ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ: ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ!!

του Χρήστου Χατζηαναστασίου
Πολιτικού Επιστήμονα
Παντείου Πανεπιστημίου

Δεν έχει περάσει περισσότερο από ένας μήνας μετά την δημόσια καταγγελία του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου σχετικά με μία γραπτή τοποθέτηση του και την διένεξη του με βουλευτή της Χρυσής Αυγής και η επιχείρηση "κόκκινη" χούντα καλά κρατεί στο διαδίκτυο και στα μέσα
κοινωνικής δικτύωσης με κορυφαίο γεγονός τα δεκάδες μπλοκαρίσματα που κάνει το facebook σε χρήστες Έλληνες πολίτες οι οποίοι εκφράζουν την αγανάκτηση τους σχετικά με την συμφωνία των Πρεσπών αλλά και γενικά την αντίθεση τους με τις πράξεις και ενέργειες της Συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!!
Μπορεί ορισμένες φράσεις να ξεφεύγουν από τα όρια αλλά οι υπεύθυνοι της εταιρείας facebook οφείλουν να κατανοήσουν πως κάθε λογαριασμός αφορά τον χρήστη και τους φίλους του εφόσον η τοποθέτηση του αφορά προσωπική άποψη και σε καμία περίπτωση δεν προσβάλλει το δημόσιο αίσθημα. Η εταιρεία facebook οφείλει να σεβαστεί όλες τις απόψεις πολιτικής απόχρωσης δεδομένου ότι η ίδια εισπράττει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια από χορηγούμενες σελίδες πολιτικής απόχρωσης και οι οποίες εμφανίζονται στις σελίδες των χρηστών του χωρίς την θέληση τους.
Ο τρόπος με τον οποίο η εταιρεία προσβάλλει τους χρήστες που μπλοκάρει τους λογαριασμούς τους είναι αρκετά ύποπτος και θα πρέπει κάποια ανεξάρτητη αρχή να αναλάβει τον έλεγχο αυτού κοινωνικού μέσου το οποίο παραβιάζει έτσι με αυτόν τον τρόπο το Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας.
Η εταιρεία facebook δεν έχει καμία δικαιοδοσία να απαγορεύει σε Έλληνα πολίτη να εκφράσει την άποψη του και να λογοκρίνει την άποψη του με αυτόν τρόπο και μάλιστα όταν αυτή προστατεύετε από το ίδιο το Σύνταγμα της Ελλάδος.
Μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών έχει παρατηρηθεί ότι δεκάδες εκατοντάδες προφίλ Ελλήνων πολιτών έχουν κλείσει για τους ίδιους τους χρήστες ενώ και σε άλλες περιπτώσεις κατεβαίνουν άρθρα και βίντεο από το youtube και ρωτάμε τους αρμόδιους ποιος και με ποια συμφωνία η εταιρεία facebook ΠΡΟΚΑΛΕΙ τον πατριωτισμό των Ελλήνων και προσπαθεί να επιβάλλει μέτρα συμμόρφωσης επειδή δεν συμφωνεί με τις πολιτικές επιλογές της Συγκυβέρνησης;
Η εταιρεία facebook η ίδια με τις πολιτικές της έχει δώσει την ευκαιρία ώστε ο κόσμος να δημοσιοποιεί τις πολιτικές του απόψεις δεδομένου ότι η ίδια με την τακτική της κάνει έμμεση διαφήμιση και προβολή σε πολιτικά πρόσωπα, κόμματα και οργανώσεις. Τα δε εκατομμύρια που είσπρατει η εταιρεία θα έπρεπε να την κάνει πιο προσεκτική πιο ήπια και να δημιουργήσει η ίδια εκείνες τις δικλείδες ασφαλείας ώστε να μην παραβιάζονται οι όροι και οι πολιτικές σε σχέση με ρατσιστική βία ή μίσος.
Η δε Ελληνικές αρχές και η Ελληνική δικαιοσύνη οφείλει να ελέγξει με τις αρμόδιες υπηρεσίες της τι ακριβώς συμβαίνει καθώς τέτοιες ενέργειες δεν έχουν γίνει ούτε στα πιο σκληρά καθεστώτα. Είναι γνωστό παγκοσμίως ότι υπάρχει κυβερνητικός έλεγχος του διαδικτύου π.χ. Τουρκία και να σταματήσει την ασυδοσία τυχόν κυβερνητικών εντολών με την ίδια την εταιρεία.
Δεν θα επεκταθώ περαιτέρω καθώς όλοι γνωρίζουν ότι μέσα στο διαδίκτυο και ειδικά στο facebook υπάρχουν δεκάδες προφίλ χρηστών που είναι ψεύτικα και μέσω των προσωπικών μηνυμάτων απειλούν και χυδαιολογούν εις βάρος άλλων χρηστών. Επίσης δεν είναι άγνωστο σε πολλούς χρήστες ότι υπάρχουν προφίλ επίσης ψεύτικα τα οποία ως μια άλλη γκεστάπο παρακολουθούν την δράση πολιτών είτε αυτή αφορά την πολιτική τους τοποθέτηση είτε την αγάπη τους για την πατρίδα τους. Δεν είναι επίσης άγνωστο ότι δεκάδες άλλοι χρήστες έλαβαν ακόμη και χρηματικά ποσά από πολιτικό κόμμα ή και ακόμη ανταλλάγματα με διορισμό τους σε κυβερνητικές θέσεις....
Σαφέστατα η Κυβέρνηση και οι ελληνικές αρχές έχουν δικαιοδοσία για την έννομη τάξη να ελέγξουν το διαδίκτυο μέχρι τα όρια που ορίζει ο νόμος ωστόσο δεν έχουν κανένα δικαίωμα να απαγορεύουν σε φορολογούμενους πολίτες να εκφράζουν την άποψη τους. Το δε facebook καλό είναι να ενημερώσει την Ελληνική κυβέρνηση τι εισπράξεις κάνει από τις χορηγούμενες σελίδες πολιτικών προσώπων, κομμάτων και οργανώσεων και να περιοριστεί στην  πραγματική ασφάλεια των χρηστών της ιστοσελίδας τους γιατί η παραβίαση των νόμων του Συντάγματος είναι ποινικό αδίκημα!!
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]