Παππάς: Κάποιοι επιθυμούν την παραμονή του ΔΝΤ για να επιβάλουν τη δική τους σκληρή ατζέντα μέτρων


«Πυκνώνουν τα μηνύματα ότι πάμε σε μια ομαλή ολοκλήρωση του 3ου προγράμματος, το οποίο είναι και το μόνο που δεν εκτροχιάστηκε και κατάφερε να μειώσει την ανεργία κλπ. Ένα πρόγραμμα κατά τη διάρκεια του οποίου, μέσα σε δυσμενείς διεθνείς συσχετισμούς και με δεσμεύσεις που δεν
θα θέλαμε αλλά είχαμε αναλάβει χάριν της συμφωνίας, προχωρά και ολοκληρώνεται» ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, στον ραδιοσταθμό "Στο Κόκκινο".

H ελληνική κυβέρνηση και οι εταίροι που κρατούν και το μεγαλύτερο κομμάτι του χρέους, επιθυμούν να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα χωρίς προληπτικές γραμμές στήριξης, και αυτός είναι και ο καθοριστικός παράγοντας, ανέφερε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ. Σημείωσε ότι οι διεθνείς εξελίξεις πρέπει να αξιολογούνται και τόνισε ότι είναι προφανές ότι μια χώρα του μεγέθους της Ελλάδας θα είχε πρόβλημα να ομαλοποιήσει τη χρηματοδότησή της και να εξισορροπήσει τις τράπεζές της, εάν είχαν γίνει άλλου τύπου επιλογές.

Μιλώντας για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο Νίκος Παππάς είπε ότι η παραμονή του ΔΝΤ σαν τεχνικός σύμβουλος το βάζει σε μια θέση που δεν θα μπορεί να επηρεάσει τα πράγματα, και αυτό είναι και το πιο πιθανό σενάριο. Υπενθύμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση, από το 2015, είχε πει ότι θέλει λύση χωρίς το ΔΝΤ, ενώ σημείωσε ότι και η Γερμανία έχει μετακινηθεί από τη θέση της ότι απαιτείται και η παρουσία του Ταμείου στο πρόγραμμα, άρα ολοκληρώνεται ένας κύκλος.

«Είναι προφανές», συνέχισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, «ότι εάν κάποια χώρα χρειαστεί προγράμματα σταθεροποίησης μέσα στην Ευρώπη δεν θα έχει το ΔΝΤ. Συνεπώς γίνονται βήματα προς αυτή την κατεύθυνση». «Είναι και κάποιοι βέβαια» συμπλήρωσε ο Ν. Παππάς «που νομίζουν ότι μόνο εν μέσω κρίσης οικονομικής και κοινωνικής μπορούν να επιβάλλουν της ατζέντα τους για αυτό και το θέλουν εδώ για να επιβάλει λύσεις που αποδείχθηκαν ότι είναι αποτυχημένες στο παρελθόν».

Ο Ν. Παππάς ανέφερε ότι τα μέτρα του 2019 και του 2020 δεν έχουν να κάνουν με τη μείωση του δημοσιονομικού χώρου, σημειώνοντας ότι ήταν η πρώτη φορά που αυτό που συμφωνήθηκε δεν αφορούσε τον περιορισμό του προϋπολογισμού και την περικοπή δαπανών. Εξήγησε ότι η διαμόρφωση του δημοσιονομικού χώρου είναι κάτι ξεχωριστό από την εφαρμογή των μέτρων για το 2019 και το 2020, γιατί υπάρχουν τα μέτρα και τα αντίστοιχα αντίμετρα με μηδενικό αλγεβρικό άθροισμα. Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ επισήμανε, ότι αυτά θα συζητηθούν στην ώρα τους, το μείζον τώρα είναι ότι η Ελλάδα είναι το μέρος που τηρεί τα συμφωνηθέντα και το μείγμα πολιτικής θα συζητηθεί υπό το φως της ελευθερίας άσκησης πολιτικής που θα έχει η χώρα και υπό το φως των δημοσιονομικών εξελίξεων στα ταμεία του κράτους.

Αναφορικά με το χαρτοφυλάκιό του, ο Ν. Παππάς είπε ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει ένας κόμβος τηλεπικοινωνιών, μεταφορών και ενέργειας, αλλά αυτό πρέπει να εμπεριέχει ισχυρά δίκτυα. Χαρακτήρισε το θέμα σοβαρή προϋπόθεση για να μπούμε στην ανάπτυξη, κάτι για το οποίο η αριστερή προοδευτική διακυβέρνηση το σχεδιάζει με τέτοιο τρόπο, ώστε όλοι οι πολίτες να έχουν πρόσβαση όχι μόνο στις νέες τεχνολογίες αλλά και τις ώριμες. Φέρνοντας ως παράδειγμα τη Σύρο, όπου βρίσκεται, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ σημείωσε ότι στο νησί υπάρχουν ακόμα μέρη, όπου δεν φτάνει το τηλεοπτικό σήμα κάτι για το οποίο φέρνει οριστική λύση το νομοσχέδιο για την κάλυψη των "λευκών περιοχών" της χώρας, το οποίο έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή.

Τέλος, σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες, ο Ν. Παππάς είπε ότι βρισκόμαστε στην τελική φάση. Το ΕΣΡ εξέτασε σε χθεσινή του διάσκεψη και τις τελευταίες λεπτομέρειες και για το αν θα είναι 5 ή 6 οι άδειες, πρόσθεσε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ και σύντομα κλείνει ένας κύκλος 30ετους παρανομίας και με τρόπο εμφατικό.

«Να σκεφτούμε που ήμασταν στις αρχές του 2015 και που βρισκόμαστε τώρα, όταν είχαμε υπερχρεωμένα και άνευ αδείας κανάλια και απουσία δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Τώρα έχουμε ξαναστήσει την ΕΡΤ στα πόδια της και αναδιαμορφώνουμε ένα καθαρό τοπίο στον τηλεοπτικό χώρο, για να προκριθούν νέες επενδύσεις».

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ- ΜΠΕ 
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger

7 σχόλια :

 1. ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΠΙΔΙΩΚΕΤΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΔΝΤ . Ο ΛΑΟΣ ΣΑΣ ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ ΜΕ ΤΟ ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΑΣΜΑ ΝΑ ΦΥΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ , ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΚΡΥΦΑ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ ΟΠΩΣ ΕΔΕΙΞΕ ΜΕΤΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΗΡΩΕΣ ΚΑΤΑ ΔΝΤ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ,ΤΑ ΜΤΑΛΑ ΣΑΣ ΚΑΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΣΑΝ ΤΟΥ ΑΡΗ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΗΣ Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΜΕ ΦΕΙΓΚ ΒΟΛΑΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΜΕ ^Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΛΠ ΚΛΠ ^ ΡΕ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΤΟ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΛΕΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ! ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΑΛΑΞΕΤΕ ,ΜΙΑ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ !ΝΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ 100% ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΚΙΑ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΞΕΠΟΥΛΑΤΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Η ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΕ. ΑΡΑ ΘΕΛΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΡΑΚΟΥΛΑΚΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΒΑΛΤΕ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΡΙΞΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΛΑΔΙ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΑΡΧΙΚΑ ΑΛΗΤΑΡΙΑ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ ΡΟΥΒΙΚΟΝΕΣ ΠΑΝΤΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ ,ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΜΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑΙ?ΔΕΝ ΠΗΔΙΟΜΑΣΤΕ ΛΕΩ ΕΓΩ......

  ΑπάντησηΔιαγραφή