ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΔΙΑΝΟΜΕΑΣ ΝΕΚΡΟΣ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΖΩΗ ΧΑΘΗΚΕ ΓΙΑ 3 €/ΩΡΑ. ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

Την Παρασκευή το πρωί σκοτώθηκε-δολοφονήθηκε ακαριαία ένας εικοσάχρονος συνάδελφος μας διανομέας, ο Αμέτ, εν ώρα εργασίας, όταν η μοτοσυκλέτα του παρασύρθηκε από νταλίκα στον παράδρομο του ΑΘΕ, στα Οινόφυτα.


Αλλά τι σημασία έχει, ποιον ενδιαφέρει, που από το 2016 μετράμε 7 νεκρούς συναδέλφους και δεκάδες τραυματίες. Αρκεί οι εργοδότες να βγάζουν κέρδη, η κυβέρνηση να μιλάει για την υποτιθέμενη «ανάπτυξη» που όλο έρχεται, για την –εικονική- μείωση της ανεργίας, ενώ εμείς οι εργαζόμενοι –οι δουλοπάροικοι του 21ου αιώνα- να ζούμε και να πεθαίνουμε για ψίχουλα, δουλεύοντας ανασφάλιστοι, με δικό μας μηχανάκι, βενζίνη, κράνος, προστατευτικά, χωρίς να αμειβόμαστε σχεδόν ποτέ τα νόμιμα (δώρα, επιδόματα, άδειες κτλ).

Πόσους ακόμη συνάδελφους μας πρέπει να θρηνήσουμε, για να σταματήσει το διαρκές αυτό έγκλημα;

-Πόσοι συνάδελφοι ακόμα πρέπει να χάσουν την ζωή τους ώστε να ψηφιστούν νόμοι που να μας προστατεύουν; ώστε  να μας παρέχονται τα απαραίτητα μέσα προστασίας από τους εργοδότες για την ασφάλεια μας; ώστε να μην είμαστε υποχρεωμένοι να δουλεύουμε κάτω από την πίεση των εργοδοτών για άμεσες παραδόσεις ακόμη και υπό τις πιο ακραίες συνθήκες;

-Απαιτούμε τώρα από την κυβέρνηση να τηρήσει επιτέλους τη δέσμευση της, ότι θα ψηφίσει νομοθετικό πλαίσιο, που θα περιλαμβάνει μέτρα για την προστασία των διανομέων σε θέματα ασφάλειας και υγιεινής. Τέρμα πια οι υποσχέσεις!

-Συναδελφοι οι μόνοι που μπορούμε να βάλουμε ένα τέλος σε αυτό το διαρκές έγκλημα είμαστε εμείς οι ίδιοι, μέσα από την οργάνωση στην Επιτροπή μας, την αλληλεγγύη και τους αγώνες μας για να επιβάλλουμε τα δίκαια αιτήματα μας.

Τηλ. επικοινωνίας 6982268508              blog:  dianomeisthess.blogspot.gr

 Facebook: Επιτροπή Αγώνα Διανομέων

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :


Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][bsummary]
Loading...

Μυστηρια

[Μυστήρια][bsummary]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]