Το ΥΠΕΞ Έστειλε Γυναίκα Πρέσβη Στην Ιταλία, Η Οποία Δεν Γνωρίζει Ιταλικά! (Εικόνα)

Έντονες συζητήσεις έχει προκαλέσει στη διπλωματική κοινότητα η απόφαση του Υπουργείου Εξωτερικών να στείλει πρέσβη στη Ρώμη, χωρίς αυτή να γνωρίζει την ιταλική γλώσσα.

Πρόκειται για την Τασία Αθανασίου, πρώην διευθύντρια του γραφείου του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά. Μια γρήγορη ματιά στο βιογραφικό της, που αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, αρκεί για να διαπιστώσει κάποιος με έκπληξη ότι δεν μιλά ιταλικά.

Σύμφωνα με άρθρο στο Πρώτο Θέμα, η μετάθεσή της στην «αιώνια πόλη» είχε κλειδώσει από τις 18 Μαρτίου 2016, με την Ελληνίδα αξιωματούχο να μεταβαίνει στην ελληνική πρεσβεία στα τέλη του Νοεμβρίου 2016. Η μετακίνησή της στην Ιταλία συνοδεύτηκε από την επιστροφή του πρέσβη Θεμιστοκλή Δεμίρη στην Ελλάδα, επτά μήνες πριν από τη συνταξιοδότηση του -πράγμα πρωτοφανές για το Υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με διπλωματικούς κύκλους.

Η κα Αθανασίου επιλέχθηκε ανάμεσα από 35 πρέσβεις, μεταξύ των οποίων βρίσκονται:

– Ο πρώην διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου του Κάρολου Παπούλια, Κωνσταντίνος Μπίκας,

– ο πρώην πρέσβης στην Άγκυρα Κυριάκος Λουκάκης,

– ο νυν πρέσβης στη Χάγη, Δημήτρης Χρονόπουλος και

– η πρέσβης στον ΟΗΕ Κατερίνα Μπούρα, σύζυγος του εκλιπόντος Γιάννου Κρανιδιώτη.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η κα Αθανασίου επιστρέφει στην ιταλική πρωτεύουσα. Υπηρετούσε στην πρεσβεία στο Βατικανό ως σύμβουλος πριν από 6 χρόνια. Οι «κακές γλώσσες» αναφέρουν ότι επιστρέφει στην Ιταλία για να τελειοποιήσει τα ιταλικά της.

loading...

5 thoughts on “Το ΥΠΕΞ Έστειλε Γυναίκα Πρέσβη Στην Ιταλία, Η Οποία Δεν Γνωρίζει Ιταλικά! (Εικόνα)

  1. OLIGA DIA NA GNORISETE TIN "TASIA" ATHANASIOY BAZO OMIOMATIKA DIOTI DEN INE TO PRAGMATIKO ONOMATIS DIKATIS, TIS TO EDOSE I ILLUMINATI, DIOTI INE STELEXOS MASINIAS, MORFOSI GIMNASIO, KAMIA ALI ANOTERI PANEPISTIMIAKI MORFOSI, I ILLUMINATI TIN EBRIKE KE TIN EMAZEPSE APO IERODOYLI TIN EKPEDEFSE KE TIN EBALE STIN POLITIKI OPOS KE POLES ALES PATSABOYRES EBREOMASONES DEN EXI APOLITOS KAMIA IDIETERI MORFOSI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! KSERI POLI KALA NA EKTELI ENTOLES TIS MASONIAS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!AFTI INE I "TASIA" TOY DROMOY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Αααα, εντάξει και εγώ έλεγα πως η ξεφτίλα ήταν η ελληνική κοινότητα του Winnipeg στη Μανιτόμπα του Καναδά που αντικατέστησε την ελληνίδα γραμματέα με Καναδέζα που δεν μιλάει ελληνικά…

  3. O ELLIN! ΔΕΝ ΚΛΑΝΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΜΑΝΤΡΑ ΑΡΧΙΔΑΚΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΑ ''Ο ΕLLΙΝ'' KAI TO M'NI THΣ XAIΔΩΣ. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΒΓΑΛΕ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ

  4. 3.34

    Γράφεις πολλή ωραία ευανάγνωστα,χωρίς ίχνος,δυσγραφίας ή κακογραφίας. Εύγε !!!!!

Comments are closed.