Προς παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων - Δεν έχει υποβληθεί ούτε το 60%

Ούτε το 60% των φορολογικών δηλώσεων δεν έχει υποβληθεί ακόμα, μόλις μια εβδομάδα πριν από την εκπνοή της προθεσμίας της 30ης Ιουνίου, εξέλιξη η οποία όπως όλα δείχνουν, οδηγεί στη λύση της ολιγοήμερης παράτασης.

Τα τεχνικά προβλήματα που έχουν προκύψει κατά τη διαδικασία υποβολής των δηλώσεων, σε συνδυασμό με την απροθυμία των φορολογουμένων να διεκπεραιώσουν τη φορολογική τους υποχρέωση εγκαίρως, προκαλούν προβλήματα στην ομαλή ροή της διαδικασίας λόγω του μεγάλου όγκου των δηλώσεων που συσσωρεύονται τις τελευταίες ημέρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας.

Ακόμα όμως και ο χρόνος της παράτασης που πιθανότατα θα δοθεί, είναι περιορισμένος καθώς στις 31 Ιουλίου λήγει η προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος, και αυτό σε καμιά περίπτωση δεν αλλάζει. Από τις περίπου 6,6 εκατ. φορολογικές δηλώσεις που αναμένεται να υποβληθούν φέτος συνολικά, έχουν υποβληθεί περίπου 3.535.000 και απομένουν να υποβληθούν ακόμα 3,1 εκατομμύρια δηλώσεις.

Από την επεξεργασία των δηλώσεων αυτών προκύπτει ότι ο μέσος φόρος που θα κληθούν να καταβάλουν οι 1.301.214 φορολογούμενοι με χρεωστικό εκκαθαριστικό, ανέρχεται στα 859 ευρώ. Οι 407.241 φορολογούμενοι με πιστωτικό εκκαθαριστικό θα λάβουν επιστροφή φόρου 383 ευρώ κατά μέσο όρο.

Τα μηδενικά εκκαθαριστικά φθάνουν το 1.762.883.

Το σύνολο του πρόσθετου φόρου φθάνει το 1,1 δισ. ευρώ, οι επιστροφές τα 156 εκατ. ευρώ, ενώ η καθαρή θέση του Δημοσίου διαμορφώνεται στα 962 εκατ. ευρώ.

Το ποσοστό των χρεωστικών εκκαθαριστικών φθάνει το 36,82% και των πιστωτικών στο 13,3%. Επίσης έχουν υποβληθεί 1.684.918 Ε2 και 623.218 Ε3.

Πηγή: bankingnews.gr
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

 1. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΚΟΛΠΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΟΛΑ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΕΡΝΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΜΕ ΜΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ... ΜΕ ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΙ ΦΥΛΑΚΗ.... ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΞΑΡΤΑΤΕ, ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ... ΟΛΑ ΗΣΥΧΑ ΚΑΙ ΟΜΑΛΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΝΗΣΙΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ....!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΗΚΩΣΕΙΣ.
  ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΙΚΙΟΘΕΛΩΣ.!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]