Εξερευνούσε ένα Χωράφι με Ανιχνευτή Μετάλλων και Έκανε την ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ (εικόνες)

Σίγουρα, μπορεί να φαίνεται σαν η ιστορία ενός παραμυθιού, αλλά όμως είναι από αυτά τα πράγματα που μπορούν να συμβούν και να σε φέρουν μπροστά σε έναν απρόσμενο θησαυρό οπότε
σε κάνουν πλούσιο ή σου φέρνουν δόξα και πλούτη.

Ο Mike Smale, από το Bridport της Αγγλίας, εξερευνούσε μία αγροτική γη με τους φίλους του από τη Southern Detectorists Club όταν έπεσε σε κάτι εντελώς απροσδόκητο.

Ο ερασιτέχνης ιστορικός και ψαράς, σάρωνε με τον ανιχνευτή μετάλλου την γη, όταν άκουσε ένα ηχητικό σήμα. Αμέσως ο ίδιος και οι φίλοι του άρχισαν να σκάβουν, παρόλο που δεν ήταν ακριβώς σίγουροι τι βρήκαν.

Άρχισαν να ξεχερσώνουν και να χτενίζουν προσεχτικά το χώμα, μέχρι που τελικά βρήκαν αυτό που εντόπισε ο ανιχνευτής μετάλλων του Mike. Πολύ γρήγορα συνειδητοποίησαν ότι είχαν κάνει την ανακάλυψη μιας ζωής …

Μόλις μερικά πόδια κάτω από το χώμα ήταν θαμμένη μία συλλογή από σπάνια ρωμαϊκά νομίσματα. Ασήμι 2.000 ετών! Οι άντρες είχαν περάσει σε ένα απίστευτο κομμάτι της Ιστορίας και ήταν μια ανακάλυψη που κανένας από αυτούς δεν είχε προβλέψει.

Όλοι είχαν μείνει έκπληκτοι με το εύρημα του Mike. Ανακαλύψεις τόσο μεγάλες όσο αυτή σπάνια συμβαίνουν στο Bridport. Περιστασιακά, οι άνθρωποι της περιοχής μπορεί να βρουν κάτι σημαντικό, αλλά όχι τόσο μεγάλο, τόσο μεγάλης αξίας.

Συνολικά υπήρχαν εξακόσια κομμάτια σπάνιων ρωμαϊκών νομισμάτων, των οποίων η αξία λέγεται πως μεγαλώνει ακόμα περισσότερο, καθώς υπάρχει η πεποίθηση πως κόπηκαν την εποχή που ο Μάρκος Αντώνιος ήταν σύμμαχος της Κλεοπάτρας!

«Τα ρεπουμπλικανικά νομίσματα και αυτά του Μάρκου-Αντώνιου είχαν εκδοθεί πριν από τη ρωμαϊκή εισβολή στη Βρετανία, το 43 μ.Χ. και (πιθανότατα) θα είχαν μεταφερθεί στις τσέπες των ρωμαίων στρατιωτών και των πολιτών», δήλωσε ο εμπειρογνώμονας νομισμάτων Dominic Chorney.

Πόσο αξίζουν, λοιπόν, αυτά τα νομίσματα;

Οι εμπειρογνώμονες ζυγίζει την ανακάλυψη του Mike και τους εξηγεί ότι το εύρημά του θα μπορούσε να έχει αξία περίπου 267.000 δολαρίων!

Επιπλέον, οι ειδικοί εκτιμούν ότι ένα ρωμαϊκό νόμισμα πιθανότατα αξίζει περίπου 12,000 δολάρια, δεδομένου ότι μερικά κέρματα εκδόθηκαν από αυτοκράτορες που κυβέρνησαν κατά τον 1ο αιώνα μ.Χ.!

Τώρα, η ομάδα του Mike εργάζεται για να καταλάβει πως ακριβώς τα νομίσματα κατέληξαν εκεί που τα βρήκαν. Υποθέτουν, λοιπόν, ότι μάλλον θα πρέπει να είχαν αποθηκευτεί σε μια μεγάλη κατσαρόλα μέσα στην γη. Κάποια στιγμή, το μαγειρικό σκεύος χτυπήθηκε από ένα άροτρο και τα νομίσματα σκόρπισαν και απλώθηκαν σαν σπόροι μέσα στο χώμα.

Ο Mike σκοπεύει να μοιραστεί τα κέρδη με τον αγρότη – και, φυσικά, τους φίλους του από το Southern Detectorists Club που ήταν μαζί του εκείνη την ημέρα.

Όσον αφορά τα σπάνια ρωμαϊκά νομίσματα των 2.000 ετών, θα παραδοθούν στην τοπική αρχή για να καθορίσουν την τελική τους αξία. Στη συνέχεια θα πωληθούν σε ένα μουσείο είτε για προβολή είτε για έρευνα.

loading...