Τσίπρας: Εξαιρετικά επικίνδυνο το περιστατικό στα Ίμια – Υπάρχουν και όρια – Το μήνυμα του Πρωθυπουργού σε Τουρκία και Σκόπια – ΒΙΝΤΕΟ

Σαφές μήνυμα στην Τουρκία για τις αυξανόμενες αεροναυτικές προκλήσεις στο Αιγαίο κατά το περασμένο έτος, αλλά και τους «τσαμπουκάδες» στην κυπριακή ΑΟΖ
έστειλε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος χαρακτήρισε το πρόσφατο περιστατικό στα Ίμια ως «απάραδεκτο και εξαιρετικά επικίνδυνο».

«Είχα την ευκαιρία μέσα στη Σύνοδο να ενημερώσω τους εταίρους μας για την αυξημένη τουρκική παραβατικότητα στο Αιγαίο, τόνισα ότι ως ΕΕ έφθασε η ώρα να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα στην Άγκυρα», επισήμανε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Η Τουρκία οφείλει να σέβεται το Διεθνές Δίκαιο τόσο στο Αιγαίο, όσο και στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, ρέπει να μάθει να σέβεται το Διεθνές Δίκαιο. Η προστασία των δικαιωμάτων των κρατών-μελών θα πρέπει να είναι μία «κόκκινη γραμμή» για την Ε.Ε.. Η στήριξη που λάβαμε ήταν ουσιαστική. Η στήριξη που λάβαμε ήταν ουσιαστική. Ήδη προέβη σε σχετική δήλωση ο Ντόναλντ Τουσκ».

«Οι ευρωτουρκικές σχέσεις δεν μπορούν να προχωρήσουν με παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων των κρατών-μελών», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, ο οποίος για την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας υπογράμμισε: «Προϋπόθεση για τη συνέχιση του διαλόγου με την Τουρκία είναι ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο. Η λογική της προκλητικότητας δεν οδηγεί πουθενά. Είμαστε εδώ για να κρατάμε ανοιχτές τις πόρτες του διαλόγου, αλλά πρέπει να γίνει απολύτως σαφές ότι υπάρχουν όρια».

Όσον αφορά στη συζήτηση που έγινε με τους εταίρους για το Σκοπιανό, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε: «Ως προς το ονοματολογικό επανέλαβα ότι η Ελλάδα σταθερά επιδιώκει μόνιμη και σταθερή επίλυση των θεμάτων με την ΠΓΔΜ. Δηλαδή τη χρήση ενός ονόματος που θα χρησιμοποιείται για εσωτερική και εξωτερική χρήση» ξεκαθαρίζοντας, πάντως, προς απάντηση στα όσα δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ ότι είναι «αναγκαία η συνταγματική αναθεώρηση στα Σκόπια».

«Δεν βιαζόμαστε, δεν πιεζόμαστε. Πρέπει να λυθεί το πρόβλημα του ονόματος της ΠΓΔΜ. Πρέπει να δοθεί λύση, για αυτό πήρα την πρωτοβουλία να συναντήσω τον ομόλογό μου στο Νταβός να ξεκινήσουμε έναν εποικοδομητικό διάλογο», υπογράμμισε και επισήμανε: «Στόχος να βρεθεί μία αμοιβαία αποδεκτή λύση. Για εμάς θα είναι θετικό. Για τη γειτονική χώρα, όμως, είναι ζωτικής σημασίας».

Όσο για την πρόσφατη επίσκεψη Ζάεφ στην Τουρκία, ο κ. Τσίπρας σημείωσε: «ευρωπαϊκή προοπτική της ΠΓΔΜ δεν περνά από την Άγκυρα, περνά από την Αθήνα, ας το καταλάβουν αυτό οι γείτονές μας». Σε ό,τι αφορά στη συναίνεση που απαιτείται εντός Ελλάδας για τη λύση του θέματος των Σκοπίων, ο Πρωθυπουργός είπε: «Αν φθάσουμε σε λύση, η οποία θα κρίνουμε ότι είναι σταθερή, βιώσιμη, που μπορεί να έχει προοπτική, θα επιδιώξουμε τη συναίνεση τόσο με τον κυβερνητικό μας εταίρο όσο και με τα υπόλοιπα κόμματα…».

Δείτε το βίντεο από την κρατική τηλεόραση:

loading...

5 thoughts on “Τσίπρας: Εξαιρετικά επικίνδυνο το περιστατικό στα Ίμια – Υπάρχουν και όρια – Το μήνυμα του Πρωθυπουργού σε Τουρκία και Σκόπια – ΒΙΝΤΕΟ

  1. ΡΕ ΕΒΡΑΙΟ- ΤΟΥΡΚΟ-ΣΠΟΡΕ – ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΤΑ ΠΟΥΛΑΣ ΑΥΤΑ ?

