ΣΤΟ ΣτΕ ΠΡΟΣΕΦΥΓΑΝ 14 ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ!!!

MEΓΑΛO ΠΑΤΡΙΩTIKO «XAΣTOYKI» ΣΤΗΝ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Μεγάλο πατριωτικό «χαστούκι» στην κυβέρνηση: Στο ΣτΕ προσέφυγαν 14 Παμμακεδονικές Ενώσεις κατά της συμφωνίας
των Πρεσπών !!!

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν 14 Παμμακεδονικές οργανώσεις και Ομοσπονδίες, όπως ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων.

Οι οργανώσεις κατέθεσαν αίτηση ακύρωσης και αίτηση αναστολής της συμφωνίας των Πρεσπών, που υπέγραψαν στις 17 Ιουνίου 2018 οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και των Σκοπίων.

«Με την Αίτηση Ακύρωσης ζητούμε να ακυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς και οι επιστολές που απεστάλησαν από την Ελληνική Κυβέρνηση προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ για άρση του βέτο για την ένταξη της χώρας των Σκοπίων στους οργανισμούς αυτούς», διευκρινίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων.

Τι αναφέρουν οι Ενώσεις στην προσφυγή

Οι προσφεύγοντες ζήτησαν να ανασταλεί η εκτέλεση της απόφασης καθώς και οι επιστολές άρσης του βέτο σε ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με το σκεπτικό τους, η συμφωνία των Πρεσπών «παραβιάζει το άρθρο 27 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο, πριν την υπογραφή της συμφωνίας, απαιτείται προηγούμενη ψήφισή του από την Βουλή, με αυξημένη μάλιστα πλειοψηφία, επειδή περιλαμβάνει αλλαγή γεωγραφικών όρων (της περιοχής της Μακεδονίας εν προκειμένω), οι οποίοι ανάγονται σε αρχαίους χρόνους (αρχικά)».

Επίσης, θεωρούν ότι τροποποιούνται προηγούμενες συνθήκες που καθόρισαν τα σύνορα της Ελλάδας, προκαλώντας σύγχυση για τα σημερινά σύνορα.

«Νομιμοποιεί τις εδαφικές βλέψεις των γειτόνων μας»

Οι Ενώσεις θεωρούν ότι η συμφωνία «νομιμοποιεί τις εδαφικές βλέψεις των γειτόνων μας, διά της παραχάραξης της ιστορίας και της επιγενόμενης σύγχυσης, που αποτελούν συνέχεια και συνέπεια της παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας», ενώ «δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την αναθεώρηση των συνόρων της Ελλάδας».

Στην προσφυγή τους, οι οργανώσεις θεωρούν επίσης ότι η συμφωνία δεν έτυχε επεξεργασίας από τους υπηρεσιακούς φορείς του υπουργείου Εξωτερικών, ως όφειλε, ενώ παραβιάζει τη λαϊκή κυριαρχία, καθώς υπεγράφη «παρά την αντίθεση σύσσωμου του ελληνικού λαού στην οποιαδήποτε παραχώρηση ονόματος, χωρίς διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Παραβιάσθηκε και η αρχή της δεδηλωμένης για το θέμα της παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]