ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΕΥΑΘ ΤΟ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ – ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης εκφράζει την αλληλεγγύη της στους ενενήντα συμβασιούχους της ΕΥΑΘ, που κινητοποιούνται για να σώσουν τις θέσεις εργασίας τους. Αυτοί οι συμβασιούχοι δεν είναι «βύσματα», όπως τους συκοφαντεί η διοίκηση της ΕΥΑΘ που τους απολύει, αλλά εργαζόμενοι που δουλεύουν στο συγκεκριμένο χώρο κατά μέσο όρο εφτά χρόνια, με τους παλιότερους να φτάνουν μέχρι τα 15 χρόνια. Η εταιρεία προσπαθεί να δικαιολογήσει τις απολύσεις με το επιχείρημα ότι προσέλαβε νέους υπαλλήλους με συμβάσεις αορίστου χρόνου. Ωστόσο, με βάση το οργανόγραμμα της επιχείρησης, οι θέσεις που πρέπει να καλυφθούν για να μπορεί η ΕΥΑΘ να προσφέρει τις υπηρεσίες που έχουν ανάγκη οι κάτοικοι της πόλης, ξεπερνούν σε αριθμό το άθροισμα των εργαζομένων που απολύονται και των νέων που προσλήφθηκαν. Σε μια αξιόπιστη και αποτελεσματική δημόσια ΕΥΑΘ, χρειάζονται τόσο οι νέες προσλήψεις, όσο και οι συμβασιούχοι.

Οι απολύσεις των συμβασιούχων σχετίζονται άμεσα με τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ. Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ξεπουλήσει το νερό και όπως πάντα οι εργαζόμενοι είναι οι παράπλευρες απώλειες αυτής της διαδικασίας. Η μάχη για να μην περάσουν οι απολύσεις αποτελεί στοίχημα για όλο το εργατικό κίνημα της πόλης. Είναι συνέχεια των αγώνων που έχουν δώσει συμβασιούχοι στους δήμους, στον ΟΣΕΘ, στα νοσοκομεία, στην εκπαίδευση ενάντια στις απολύσεις – για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Όλοι μαζί, με πρώτους τους εργαζόμενους της ίδιας της ΕΥΑΘ, πρέπει να συμπαρασταθούμε στο δίκαιο αγώνα των συμβασιούχων και να παλέψουμε για να μην περάσουν τα σχέδια των αρπακτικών της αγοράς, κυβέρνησης και ΕΕ, που ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν το νερό της Θεσσαλονίκης. Χρειαζόμαστε μια ΕΥΑΘ 100% δημόσια, χωρίς εργολάβους, περισσότερες προσλήψεις σε μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας, με τιμολογιακή πολιτική βασισμένη σε κοινωνικά και όχι ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Μπορούμε να νικήσουμε! Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που κατέλαβαν την προηγούμενη βδομάδα το υπουργείο Παιδείας μαζί με τους μόνιμους συναδέλφους τους δείχνουν το δρόμο. Καλούμε τα σωματεία της ΕΥΑΘ να στηρίξουν απεργιακά τον αγώνα των συμβασιούχων για να κρατήσουν τις δουλειές τους. Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία της πόλης να βρεθούν στο πλάι τους για να μην αφήσουμε να χαθούν επιπλέον θέσεις εργασίας και για να υπερασπίσουμε τον δημόσιο χαρακτήρα του νερού. Με συντονισμό των αγώνων όλων των συμβασιούχων, με ένα ανυποχώρητο κίνημα που απαιτεί μαζικές προσλήψεις μπορούμε να ανατρέψουμε τις αντεργατικές δεσμεύσεις του τρίτου μνημονίου και όλων των προηγούμενων.

loading...

3 thoughts on “ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΕΥΑΘ ΤΟ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ – ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ!

  1. ΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΕΔΩ ΑΠΛΥΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΣΑΣ ΕΚΟΨΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ. ΑΝΤΕ ΣΤΟΝ ΒΑΡΔΑΡΗ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΦΓΑΝΟ ΝΑ ΣΑΣ ''ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΙ'' !!

  2. χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχανταρσια CIA CIA η Τασια

  3. ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗ ΕΥΑΘ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΑΛΛΗ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
    ΠΟΣΟ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΕΙΣΤΕ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ?

    ΣΑΣ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΓΕΝΕΣΗΜΙΟΥ ΣΑΣ,ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΖΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΙ ΣΤΟΕΣ ΘΑ ΖΗΤΙΑΝΕΥΑΤΕ ΣΤΟΥΣ
    ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΕΒΡΑΙΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ.

Comments are closed.