«MAKEΔΟΝΕΣ» KAI «ΕΛΛΗΝΕΣ»: Μας έσπασε τα τύμπανα ο γύφτουλας Ζάεφ αλλά ο Εφιάλτης τον κοιτούσε, πεσμένος στα τέσσερα. Βράζει ολόκληρη η χώρα

Στην ομιλία του πάντως που προηγήθηκε ο Ζόραν Ζάεφ αναφερόταν συνεχώς στον λαό του ως Μακεδόνες. Ο Ζόραν Ζάεφ ξεκίνησε την ομιλία του με ρήση του Αριστοτέλη: «Δεν μπορείς να πετύχεις τίποτε χωρίς θάρρος». Σήμερα θέτουμε τέλος σε ένα μακροχρόνιο πρόβλημα, σημείωσε.
«Η μακεδονική και η ελληνική κοινωνία είναι υπέρ, θέλουν την ειρήνη» πρόσθεσε. Είχαμε την τόλμη και κάναμε ένα βήμα μπροστά, συνέχισε. «Τις ευχαριστίες μου Αλέξη Τσίπρα για την ανδρεία που δείξατε, ξέρω πολύ καλά ότι δεν ήταν εύκολο» πρόσθεσε. «Οι πολίτες μας επιθυμούν τη δημοκρατία» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Ζάεφ, «η ευρωπαϊκή αντίληψη αποτελεί δημοκρατική έκφραση, οι Έλληνες, οι Μακεδόνες, οι Ευρωπαίοι είναι πιο ισχυροί απέναντι στην ξενοφοβία» είπε και συνεχίζοντας αναφερόμενος σε όσους αντιδρούν στη συμφωνία επανέλαβε πως έχουν κάθε δικαίωμα εντός δημοκρατικού πλαισίου να εκφράσουν την αντίθεση τους. «Εμείς αποφασίσαμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά και να κοιτάξουμε το μέλλον, είμαστε περήφανοι για αυτή τη συμφωνία που θα μας ενώνει και σήμερα και πάντα» είναι το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ.

Ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλεσε φίλο και γείτονα τον Ζόραν Ζάεφ και είπε: «Βρισκόμαστε στο δικό μας ραντεβού με την ιστορία, βρισκόμαστε σε ένα σημείο που το έχουν διαβεί νικητές και ηττημένοι. Βρισκόμαστε εδώ για να αναμετρηθούμε με το βάρος της δικής μας ιστορίας. Βρισκόμαστε και οι δυο εδώ για να πράξουμε το πατριωτικό μας καθήκον, δεν ανταμώνουμε για να θρηνήσουμε τις ήττες του παρελθόντος. Οπως είπε στόχος είναι «να βαδίσουμε μαζί σε μια νέα εποχή ασφάλειας. Η σημερινή μας υπογραφή βάζει τα θεμέλια για αυτή τη νέα εποχή. Οταν είχαμε συναντηθεί με τον Ζόραν στο Νταβός έκανε πολύ κρύο. Για 25 χρόνια το κρύο ήταν και στις σχέσεις των χωρών μας. Πολύ λίγοι πίστευαν ότι θα τα καταφέρναμε». Καταλήξαμε σε μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία, σημείωσε ο πρωθυπουργός λέγοντας πως η συμφωνία αυτή επιτρέπει στους δύο πρωθυπουργούς να απευθυνθούν στους λαούς τους και να την στηρίξουν, και χαρακτήρισε πατριωτική τη συμφωνία.

Ευχαρίστησε τους δύο υπουργούς Εξωτερικών και τον κ. Νίμιτς εκφράζοντας χαρά που η συμφωνία υπογράφεται την ημέρα των γενεθλίων του. Και έκλεισε ως εξής: «Να σας εκμυστηρευτώ ότι είμαι λάτρης της βαλκανικής μουσικής. Εξέχουσα θέση στην παράδοση τη βαλκανική έχουν τα μοιρολόγια. Εξέχουσα θέση όμως έχουν και τα τραγούδια της χαράς. Ενα τέτοιο καινούριο τραγούδι ξεκινάμε να γράφουμε μαζί σήμερα στις Πρέσπες. Στόχος το βίντεο αυτό της χαράς να τραγουδιέται από πολλές γενιές μπροστά μας από τοιυς δύο λαούς. Ενα τραγούδι για την ειρήνη, την προκοπή και την καλή γειτονία. Χόρτασαν οι παλιότερες γενιές από μοιρολόγια. Ηρθε η ώρα να τραγουδήσουμε ξανά χαρούμενα τραγούδια στα Βαλκάνια».