    ΤΡΑΒΑ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΛΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΝ ΣΟΥ ΒΑΣΤΑΕΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΑΘΙΚΙ !

    ΥΠΕΓΡΑΨΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙΣ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΟΔΟ ?

    ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΑΤΡΕΥΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΩΝ Η.Π.Α, ΔΙΟΤΙ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΝΤΡΟΣΚΥΛΟ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΕΒΕΙ Η ΡΩΣΣΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.

    ΚΙ' ΕΤΣΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΝΑ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΙΝΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΩΣΣΙΑ….

    ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ Η.Π.Α ( ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ) ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΣ !

    ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΘΟΥΜΕ ΚΙ' ΕΜΕΙΣ, ΕΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΙΚΑΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΑΓΕΛΑΔΑ ΤΟΝ ΚΟΤΖΙΑ !

    ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ, ΑΦΟΥ ΜΟΝΟΝ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑΚΗ ΟΙ ΒΡΙΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΟΥΝ.

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  2. ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΟΥΣΚΕΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΡΟΧΑΛΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΡΙΧΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΓΥΡΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΜΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΨΥΧΑΛΙΖΕΙ

  3. ΑΛΗΤΕΣ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΛΕΧΡΙΤΕΣ ΘΑ ΚΑΘΙΣΕΤΕ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ Ο,ΤΙ ΚΙΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΘΙΚΙΑ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ.

  4. Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΛΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ Ο.Η.Ε ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΗΣ !

    ΛΟΙΠΟΝ ΑΛΗΤΗ ΤΣΙΠΡΑ, Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΟΠΩΣ ΠΗΓΕΣ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕΙΣ ΕΣΥ !

    ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΛΗΤΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΝΑ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙΣ :

    ΚΥΠΡΟΣ: Κατήγγειλε στον γ.γ. του ΟΗΕ τις τουρκικές παραβιάσεις :

    Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη, ΠΡΕΣΒΗΣ ΚΟΡΝΗΛΙΟΣ ΚΟΡΝΗΛΙΟΥ, ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΛΕ
    ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ Γ.Γ ΤΟΥ Ο.Η.Ε τις παραβιάσεις του εναέριου και θαλάσσιου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία!

    Η επιστολή κυκλοφόρησε σήμερα ως ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ και ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ Ο.Η.Ε !

    ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΣΙΠΡΑ ΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΠΡΩΤΑ- ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ?

    ΕΣΥ ΑΓΕΛΑΔΑ- ΚΟΤΖΙΑ, ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΠΟΣΟ ΓΕΛΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ Ο.Η.Ε ?

    ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ Ο Ο.Η.Ε ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ, ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙΣ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΘΕΣΗ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥ…

    ΨΙΤ, ΤΣΙΠΡΑ- ΚΟΤΖΙΑ, ΠΕΣΤΕ ΑΛΕΥΡΙ : Ο Ο.Η.Ε ΣΑΣ ΓΥΡΕΥΕΙ !

    ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΝ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ, ΓΙΑΤΙ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΘΙΓΟΥΝ
    ΜΕ ΑΛΗΘΙΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΟΝ ΚΟΤΖΙΑ, ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΑ ΑΠΟΣΙΩΠΟΥΝ..

    ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ?

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  5. ΨΙΤ – ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ' ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΥΠΟΧΡΕΟΥΣΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΛΑΤΡΕΜΕΝΟΥ ΣΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ :

    ΞΕΣΤΡΑΒΩΣΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ :

    1.Άμεση διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων ΕΕ-Τουρκίας.

    2.Άμεση διακοπή χρηματοδότησης της Τουρκίας από την ΕΕ.
    Γιατί ως Κράτος – Μέλος η Ελλάδα, ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ !!

    3.Επιβολή οικονομικών και πολιτικών κυρώσεων κατά της Τουρκίας.

    4.Εμπάργκο στις εξαγωγές στην Ευρωπαϊκή Ένωση τουρκικών αγροτικών προϊόντων.

    5.Πάγωμα περιουσιακών στοιχείων της τουρκικής κυβερνητικής ελίτ που βαρύνεται με παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    6.Απαγόρευση εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση τούρκων αξιωματούχων που βαρύνονται .

    ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΑΛΗΤΗ ΤΣΙΠΡΑ ? ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΑΛΗΤΗ ΚΟΤΖΙΑ ?

    ΕΣΕΙΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΘΕ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ & ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟΙ ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ , ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ Ο Χ Ι !

    ΑΝΑΘΕΜΑ ΣΑΣ .

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Comments are closed.