IncreaseRev

Διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ με Καμμένο δείχνει ο Βούτσης

Φωτιά στη συζήτηση για την επομένη των Μνημονίων έβαλε από τη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ο οποίος έδειξε διαζύγιο με τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝ.ΕΛ περιγράφοντας ως μονόδρομο για τον ΣΥΡΙΖΑ την προοδευτική συμμαχία και τη διακυβέρνηση με τους ιδεολογικούς του συγγενείς.

Μιλώντας στην εκδήλωση με θέμα «Το τέλος των Μνημονίων: Αριστερά - Προοδευτική διακυβέρνηση» , που οργάνωσε στη Θεσσαλονίκη η Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς , με ομιλητές τον ίδιο, τον Φώτη Κουβέλη και τον Χάρη Τσιόκα ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε στην ανάγκη συγκρότησης προοδευτικών προγραμματικών συγκλίσεων λέγοντας μάλιστα ότι η συζήτηση για την επόμενη ημέρα των Μνημονίων έχει ήδη ξεκινήσει : "Ο διάλογος και οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται προς αυτή την κατεύθυνση εξελίσσονται ήδη μέσα στην ελληνική κοινωνία και την πολιτική ζωή του τόπου, «γιατί προκύπτουν από τις πραγματικές ανάγκες της μακρόχρονης και πολύπλευρης περιόδου κρίσης την οποία βιώσαμε και βιώνουμε» είπε ο κ. Βούτσης.

Αν υπάρχει ένα στοιχείο το οποίο έδειξε ότι εντός του ΣΥΡΙΖΑ αρχίζουν να πληθαίνουν οι φωνές που θέλουν διαζύγιο με τον Πάνο Καμμένο είναι ότι ο Πρόεδρος της Βουλής έθεσε και την ατζέντα της προγραμματικής σύγκλισης θέτοντας ως "προαπαιτούμενα" ζητήματα στα οποία οι ΑΝ.ΕΛ έχουν ήδη εκφράσει τη διαφωνία τους. Περιγράφοντας τον τρόπο με τον οποίον ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να κυβερνήσει με κόμματα και κινήματα τα οποία ιδεολογικά κινούνται εγγύτερα σε αυτόν, και απευθύνοντας επί της ουσίας πρόσκληση συμπόρευσης στο Κίνημα Αλλαγής ο κ. Βούτσης μίλησε με νόημα για το Σκοπιανό αλλά και προοδευτικά νομοσχέδια για ατομικά δικαιώματα και ελευθερίες.
Οι προοδευτικές προγραμματικές συγκλίσεις, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής, μπορούν να επιτευχθούν:

• Με τις διεργασίες, τις ανατροπές και τις προοδευτικές εναλλακτικές που γονιμοποιούνται στην Ευρώπη, στην Ε.Ε. και ειδικότερα στον Νότο.

• Με την ουσιαστική συζήτηση, η οποία μπορεί να εξελιχθεί πάνω στο ολιστικό πρόγραμμα που κατατέθηκε από την Ελληνική Κυβέρνηση και το οποίο ανοίγει, για πρώτη φορά, όλη την ατζέντα των ζητημάτων και των προτεραιοτήτων που αφορούν την παραγωγική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη, με πρόσημο κοινωνικής δικαιοσύνης.

• Με τη διασαφήνιση των θέσεων και την επίτευξη ευρύτατης συναίνεσης για την επίλυση του θέματος που εκκρεμεί με τη γείτονα FYROM, ώστε να ενισχυθεί η σταθερότητα στην περιοχή, να αναβαθμιστεί η δυνατότητα της χώρας σε κρίσιμους τομείς της οικονομίας και της ενέργειας, και να ενισχυθεί μια προοπτική βαλκανική συμμετοχής σε μια Ε.Ε. που θα αλλάζει, με κοινωνικές συγκλίσεις, δημοκρατική αρχιτεκτονική και επαναφορά των ιδρυτικών αξιών της Ένωσης.

• Με την από κοινού υπερψήφιση στη Βουλή σειράς προοδευτικών νομοθετημάτων που αφορούν ένα διευρυμένο επίπεδο ατομικών και κοινωνικών εγγυήσεων, δικαιωμάτων και ελευθεριών στη σύγχρονη εποχή και προσδιορίζουν μια ανοικτή κοινωνία.