Με ένα tweet του, ο επίτροπος της ΕΕ αρμόδιος για τη Διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν σχολίασε τη συμφωνία: «Υπεγράφη, σφραγίστηκε, παραδόθηκε!».

loading...

7 thoughts on “«MAKEΔΟΝΕΣ» KAI «ΕΛΛΗΝΕΣ»: Μας έσπασε τα τύμπανα ο γύφτουλας Ζάεφ αλλά ο Εφιάλτης τον κοιτούσε, πεσμένος στα τέσσερα. Βράζει ολόκληρη η χώρα

  1. Δυστυχώς σε αυτή τη χώρα, εκτός από πέτρες και βλήτα, ευδοκιμούν οι ρουφιάνοι και οι προδότες.
    Ο μικρός πουστρακος, ο σύγχρονος εφιάλτης της Ελλάδας και της νεότερης ελληνικής ιστορίας, παρέδωσε στους εχθρούς της πατρίδας μας και του λαού μας την ιερή γη της Μακεδονίας μας, που χιλιάδες Ελλήνων πότισαν με το αίμα τους για την απελευθέρωση της.
    Γαμω τον ΣΥΡΙΖΑ σας μουνοπανα, πορνών ξεράσματα, άθλια υποκείμενα.
    Γαμω το σπίτι σου μπάσταρδε Τσίπρα και το σόι σου ολόκληρο.
    Για το μόνο που είσαι άξιος ρεμάλι είναι να γλύφεις τον πισινό της Μέρκελ ως γνήσιος λάκες των Γερμανών.
    Η ιστορία θα γράψει με μαύρα γράμματα το όνομα σου ρε προδότη.

  2. ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ 153 ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΙ ΨΗΦΙΣΑΤΕ?ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΑΦΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΤΟ6 ΖΑΕΦ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ( ΜΕ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΑ ΚΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΧΟΝΤΡΟΠΟΥΣΤΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΚΙ Ο ΑΛΗΤΑΜΠΟΥΡΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΑΣ) ΕΓΩ ΡΕ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΠΟΥ ΓΕΝΗΘΗΚΑ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 5Ι ΣΚΑΤΑ ΕΙΜΑΙ? ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΡΕΜΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΕΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΣΑΣ ΟΠΩΣ ΑΞΙΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ. ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ.

  3. Μια φορα και ενα καιρο υπηρχε μια αυτοκρατορια των Ελληνων Μακεδονων με βασιλια τον ΦΙΛΙΠΠΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ.Μετα απο 2.500 χρονια ηρθε καποιος συμμοριτης Τσιπρας και με μια προδοτικη συμφωνια παρεδωσε αυτη την ιστορια στους σλαβοβουλγαρους.

  4. Δυστυχως δεν μπορω να το δεχτω αυτο που συμβαινει.Δεν γινεται,δεν πρεπει να τους αφησουμε να προχωρησουν. Πρεπει να τους σταματησουμε.ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ.δΕεν φτανουν οι κρεμαλες ουτε η εσχατη προδοσια.Χανεται η ιστορια μας και αργοτερα ολη η Μακεδονια μας.Αντεξαμε την φτωχοποιηση που επιδιωξαν εσκεμμενως,την αντεξαμε οργιστηκαμε αλλα ειπαμε μπορα ειναι θα περασει.Αυτο δεν ειναι μπορα ειναι το τελος της ιστοριας μας.

  5. ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ
    ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ…
    ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΟΑΠΛΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ ΤΟΥΣ

  6. ΔΥΣΤΥΧΩΣ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΣΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ..!

  7. MIA ΣΠΙΘΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΣΠΙΘΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΛΛΔΑ ΜΑΣ ΜΠΟΥΡΛΩΤΟ, ΤΩΡΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΟΙ ΑΝΡΧΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΟΠΟΥΣΤΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ, ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΟΛΑ Ο ΠΑΛΙΟΠΟΥΣΤΑΣ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΨΥΧΗ ΘΕΛΕΙ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ ΜΙΑ ΣΠΙΘΑ ΜΟΝΟ.

Comments are closed.