Βρέθηκε το Αρχαιότερο Αλφάβητο του Πλανήτη στην Βόρειο Ελλάδα και ΔΕΝ είναι του ΔΙΣΠΗΛΙΟΥ

Πολλές από τις σημαντικότερες και σπουδαιότερες ανακαλύψεις που γίνονται κατά καιρούς στον πλανήτη μας, θεωρούνται από τις επικρατούσες ακαδημίες και επιστήμες ως αμφιβόλου ποιότητας ή ότι δεν είναι καν κάποια φοβερή ανακάλυψη. Ωστόσο, κατά την γνώμη μας, αξίζουν περισσότερη προσοχή από όση τους δίνουν. Το ίδιο ισχύει και το σημερινό μας θέμα:

Ενώ ο πολιτισμός της κοιλάδας του Δούναβη δεν είναι τόσο διάσημος όσο άλλοι αρχαίοι πολιτισμοί σε όλο τον κόσμο, είναι ένας από τους παλαιότερους που υπάρχουν στην Ευρώπη και φαίνεται να αναπτύχθηκε από το 5.500 έως το 3.500 π.Χ. περίπου, σε μια περιοχή γνωστή σήμερα ως Βαλκάνια. Μία γη που εκτείνεται από τη Βόρεια Ελλάδα έως τη Σλοβακία και από την Κροατία έως τη Ρουμανία.

Ο πολιτισμός του Δούναβη ήταν ένας από τους σημαντικότερους και σπουδαιότερους πολιτισμούς στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Ήταν, επίσης, από τους πρώτους που ανέπτυξαν εργαλεία χαλκού, προηγμένη αρχιτεκτονική, συμπεριλαμβανομένων διώροφων σπιτιών, σχεδίαση και παραγωγή επίπλων και, κυρίως, ένα σύστημα γραφής. Όλα αυτά συνέβησαν ενώ τα περισσότερα μέρη της Ευρώπης, το ίδιο διάστημα, ήταν στην Λίθινη Εποχή και η προηγμένη ανάπτυξη δεν υπήρχε πουθενά για να την δει κάποιος.

Αυτός ο αρχαίος πολιτισμός από τα Βαλκάνια ανέπτυξε πρωτοφανείς δεξιότητες όπως η ύφανση, η επεξεργασία δέρματος, η κατασκευή ρούχων ενώ φαίνεται πως είχαν εφεύρει και τον τροχό.

Ωστόσο, το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του πολιτισμού της κοιλάδας του Δούναβη είναι χωρίς αμφιβολία η – για πολλούς – «αμφιλεγόμενη» γραπτή γλώσσα που ανέπτυξαν. Παρόλο που πολλοί αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι πρόκειται απλά για συλλογή γεωμετρικών σχημάτων, άλλοι θεωρούν ότι αυτά είναι ένα από τα πρώτα συστήματα γραφής που εμφανίστηκαν ποτέ στη Γη.

Στην πραγματικότητα, αν αυτή η θεωρία αποδειχθεί ακριβής, θα σήμαινε ότι είναι η Αρχαιότερη Γραπτή Γλώσσα που επινοήθηκε ποτέ στη Γη, πριν ακόμα και από τα γραπτά της Μεσοποταμίας, τα Σουμερικά, ακόμα-ακόμα και από την πινακίδα του Δισπηλιού, που βάσει πολλών ερευνητών χρονολογείται από το 5360 π.Χ.

Σύμφωνα με τον Harald Haarmann, έναν Γερμανό γλωσσολόγο και πολιτιστικό επιστήμονα, τα επίμαχα κείμενα του Δούναβη προηγούνται των Σουμερικών γραφών και πρέπει να θεωρηθεί ως η παλαιότερη γραφή στον κόσμο. Οι επιγραφές που βρέθηκαν στην κοιλάδα του Δούναβη σε κεραμικά, ειδώλια, ατράκτους και άλλα αντικείμενα, χρονολογούνται τουλάχιστον στο 5.500 π.Χ. και τα μυστηριώδη σύμβολα που συνθέτουν τη γραπτή γλώσσα – και ονομάζονται επίσης σύμβολα Vinca – δεν έχουν ακόμη αποκρυπτογραφηθεί.

Το γεγονός -αν αποδειχθεί- ότι το σύστημα γραφής που αναπτύχθηκε από τον Πολιτισμό της κοιλάδας του Δούναβη είναι το παλαιότερο στον κόσμο είναι σίγουρα ένας ιστορικός μετασχηματιστής. Όχι μόνο υπάρχουν ενδείξεις που υποστηρίζουν αυτή τη θεωρία που υπάρχει στα πήλινα δισκία, αλλά οι ερευνητές έχουν βρει χιλιάδες αντικείμενα και περίπου 700 διαφορετικούς χαρακτήρες -έναν αριθμό παρόμοιο με τους χαρακτήρες που χρησιμοποιούνται στα αρχαία αιγυπτιακά ιερογλυφικά.Γραφή του Πολιτισμού της Κοιλάδας του Δούναβη, σύμφωνα με τον Harald Haarmann

Το γεγονός ότι οι συστημικοί αρχαιολόγοι προτείνουν αυτά τα σύμβολα όχι ως ένα σύστημα γραφής, αλλά ως απλές διακοσμήσεις, ενδεχομένωςδανγραφ προέρχονται από την ίδια αδυναμία εξήγησης άλλων ευρημάτων ανά τον κόσμο. Φαίνεται ότι κάθε φορά, που υπάρχει κάτι το οποίο αμφισβητεί τις κυρίαρχες απόψεις για την ιστορία και την εξέλιξη της ανθρώπινης φυλής, αυτοί οι άνθρωποι κλείνουν τα μάτια τους και αποφασίζουν να το αγνοήσουν.

Υπάρχουν και εκείνοι οι μελετητές που υποδηλώνουν ότι ο Πολιτισμός της κοιλάδας του Δούναβη αντέγραψε τα σύμβολα και το σύστημα γραφής της Αρχαίας Μεσοποταμίας, γεγονός που φαίνεται παράλογο αν συνειδητοποιείσετε ότι κάποια αργιλώδη δισκία είναι χρονολογικά παλαιότερα από πολλά πήλινα δισκία της αρχαίας Μεσοποταμίας.

Αν μη τι άλλο, αυτός ο απίστευτος αρχαίος πολιτισμός αξίζει σίγουρα μια πιο κατάλληλη μελέτη και επιστημονική προσέγγιση, που θα μπορούσε να μας διδάξει ένα ή δύο πράγματα για τους αρχαίους πολιτισμούς στη Γη. Η πρόταση του Haarmann αξίζει μεγαλύτερης προσοχής για το αν θα μπορούσε ο Πολιτισμός του Δούναβη και η Γραφή του, να αποδειχθούν από τα αρχαιότερα δείγματα πολιτισμού στη Γη.

loading...