• Με τη σύγκλιση πάνω στα ζητήματα που τίθενται για μια αναγκαία ριζοσπαστική συνταγματική μεταρρύθμιση.

• Με τη συγκρότηση ενός κοινωνικού μετώπου αντίστασης στις αντεργατικές πολιτικές που βρίσκονται στον πυρήνα της ρητορικής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

• Με την από κοινού συστηματική προσπάθεια επιστημονικών, πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων για την ανασύσταση της ιστορικής μνήμης που τόσο ανάγκη έχει ο λαός μας και ιδιαίτερα η νεολαία, για το σήμερα και το αύριο της χώρας, μετά την έξοδο από την κρίση.

parapolitika.gr
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

 1. ΚΑΙ ΜΕΤΑ........ΞΥΠΝΗΣΕΣ.........ΕΙΝΑΙ ΓΛΥΚΙΑ Η ΚΑΡΕΚΛΑ.....ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ.....15 000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ........ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ......ΠΡΟΔΟΣΑΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΣΑΣ......ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ......ΑΛΗΤΕΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΡΕ ΔΕΝ ΠΑ ΝΑ-ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΣΑΣ ΚΑΡΙΟΛΗΔΕΣ?ΔΙΠΛΑ ΔΙΠΛΑ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΣΤΑ 6 ΜΕΤΡΑ ΠΟΥΣΤΑΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΠΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ....ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΧΟΜΑΤΣΕ ΟΛΑ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΡΙΟΛΗΔΕΣ....... ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ...ΚΑΝΕΝΑΣ.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΧΑΡΙΝ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ ΤΟΝ ΧΟΝΤΡΟ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΒΟΙΔΟΚΕΦΑΛΕ ΛΟΥΣΤΡΕ Ο ΜΠΑΣΑΤΑΡΔΟΣ Ο ΑΛΗΤΗΣ ΓΙΟΣ ΣΟΥ Ο ΑΠΛΥΤΙΕ ΘΡΑΣΥΣ ΚΟΥΜΜΟΥΝΚΣΤΗΣ ΜΑΛΑΚΑ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΛΗΣΤΕΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΥ ΓΑΜΗΘΙ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΜΑΛΑΚΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΕΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΒΡΩΜΙΚΗ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΟΥ ΖΩΗ ΜΑΛΑΚΑ ΝΑΙ ΜΑΛΑΚΑ ΖΩΗ ΣΟΥ ΒΡΩΜΕΡΤΕ ΣΑΠΙΕ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΑΘΛΙΕ ΜΑΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ. ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΣΤΕ ΣΥΡΙΖΑ? ΑΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΣΟΥΝΑ ΘΑ ΕΦΕΥΓΕΣ ΜΑΛΑΚΑ ΓΙΑ ΜΑΔΟΥΡΟ ΜΑΛΑΚΑ.....ΠΑΡΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΜΑΛΑΚΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ 'ΕΡΧΕΤΑΙ''' ΒΟΙΔΟΚΕΦΑΛΕ ΚΟΥΜΜΟΥΝΟΙΣΤΟΑΠΛΥΤΕ ..ΕΡΧΕΤΑΙ/////....

  ΚΑΠΙΟΣ ΝΑ ΒΟΘΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΟΑΠΛΥΤΟ-ΓΕΡΟΚΟΥΜΜΟΥΝΟ-ΦΡΑΠΟΥΤΣΙΝΟΙΓΕΡΟ ΝΑ ΤΟΥ ΚΡΑΑΤΕΙ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕΤΗΤΡΑ ΖΩΑ ΜΑΛΑΚΕΣ 76 ΜΠΑΣΚΙΝΕΣ ΝΑ ΦΥΛΑΝΕ ΤΟΝ ΠΟΥΣΟΓΕΡΟ....ΓΑΜΩ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΑΛΗΤΕΣ ΠΡΟΔΩΤΕΣ......ΕΡΧΕΤΕ Ο ΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.....ΤΡΟΟΟΧΑΔΗΗΗΝ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Loading...