακόμα στέλεχος ο Γιώργος Λαζαρίδης, βουλευτής του Πάνου Καμμένου, ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του πριν λίδες ημέρες. Οι λόγοι της ανεξαρτητοποίησής του έχουν να κάνουν με το Σκοπιανό. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει ότι «δεν μπορεί να σηκώσει αυτό το βάρος στη συνείδησή του».

Οι πρόωρες εκλογές δείχνουν (Σεπτέμβριο-Μάιο) ως σενάριο την τάση της κυβέρνησης μιας και γνωρίζει ότι τα αδιέξοδα και ο αυτοεγκλωβισμός της στο Σκοπιανό δημιουργεί σοβαρές εξελίξεις. Το βλέμμα πολιτικά τώρα είναι εστιασμένο στους ΑΝΕΛ όπου το κλίμα είναι εκρηκτικό κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα όπου οι πιέσεις είναι μεγάλες και αναμένονται εξελίξεις.

H κυβέρνηση θα θελήσει αναγκαστικά να αλλάξει την συμμαχία της με τους ΑΝΕΛ αν υπάρξει κίνδυνος και συνεχιστούν οι παραιτήσεις στελεχών του με το Ποτάμι όπου μια πιθανή συνεργασία με αυτό θα εξασφάλιζε τις 151 έδρες!

Όλα όμως θα εξαρτηθούν από την στάση των ΑΝΕΛ το επόμενο διάστημα.

Πάντως στην Νέα Δημοκρατία δημοσκοπικά προβλέπουν αυτοδυναμία της ΝΔ και του κυρίου Κυριάκου Μητσοτάκη αφού όσο περνούν οι μέρες θα μεγαλώνει η ποσοστιαία διαφορά από αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ πληθώρα δημοσκοπήσεων το επόμενο διάστημα θα καταγράφουν τα ποσοστά των κομμάτων και το άνοιγμα της ψαλίδας με αφορμή το Σκοπιανό εντάσσοντας κυριολεκτικά την χώρα σε προεκλογικό κλίμα.

Οι δημοσκοπήσεις που θα δουν το φως της δημοσιότητας τις επόμενες ημέρες σχεδόν όλες θα παρουσιάζουν τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ ως το «κλειδί» που άνοιξε την πόρτα για την αυτοδυναμία της ΝΔ και άφησε τον ΣΥΡΙΖΑ πίσω με διψήφια διαφορά που αγγίζει τις 14 με 15 μονάδες ακόμα και περισσότερο.Οι εν λόγω δημοσκοπήσεις θα εστιάζουν τις μετρήσεις τους σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας,αποτυπώνοντας τα σημάδια της ραγδαίας φθοράς που εμφανίζει η κυβέρνηση ενώ επίσης όλες, θα συγκλίνουν στην εικόνα διάλυσης του κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων που θα προκύπτουν από τα στοιχεία τους τόσο στην περιοχή της Μακεδονίας όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα ως απότοκο της θέσης που κράτησε το κόμμα τις τελευταίες ημέρες στη Βουλή των Ελλήνων.

Η επόμενη ημέρα της γραπτής συμφωνίας της κυβέρνησης και του κυρίου Τσίπρα για τα Σκόπια ανοίγει τον... ασκό του Αιόλου από αντιδράσεις σε πολλαπλά επίπεδα όπου όσο περνούν οι μέρες θα πιέζουν πολιτικά για εκλογές και εξελίξεις που στρέφονται στην πλευρά της συγκυβέρνησης...

Στο όλο θέμα πολιτικά ενισχύεται και η πολιτική του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο θέμα των Σκοπίων όπου η δημοσιότητα και οι θέσεις του στην Βουλή με την φράση τα δώσατε όλα σε μια γραπτή συμφωνία έδωσαν το στίγμα σε μια περίοδο που σήμερα δικαιώνεται πολιτικά-ιστορικά και όχι μόνο....

Η ΝΔ με την όλη στάση της δηλώνει πανέτοιμη για εκλογές με τον κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη όπως έχουμε ξαναγράψει από νωρίς να φλερτάρει με την αυτοδυναμία αφού υπάρχει ενεργή η τάση της αντίδρασης αφού ένα μέρος από αυτούς που δεν προσήλθαν στην κάλπη την προηγούμενη φορά αυτή την φορά να ψηφίζουν δίνοντας έτσι την λαϊκή εντολή στην ΝΔ για ισχυρή αυτοδύναμη νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Άρα,

Το Σκοπιανό διαλύει την Κυβέρνηση με σενάρια για πρόωρες εκλογές και αυτοδύναμο τον κύριο.... Κυριάκο Μητσοτάκη


*Ο Νίκος Κούτρικας είναι δημοσιογράφος μέλος της ΕΣΗΕΑ
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

 1. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ,

  ΜΗΝ ΤΡΕΦΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΟΤΙ, ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ "ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ" ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ..."ΤΡΕΜΕΙ" ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΣΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ..."ΕΚΛΟΓΕΣ".

  ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ "Κ(Υ)ΝΟΒΟΥΛΙΟΥ", ΕΙΝΑΙ ..."ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ" ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΜΙΑΣ..."ΜΑΜΑΣ" ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΙ "ΤΙΠΟΤΑ" ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ "ΜΕΣΑ" ΕΑΝ ΔΕΝ..."ΕΓΚΡΙΘΕΙ" ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ...

  ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ, ΟΛΑ ΤΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΑ" ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΑΖΙ, ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΙΣ "ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ" ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΣΕΙΣ ΤΟ ..." 15% ", ΑΡΑ ΠΩΣ ΘΑ "ΠΑΝΕ" ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΕΙ..."ΣΤΗΜΕΝΗ" ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΝΑ..."ΡΥΘΜΙΣΟΥΝ" ΤΑ..."ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ" ?

  Η..."ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΚΗ" SIGULAR LOGIC, ΑΠ' ΟΤΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΘΑ..."ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΡΟΛΛΑ", ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ..."ΜΕΤΡΑΕΙ" ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΨΥΧΟΥΛΕΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ..."ΕΡΑΝΟ" ΓΙΑ ΝΑ..."ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΟΥΜΕ" ΤΟΥΣ..."ΑΠΟΛΥΘΕΝΤΕΣ"...

  ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ..."ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ" ΣΤΟΥΣ "ΛΑΘΡΟΠΙΘΗΚΟΥΣ" ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ... "ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ" ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ...ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ?

  ΠΡΟ ΗΜΕΡΩΝ ΜΙΑ...ΜΕΓΑΛΗ "ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΗ" ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΙΑ "ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ", ΑΛΛΑ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΑ... "ΛΑΘΟΣ" ΚΑΙ ΕΒΑΛΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ Ω!!!! ΤΟΥ "ΘΑΥΜΑΤΟΣ", ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ,..."ΑΠΕΣΥΡΑΝ" ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ. ΣΤΗΝ "ΝΕΑ" ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ, ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΜΕΣΑ Η..."ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ"...

  ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ..."ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΝ" ΟΙ "ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ" ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΤΗΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ?

  ΤΡΕΦΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΟΤΙ, Ο "ΤΣΙΠΡΑΣ" ΕΧΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ..."2,5%" ?
  ΤΡΕΦΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΟΤΙ, Ο "ΚΟΥΛΗΣ" ΕΧΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ..."7%" ?
  ΤΡΕΦΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΟΤΙ, Ο..."ΧΡΥΣΟΛΙΑΚΟΣ" ΚΑΙ Ο..."ΓΑΡΔΟΥΜΠΑΣ" ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ..."3%" ?
  ΤΡΕΦΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΟΤΙ, Ο..."ΠΟΤΑΜΙΣΙΟΣ", Η..."ΦΩΦΗ", Ο..."ΛΕΒΕΝΤΟΜΑΛΑΚΑΣ" ΚΑΙ Ο... "ΞΕΡΟΚΑΜΜΕΝΟΣ", ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ..."ΜΠΟΥΝ" ΣΤΗΝ..."ΒΟΥΛΗ" ?

  ΜΗΠΩΣ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΨΕΙ..."ΚΑΝΤΗΛΙ" ΚΑΙ...ΠΡΟΣΔΟΚΑΝΕ ΣΤΗΝ..."ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΟΧΙΑ" ΤΟΝ "ΚΑΖΑΚΗ" Η' ΤΗΝ..."ΖΩΖΩ" ΚΑΙ ΤΟΝ..."LAFA ZAN" ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝΕ..."ΑΣΠΡΗ" ΜΕΡΑ ? ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΥΣ... ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΣΩ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ..."ΚΑΤΩ ΤΟΥ...ΜΗΔΕΝΟΣ"...

  ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ "ΜΠΟΡΟΥΝ" ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΑ "ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ" ?

  ΤΑ "ΠΟΣΟΣΤΑ" ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ..."ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ" ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ. ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ "ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ", ΠΟΥ "ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΤΑΙ" ΑΠΟ ΤΙΣ..."ΔΙΚΕΣ" ΤΟΥΣ..."ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΣΕΙΣ", ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ... "ΚΟΙΜΗΘΟΥΝ ΤΑ...ΒΡΑΔΥΑ"...

  ΕΥΤΑΞΙΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ.......ΤΟ ΒΟΥΡΛΟ ΤΟΥ......ΣΗΜΙΤΗ.......Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ........ΤΟ ΔΕΚΑΝΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ........ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ ΧΑΝΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.........ΤΣΙΠΡΑ Δ Ε Ν ΣΕ ΣΩΖΕΙ Κ Α Ν Ε Ι Σ........ΤΡΕΞΕ ΝΑ ΚΡΙΦΤΕΙΣ .

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Loading...