Α/ΓΕΕΘΑ: Πολλαπλά «μηνύματα» στην Τουρκία

“Tο ανθρώπινο δυναμικό μας αποτελεί τον σημαντικότερο πολλαπλασιαστή ισχύος των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Συνιστά τον βασικότερο πυλώνα της ποιοτικής μας υπεροχής.” ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, κατά την ανακήρυξη του 2018 ως Έτους για τη Μέριμνα του προσωπικού. 

“Η μέριμνα για το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό αποτελεί ύψιστη προτεραιότητά μας. Έχουμε θέσει ως έναν από τους διαρκείς και πρώτους στόχους μας τη διατήρηση, την ενίσχυση και την βελτίωση της καθημερινότητας αλλά και την αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης όλων των στελεχών και των οικογενειών τους, καθώς και των στρατευσίμων.” τόνισε ο κ. Αποστολάκης και πρόσθεσε: “Ενεργούμε μεθοδικά. Με πρόγραμμα έτσι ώστε με την κατανόηση των προβλημάτων που απασχολούν τους ανθρώπους μας και την συστηματική προσπάθεια επίλυσης αυτών, να του παρέχεται η δυνατότητα να συνδυάζει τις οικογενειακές του υποχρεώσεις με την απερίσπαστη εκτέλεση της αποστολής του.” 

Η έμμεση επίκριση στην Τουρκία

Μια αποστροφή μάλιστα του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, εκλήφθη και ως έμμεση επίκριση προς την Άγκυρα για την τελευταία πρόκληση στα Ίμια, με τους εγληματικούς χειρισμούς του κυβερνήτη της τουρκικής ακτοφυαλακίδας που είχαν ως αποτέλεσμα την επακούμβηση της Κανοφιόρου “Νικηφόρος”. Αναφερόμενος λοιπόν στον τρόπο εκτέλεσης της αποστολής από πλευράς των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων τόνισε εμφατικά: “Μια αποστολή πολυδιάστατη και πολυεπίπεδη, την οποία τα στελέχη μας εκτελούν στο ακέραιο με ασύγκριτο επαγγελματισμό και αυταπάρνηση, διατηρώντας το αξιόμαχο μας και την επιχειρησιακή μας ετοιμότητα σε πολύ υψηλά επίπεδα.”

Και συμπλήρωσε: “Θεμελιώνοντας παράλληλα μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης με το κοινωνικό σύνολο Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι ισχυρές, αξιόπιστες και αναγνωρίζεται διεθνώς. Κι αυτό οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στο προσωπικό μας. Γι’αυτό λοιπόν το προσωπικό με την αφοσίωσή του και τη διάθεσή του για προσφορά, σαν αρχηγός ΓΕΕΘΑ είμαι εξαιρετικά υπερήφανος.” 

Οι δράσεις για την Μέριμνα Προσωπικού

Όπως υπογράμμισε στο πλαίσιο αυτό το ΓΕΕΘΑ, με τις κατεθύνσεις και τις οδηγίες του ΥΠΕΘΑ, και τις εισηγήσεις των Γενικών Επιτελείων, έχει προχωρήσει σε μια σειρά από ποικίλες δράσεις και ενέργειες με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση της μέριμνας για τα στελέχη. Κύριε υπουργέ κάτω από τις οδηγίες σας έχουμε κάνει πολλά και θα κάνουμε ακόμη περισσότερα.

Σύμφωνα με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ οι κύριοι άξονες των δράσεων εστιάζονται στην ενίσχυση του προσωπικού επι πρακτικών ζητημάτων που καλείται να αντιμετωπίσει στην καθημερινότητά του, όπως:
1. η στέγαση,
2. η υγεινομική περίθαλψη,
3. η φροντίδα για τα ΑμΕΑ και
4. η μέριμνα για τα παιδιά.

“Τα τελευταία χρόνια καταβάλλουμε συντονισμένες προσπάθειες για την επίλυση ενός σημαντικού ζητήματος, με ένα μακρόπνοο σχέδιο στέγασης των στελεχών και των οικογενειών τους σε όλη την Ελλάδα, σε μεγάλες πόλεις και στην παραμεθόριο. Την τελευταία τριετία έχουν παραδοθεί πάνω από 250 οικήματα προς χρήση, ενώ αναμένεται για φέτος η παράδοση επιπλέον 132 στρατιωτικών οικημάτων.” ανέφερε ο κ. Αποστολάκης.

Πρόσθεσε δε: “Επίσης με τη λειτουργία και τη δημιουργία διακλαδικών δομών. Όπως η μονάδα ιατρικά υποβοηθούμενης αναπαραγωγής αλλά και η διακλαδική μονάδα εγκαυμάτων. Η διακλαδική καρδιολογική κλινική, καθώς επίσης και οι ανακαινισμένες μονάδες εντατικής θεραπείας.Επίσης στα νοσοκομεία προτάσσουμε την αναβάθμιση της παρεχόμενης υγειονομικής περίθαλψης για όλους.”

Καταλήγοντας σημείωσε: “Παρά τις συνεχείς και συντονισμένες προσπάθειές μας δεν επαναπαυόμαστε.Διεκδικούμε με κάθε τρόπο όχι μόνο για τη μέριμνα του προσωπικού μας αλλά και για να βελτιώσουμε την ποιότητά μας και για να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί. Εμείς απλά δηλώνουμε ότι θα είμαστε πάντα δίπλα στα στελέχη.”  

loading...