Ο Βίτσας ανακοίνωσε εναλλακτική θητεία και σε μεγάλες πόλεις

Στο σπάσιμο της τιμωρητικής αντίληψης που συνοδεύει την εναλλακτική θητεία, κινείται η κυβέρνηση όπως προκύπτει από τη συνέντευξη του αν. υπουργού Άμυνας Δ. Βίτσα στην "Αυγή".


«Αυτή την στιγμή εναλλακτική θητεία υπάρχει και μάλιστα με τον νόμο έχουν αλλάξει τα σκληρά προηγούμενα μέτρα. Πλέον, κάποιος μπορεί να υπηρετεί την εναλλακτική θητεία στις μεγάλες πόλεις, εκεί που υπάρχει και η κρίση κατά κύριο λόγο και μέχρι σήμερα δεν επιτρεπόταν για κάποιο ανεξήγητο λόγο. Υπάρχει σειρά ζητημάτων που το νομικό μας γραφείο εξετάζει και που κινούνται, νομίζω σε μια δίκαιη κατεύθυνση. Μειώνεται, ας πούμε ο χρόνος. Γιατί να έχει διαφορετικό χρόνο η εναλλακτική από την κανονική θητεία. Σήμερα η κανονική θητεία είναι από 9 έως 12 μήνες στον Στρατό Ξηράς και στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία, ενώ υπάρχουν και οι ειδικές κατηγορίες» τόνισε ο κ. Βίτσας.

Εξήγησε ότι πρέπει "να σπάσουμε πρακτικά και νομοθετικά" την τιμωρητική αντίληψη που ίσχυε ως σήμερα, τονίζοντας: "Η θητεία δεν είναι τιμωρία. Είναι μια διαδικασία προσφοράς. Οτιδήποτε την επεκτείνει ως τιμωρία κάνει και τη θητεία τιμωρία...Στόχος μας είναι ο νέος άνθρωπος να μη νιώθει ότι η στρατιωτική θητεία είναι βάρος".

Σε ό,τι αφορά την "ωφέλιμη θητεία", ο αν. υπουργός Άμυνας τονίζει ότι υπογράφηκε απόφαση με βάση την οποία άλλοι 19 οπλίτες γιατροί υπηρετούν ως αγροτικοί γιατροί και θα πληρώνονται από το υπ. Υγείας, ενώ ανακοινώνει την εξομοίωση των επιστημόνων εξωτερικού και εσωτερικού που δικαιούνται να εξαγοράσουν τη θητεία τους.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

 1. ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΝ ΝΑ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΕΝΗΤΙΚΟΥΣ ΑΔΕΝΑΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΚΑΥΛΩΝ ΑΥΓΑΝΩΝ!

  ΒΑΡΔΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΟΛΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΤΣΙ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Που καταντήσαμε!... Μας κυβερνούν Μαρξιστές-Κομμουνιστές, τεμπέληδες-φυγόστρατοι, τυχοδιώκτες, εγκληματίες, ανθέλληνες καί αντιάνθρωποι-απάνθρωποι καί αποφασίζουν-νομοθετούν γιά τους εαυτούς τους καί το συνάφι τους!..... Αισθάνομαι ότι ζώ σε μια Χώρα γεμάτη παράσιτα καί κόπρανα!.... Καλύτερα να μην ζούσα!.... Όχι ότι με τις προηγούμενες κυβερνήσεις πηγαίναμε καλύτερα,..... , αλλά αυτοί εδώ δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο!.........Δεν υπάρχει πιό τραγικό από το να διαφεντεύουν μια Πατρίδα οι απάτριδες, να διοικούν ένα στρατό οι φυγόστρατοι καί οι αναρχικοί, να διοικούν τους θεσμούς της δικαιοσύνης καί της Αστυνομίας οι απατεώνες οι λωποδύτες, οι κλέφτες, οι ληστές καί οι δολοφόνοι!................ ΑΙΣΧΟΣ!!!!!..........

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΜΕ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ
  ΟΥΤΕ ΝΑ ΧΛΕΥΑΖΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
  Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΝ ΜΕΓΙΣΤΩ ΚΙΝΔΥΝΩ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος9 Ιανουαρίου 2018 - 7:06 μ.μ.

  Τα είπες όλα εύγε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]