Προσοχή: Αυτό το λάθος στη φορολογική δήλωση κοστίζει πανάκριβα

Τι πρέπει να προσέξουν χιλιάδες φορολογούμενοι

Σοβαρό κίνδυνο να κληθούν να καταβάλουν αδίκως ποσά φόρου εισοδήματος ύψους εκατοντάδων ευρώ διατρέχουν φέτος εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι με πενιχρά έως και ανύπαρκτα εισοδήματα, κυρίως περιστασιακά απασχολούμενοι, άνεργοι, άποροι, ακόμη και άστεγοι.

Ο λόγος είναι ότι η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, κατά την εκκαθάριση των φετινών φορολογικών τους δηλώσεων, καταλογίζει σε όλους αυτούς τους φορολογούμενους τεκμαρτά εισοδήματα πολύ υψηλότερα των πραγματικών τους εισοδημάτων, συνήθως ίσα ή μεγαλύτερα των 3.000 ευρώ. Τα τεκμαρτά αυτά εισοδήματα λογίζονται ως προερχόμενα από μισθωτές υπηρεσίες και είναι αφορολόγητα μόνο εφόσον οι εν λόγω φορολογούμενοι έχουν προνοήσει να αναγράψουν, στον κωδικό 049 ή 050 του πίνακα 7 του εντύπου Ε1 των φορολογικών τους δηλώσεων, ποσά δαπανών για αγορές αγαθών και παροχή υπηρεσιών συνολικού ύψους ίσου με το 10% των τεκμαρτών αυτών εισοδημάτων.

Σε όσες περιπτώσεις οι εν λόγω φορολογούμενοι νομίζουν ότι επειδή δεν είχαν εισοδήματα κατά τη διάρκεια του 2017 δεν χρειάζεται να συμπληρώσουν τους κωδικούς αυτούς, η Α.Α.Δ.Ε. κατά την εκκαθάριση των φορολογικών τους δηλώσεων θεωρεί ότι δεν καλύπτουν το απαιτούμενο ποσό δαπανών για την κατοχύρωση του αφορολογήτου, το οποίο ανέρχεται στο 10% των τεκμαρτών εισοδημάτων τους και τούς φορολογεί για το ακάλυπτο αυτό ποσό με 22%.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. το ΜΟΝΟ λάθος στη φορολογική δήλωση ΠΟΥ κοστίζει πανάκριβα ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΔΩΛΗΣΗ ΗΛΙΘΙΕ ΕΛΛΗΝΑΡΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΤΗ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΝΕΡΟΥ. ΟΛΟ ΘΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΣ ΝΑ ΛΕΣ ΗΛΙΘΙΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ.
    Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΔΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΟΧΙ.
    ΟΧΙ ΣΕ ΟΤΙ ΚΙΑΝ ΣΟΥ ΛΕΝΕ, ΕΤΣΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]