Αχτσιόγλου: Είναι η κατάλληλη στιγμή να βγούμε από το πρόγραμμα

"Βρισκόμαστε σε μια καλή στιγμή, στοχεύοντας να βγούμε από το πρόγραμμα τον Αύγουστο. Όλοι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, καθώς και η κυβέρνηση, δηλώνουν με βεβαιότητα ότι αυτό θα γίνει και μάλιστα με επιτυχία", τονίζει η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου στην πορτογαλική εφημερίδα "Diario de Noticias".


Επιπλέον, η κ.Αχτσιόγλου αναφέρει ότι, η κυβέρνηση "απέδειξε ότι ξέρει να διαπραγματεύεται προς όφελος της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, ότι μπορεί να επιτύχει τους στόχους στους οποίους είχε δεσμευτεί, ότι μπορεί να βγάλει τη χώρα από το πρόγραμμα και από την οικονομική κρίση".

Οι βασικοί δείκτες της ελληνικής οικονομίας όπως ο ρυθμός ανάπτυξης, οι ξένες επενδύσεις και οι εξαγωγές επιστρέφουν στα επίπεδα προ κρίσης και εκφράζει την αισιοδοξία ότι «η ανεργία θα συνεχίσει να μειώνεται», σημειώνει η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Εν συνεχεία αναφέρεται στις συνομιλίες που είχε με τον Πορτογάλο ομόλογό της λέγοντας ότι ήταν "πολύ ενδιαφέρουσες και χρήσιμες, διότι υπάρχουν πολλές ομοιότητες μεταξύ των δύο χωρών, ιδιαίτερα ως προς τα μεγάλα πεδία δράσης του υπουργείου Εργασίας. Αναφέρομαι στις συλλογικές συμβάσεις, στον κατώτατο μισθό και στον αγώνα κατά της επισφάλειας στην αγορά εργασίας. Οι προσπάθειές μας επικεντρώνονται σε αυτά τα τρία πεδία, όπως εξάλλου και της πορτογαλικής κυβέρνησης".

Ενώ όσον αφορά στη στάση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους θεσμούς η κ. Αχτσιόγλου επισημαίνει ότι "αυτή τη στιγμή υπάρχει μια σημαντική στήριξη, ιδιαίτερα εν όψει της ολοκλήρωσης του προγράμματος" και συμπληρώνει ότι, "παρά ταύτα, οφείλω να πω ότι υπάρχουν σημεία στα οποία αναμέναμε μεγαλύτερη στήριξη απ’ τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, ιδιαιτέρως αναφορικά με την αγορά εργασίας και συγκεκριμένα ως προς την αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων και την υπεράσπιση άλλων εργατικών δικαιωμάτων, που θεωρούμε ότι αποτελούν μέρος της θεσμικής και κοινωνικής παράδοσης της Ευρώπης".

Επίσης η υπουργός Εργασίας τονίζει πως "το γεγονός ότι στις διαπραγματεύσεις εμπλέκονται κυβερνήσεις και τεχνοκράτες δεν είναι καθόλου θετικό για την ΕΕ και αυτό δείχνει ένα δημοκρατικό έλλειμμα το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Το να βρίσκεται η εξουσία των αποφάσεων σε χέρια ατόμων που δεν έχουν εκλεγεί είναι κάτι που η ΕΕ οφείλει να σκεφτεί να το αλλάξει, όπως πολλές φωνές απαιτούν».

"Υποστηρίζουμε ότι, πρέπει να υπάρχει λογοδοσία για τις αποφάσεις που λαμβάνονται".

Τέλος αναφέρεται στη συνεργασία του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τους υπουργούς του, λέγοντας ότι, "είναι, αναμφισβήτητα, χαρισματικός, πρόθυμος πάντα να βοηθήσει. Είναι ένα άτομο που συνδράμει πάντα, ελαφρύνοντας το φορτίο που έχουμε επωμισθεί. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό, έχοντας μάλιστα υπ’ όψη ότι το δικό του φορτίο είναι πολύ βαρύτερο απ’ το ατομικό δικό μου ή άλλων υπουργών. Μας κάνει πάντα να ατενίζουμε τις προκλήσεις με μια ανανεωμένη αντίληψη, όντας ο ίδιος αυτός που έχει την πιο ανανεωμένη θεώρηση".

Πηγή: enikonomia.gr
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΑΥΝΑΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ .ΛΕΝΕ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ,ΟΤΑΝ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΦΤΥΝΕΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΡΓΑΣΜΟ,ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΩΜΑΛΙΑ, ΚΙ ΕΣΥ ΚΟΠΕΛΙΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΛΑ ΚΟΙΤΑΞΕ ΤΟ,ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΖΩΝΤΑΝΟ ,ΛΟΓΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΛΕΠΡΑΣ ,ΒΟΛΕΨΟΥ ΜΕ ΔΟΝΗΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΥΤΟΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΕ ΚΑΙ ΡΕΖΙΛΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]