Το νέο κόμμα, μία από τα ίδια;

του Σάββα Υάκινθου …

Είναι γεγονός πως ο ξεπεσμός της ΝΔ επί αρχηγίας Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μοναδικός. Η διαπλοκή με τα συμφέροντα Μαρινάκη και Αλαφούζου είναι τόσο ξεδιάντροπη που δεν αφήνει κανένα ίχνος αμφιβολίας. Η επόμενη ημέρα με κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη και τα μαξιλαράκια του, που επίσης κινούνται στο ίδιο πλαίσιο ιδεολογικής αποσύνθεσης, θα είναι ένα ακόμη χτύπημα στον κοινωνικό ιστό.

Η αφωνία των λεγομένων ιστορικών στελεχών της ΝΔ συνιστά εθνικό έγκλημα. Με τη στάση τους έχουν εκχωρήσει κάθε εξουσία στους νταβατζήδες που κάποτε πολέμησε με πάθος ο Κώστας Καραμανλής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η (αγία) οικογένειά του είναι οι απόλυτοι υπάλληλοι της διαπλοκής που κατασπάραξε την Ελληνική κοινωνία και τη διέφθειρε όσο δεν έπαιρνε. Πρώτα με τον Ανδρέα Παπανδρέου, στη συνέχεια με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τέλος με τον Κώστα Σημίτη, τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά.

Προχτές, βγήκε από κάποιο πολιτικό λήθαργο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και θύμισε πως η ΝΔ είναι η παράταξη των μεγάλων εθνικών επιλογών (και τώρα ηχηρά απούσα) που κράτησε τη χώρα μέσα στο ευρώ το 2015, συνυπογράφοντας το Μνημόνιο του Αλέξη Τσίπρα και του Γιάνη Βαρουφάκη. Σίγουρα ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ δεν βγήκε να προασπίσει την τιμή και υπόληψή του, ούτε να δείξει πως υπάρχει ένα υγιές κομμάτι της ΝΔ που ενδιαφέρεται για την κοινωνία, αλλά να απαιτήσει μία θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας, έστω και κάτω από τον «πεθαμένο» Δημήτρη Αβραμόπουλο, αρκεί να μην συνταξιοδοτηθεί. Κάπως έτσι κινείται και ο Νικήτας Κακλαμάνης που τάζει στήριξη στον ανιψιό Κώστα Μπακογιάννη για το Δήμο της Αθήνας, προσπαθώντας να καπαρώσει το κοινοβουλευτικό έδρανο.

Ποιο λοιπόν το μέλλον της κάποτε μεγάλης ΝΔ, όταν τα λεγόμενα ιστορικά στελέχη έχουν γίνει τα πολιτικά άλλοθι του Κυριάκου Μητσοτάκη; Ποιος θα σώσει τους πολίτες από τη βαρβαρότητα των μνημονίων και τη φαιδρότητα των λαϊκίστικων και ακραίων στοιχείων;

Η δημιουργία νέου κόμματος από τους συνεργάτες του παλαιού πυρήνα της κοινωνικής Νέας Δημοκρατίας, Αντώναρο, Καραχάλιο, Παπακώστα, αποδεικνύει πως οι πρώην πρόεδροι Καραμανλής – Μεϊμαράκης (με τους οποίους είναι συνομιλητές οι τρεις προαναφερόμενοι), αρνούνται να αναλάβουν δράση και έχουν παραδοθεί στον ολισθηρό δρόμο που οδηγεί την παράταξη η διαπλοκή Μητσοτάκη – Σαμαρά – Γεωργιάδη.

Η πολιτική είναι δράση και όταν τα ιστορικά στελέχη κρύβονται πίσω από τη κομματική πειθαρχία. Επιβεβαιώνουν το λόγο για τον οποίο ο αρχηγός τους θα τους οδηγήσει στην έξοδο. Όταν μάλιστα καταπατιέται ασύστολα και αναίσχυντα η ιδρυτική διακήρυξη, είναι ηλίου φαεινότερον πως έχουν υποταχθεί στις επιλογές μετάλλαξης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το νέο κεντροδεξιό κόμμα έχει τα φόντα να πετύχει – υπό προϋποθέσεις. Θα έχει ενδιαφέρον, να ακούσει η κοινωνία από τους συνεργάτες των πρώην Προέδρων, γιατί θα πρέπει κάποιος να ψηφίσει το κόμμα του Αντώναρου – Καραχάλιου και όχι το κόμμα του Καραμανλή – Μεϊμαράκη… Αν ακουστεί η ωμή αλήθεια, το νέο κόμμα θα πετύχει. Αν ακουστεί ο «πολιτικός πολιτισμός», άλλη μία από τα ίδια.

rigillakos.wordpress.com/

loading...

2 thoughts on “Το νέο κόμμα, μία από τα ίδια;

  1. ΑΡΧ#ΔΙΑ ΘΑ ΠΕΤΥΧΗ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ,ΣΦΟΥΓΓΟΚΟΛΑΡΙΟΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΤΗ ΝΔ ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ. Η ΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΒΕΡΩΦ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΤΟΝ ΤΡΩΕΙ Ο ΛΥΚΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΑΞΙΑ ,ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΧΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΑΥΤΟΥΛΗΣ ΚΑΙ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥΣ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΙΣΧΥΕΙ Η ΟΖΟΥΣΑ ΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΔΕΝ ΤΗ ΛΕΝΕ.

  2. Αντώναρος Καραχάλιος Παπακώστα και άλλα ρετάλια ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ …………..

Comments are closed.