Τουσκ και Γιουνκερ στηρίζουν τους βομβαρδισμούς ΗΠΑ και Αγγλογάλλων στην Συρία καθιστώντας τους Ευρωπαίους πολίτες στόχους αντιποίνων!


Τουσκ – Γιουνκέρ  διευρύνουν τα χάσμα των Λαών  με την Ευρωπαϊκή Ένωση παίρνοντας σαφή θέση  υπέρ της  επέμβασης των ΗΠΑ, Βρετανίας και Γαλλίας στην Συρία,  και αυτό παρά το γεγονός ότι δεν έχει παρθεί τέτοια απόφαση σε κανένα  ευρωπαϊκό όργανο.


Μάλιστα δεν υπάρχει καμιά πολιτική νομιμοποίηση από τους Ευρωπαίους πολίτες στους τυχοδιωκτισμούς του παράφρονα Τραμπ, του Μακρόν και της  Μει ούτε σε ευρωπαϊκό ούτε σε διεθνές επίπεδο ή τον ΟΗΕ.

Είναι  όμως πολύ πιθανόν ότι οι αμερικάνικοι  και αγγλογαλλικοι τυχοδιωκτισμοί να καταστήσουν στόχους αντιποίνων τους  Ευρωπαίους πολίτες στις μεγάλες πόλεις. Άλλωστε δεν ειναι τυχαία η  απροθυμία πολλών κρατών μελών να συμμετάσχουν σε αυτούς.

Όμως η ευρωπαϊκή  πολιτική ελίτ σε ανώτατο επίπεδο δεν θα παραλείψει να στηρίξει αυτούς τους τυχοδιωκτισμούς,  και αυτό παρά το γεγονός ότι μπορεί να  οδηγήσουν σε παγκόσμια σύρραξη στην οποία οι Ευρωπαίοι πολίτες  θα ειναι  στο πεδιο βολής των  ιμπεριαλιστών  της  δύσης και της ανατολής.

Πρόκειται για μια επιλογή που μπορεί  και ανοίξει της πύλες της κολάσεως για όλους εμάς τους κατοίκους της Ευρώπης.

Δεν δικαιούται η  ευρωπαϊκή πολιτική ελιτ  από την ασφάλεια της  να  κάνει αυτή την επιλογή.

Ούτε ειναι λίγες οι φορές που αθώοι Ευρωπαίοι πολίτες πλήρωσαν  με αίμα τους πέφτοντας θύματα τρομοκρατών τους τυχοδιωκτισμούς και τους  μεγαλοϊδεατισμούς των Αμερικανών και των αγγλογάλλων ανα την υφήλιο.

Πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτό. Οι ευρωπαϊκοί λαοί από άκρη σε άκρη θελουν την Ειρήνη.

Η Ευρωπαϊκή Αριστερά πρέπει να  μπει μπροστά  και -υπηρετώντας τους λαούς και την ειρήνη- να επιβάλει εφεξής την ουδετερότητα της ΕΕ. Να επιβάλει την σιωπή στου Τουσκ και Γιουνκερ να κάνει σαφές ότι δεν θα ακολουθήσει τον παράφρονα Τραμπ στην κόντρα του με την ιμπεριαλιστική  Ρωσία.

Το μήνυμα Τουσκ – Γιουνκερ .

Το απαράδεκτο μήνυμα του Ντόναλντ Τουσκ  με το οποίο παρέχει στήριξη  στην επίθεση στην Συρία του  γράφτηκε στο twitter και  εχει ως εξης: “τα χτυπήματα των ΗΠΑ, Γαλλίας και Ηνωμένου Βασιλείου κατέστησαν σαφές ότι το συριακό καθεστώς μαζί με την Ρωσία και το Ιράν δεν μπορούν να συνεχίσουν αυτή την ανθρώπινη τραγωδία, τουλάχιστον χωρίς κόστος. Η ΕΕ στέκεται μαζί με τους συμμάχους της στην πλευρά της δικαιοσύνης“.

Στο ίδιο μηκος κύματος και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ,  με  δήλωση του για την πυραυλική επίθεση στη Συρία, στηρίζει κι αυτός την επέμβαση με την παρακάτω δήλωση.

«Χθες το βράδυ, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες απάντησαν με μια συντονισμένη στρατιωτική δράση στη στυγερή επίθεση με χημικά όπλα που πραγματοποίησε το καθεστώς της Συρίας εναντίον αμάχων στη Ντούμα στις 7 Απριλίου.

Όπως έχει δηλώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η χρήση χημικών όπλων είναι απαράδεκτη υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και πρέπει να καταδικάζεται με τους πιo σκληρούς όρους. Η διεθνής κοινότητα έχει την ευθύνη να εντοπίζει για να λογοδοτήσουν τους υπεύθυνους οποιασδήποτε επίθεσης με χημικά όπλα.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που το Συριακό καθεστώς χρησιμοποίησε χημικά όπλα εναντίον πολιτών, αλλά πρέπει να είναι το τελευταία.

Καθώς μπαίνει στο 8ο έτος σύγκρουσης, η Συρία χρειάζεται απεγνωσμένα μια διαρκή εκεχειρία την οποία θα σέβονται όλες οι πλευρές και η οποία θα ανοίξει το δρόμο για την επίτευξη πολιτικής λύσης, μέσω διαπραγματεύσεων δια της διαδικασίας της Γενεύη υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Εθνών, που θα φέρει την ειρήνη στη χώρα μια για πάντα.

Μετά από τα βάσανα που υπέστησαν, οι Σύριοι δεν αξίζουν τίποτε λιγότερο».

πηγη
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :