ΠΟΤΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»: ΤΟ ΕΠΙΤΑΣΣΕΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ, Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΣΗΜΕΡΑΓράφει ο Νικόλαος Λ. Μωραίτης


Είναι περιττό να τονιστεί ότι, ο αγώνας για την μη εκχώρηση της ιστορίας μας, της ταυτότητά μας, του πολιτισμού μας, της Μακεδονίας μας,
είναι υπέρτατο εθνικό συμφέρον για εξασφάλιση της εθνικής μας ανεξαρτησίας στις τόσο κρίσιμες στιγμές για το Έθνος μας.

Πρέπει να δώσουμε ένα αγώνα πανεθνικό και προς κάθε τατεύθυνση για την κατοχύρωση των εθνικών μας δικαίων και συμφερόντων. Πρέπει ολόκληρος ο Ελληνικός Λαός και ο απανταχού της Γης Ελληνισμός να θέσει σαν στόχο το όχι στην παραχώρηση της ιστορικής ονομασίας, της ταυτότητας και της γλώσσας.

 Για να γίνει όμως αυτό πραγματικότητα χρειάζεται η καθολική κινητοποίηση όλων μας. Και για να επιτευχθεί η κινητοποίηση, πρέπει η ελληνική κοινωνία να προσέξει να μην την παγιδεύσουν με ελλειμματικές αναλύσεις, με ανορθολογικές αποφάσεις και με κοντόφθαλμες εκτιμήσεις για την περιφερειακή πολιτική.

Δηλαδή, να μην δεχτεί ο λαός να τον αποκλείσουν από τη διαδικασία λήψεως της εθνικής αυτής απόφασης εισόδου των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με απλή η σύνθετη ονομασία. Και η συμμετοχή του λαού για την εξασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας είναι το δημοψήφισμα για την ονομασία της ΠΓΔΜ.

Συγχρόνως, η Ελληνική Αντριπροσωπεία πρέπει να διαπραγματευτεί με μια λύση επ’ ωφελεία του εθνικού μας συμφέροντος διότι οι συνθήκες προσφέρονται για να επωφεληθούμε από τις νέες εξελίξεις.

Δεν πρέπει να χάσουμε την ευκαιρία να επιτύχουμε μια επωφελή για την πατρίδα λύση. Θα πρέπει να παραμένουμε άγρυπνοι φρουροί της Πατρίδος μας. Και τώρα που μας χρειάζεται πρέπει να δώσουμε ο καθένας από εμάς το παρόν γιατί η παραχώρηση της ιστορικής ονομασίας είναι το κίνητρο του ολέθρου που έρχεται.

Δεν υπάρχουν περιθώρεια για αυταπάτες. Χρειάζεται συσπείρωση και σωστή κινητοποίηση όλων των δυνάμεων που διαθέτουμε, γιατί οι καιροί είναι πολύ κρίσιμοι.

Ας σημειωθεί πως όλοι γνωρίζουμε ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική από καταβολής αιώνων. Δεν υπεισέρχομαι σε ιστορικές λεπτομέρειες γιατί το θέμα το έχουν καλύψει αξιόλογοι ιστορικοί.

Αλλά, το ότι η Μακεδονία είναι ελληνική το καταμαρτυρούν τα ελληνόφωνα φύλα γύρω στα 2200-2100 π.χ., το διαπιστώνει η εθνολογική γλωσσική προέλευση των Μακεδόνων κατά τον 7ο-6ο αιώνα π.χ., το καταγράφει η Βυζαντινή περίοδος που έρχονται στην μακεδονική περιοχή διάφορες ομάδες Σλάβων, όπως οι: “Στρυμωνίτες, οι Σαγουδάτοι, οι Δρογουβίτες, που δημιουργούν τις λεγόμενες “Σκλαβηνίες νησίδες”.

 Κατόπιν, άρχισε ο ελληνοβουλγαρικός ανταγωνισμός για την επικράτηση στη Μακεδονία, όταν ιδρύθηκε η Βουλγαρική Εξαρχία το 1870. Μετά έχουμε τον ελληνικό Μακεδονικό Αγώνα από το 1904 έως το 1908.

 Και κατόπιν, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο, με τη ρήξη Στάλιν-Τίτο, η πρώην Γιουγκοσλαβίαπροσπαθεί να καθιερώσει την αναγνώριση “μακεδονικού” έθνους, της γλώσσας του και της ιστορίας του.

Έτσι, έχουμε από πλευράς Σκοπίων, παραχάραξη της ιστορίας και της κληρονομιάς του Ελληνικού πολιτισμού της Μακεδονίας, του αλυτρωτισμού και εδαφικές διεκδικήσεις εναντίον της Ελλάδας.

Πράγματι, ποτέ και καμία πηγή δεν αναφέρει ύπαρξη "μακεδονικού" έθνους, η μακεδονικής γλώσσας όπως υποκλέπτουν τα Σκόπια. Η γλώσσα που μιλούσαν οι σλαβόφωνοι κάτοικοι της περιοχής ήταν μια ιδιωματική μορφή της βουλγαρικής.

Τα αρχαιολογικά ευρήματα, η ελληνική ιστοριογραφία, οι επίσημοι χάρτες της “Vardaska” όλων των εποχών, ο χάρτης της πρώην Γιουγκοσλαβίας του 1937 ομιλούν αφ’ εαυτού, αλλά και οι ξένες διπλωματικές πηγές σε χρόνο ανύποπτο αποδεικνύουν την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Εντούτοις, μερικά από τα προπαγανδιστικά μέσα που χρησιμοποιούν τα Σκόπια για να επιβάλλουν τις απόψεις τους εναντίον της Ελλάδας είναι τα ακόλουθα: Έχουν κινηθεί διεθνώς για να γίνει μια αναγνώριση και γενική αποδοχή του “μακεδονικού” έθνους, της γλώσσας του και της ιστορίας του.

Γι’ αυτό οργανώνουν διεθνή επιστημονικά συνέδρια, κάνουν μορφωτικές συμφωνίες με όλες τις χώρες, ιδρύουν λεκτοράτα “μακεδονικής” γλώσσας σε πανεπιστήμια στο εξωτερικό, ομιλίες σε Πανεπιστήμια διεθνώς, κάνουν μεγάλη εκδοτική δραστηριότητα προπαγάνδας, και οργανώνουν διεθνή επιστημονικά συνέδρια, περιοδεύουσες εκθέσεις, έντυπα, και κάνουν και προφορική ενημέρωση.

 Όλη αυτή η κίνηση των Σκοπίων είναι για τη διεθνή αναγνώριση του «μακεδονικού» έθνους, και για να εκμηδενίσουν την ιστορία και τον πολιτισμό της Μακεδονίας.

Φυσικά, όλη η προπαγάνδα τους είναι επιθετική διότι μιλούν για «μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα και ζητούν, κατά καιρούς, παροχή μειονοτικών δικαιωμάτων.

Μεθοδευμένη είναι η παραχάραξη που κάνουν της ιστορίας της Μακεδονίας. Η πολιτική των Σκοπίων έναντι της Ελλάδος έχει όλα τα στοιχεία του αλυτρωτισμού.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑPost A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Καμαρώνουμε και σήμερα τους Έλληνες στη Μακεδονία μας, όπως τους καμαρώνουμε διαχρονικά στους αγώνες τους για την Ελλάδα από την αρχαιότητα μέχρι τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιός μπορεί να βρεί την τελευταία εμφάνιση του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΑΡΤΖΕΤΑΚΗ, στην τηλεόραση του MEGA, τον Απρίλιο του 1996;..... Εκεί τα λέει όλα ο άνθρωπος για την Μακεδονία!.... Στην εκπομπή εκείνη, ο Ν. Χατζηνικολάου κόντεψε να πάθει εγκεφαλικό!.... Από τότε κανένα κανάλι καί κανένας πληρωμένος κονδυλοφόρος δεν έδωσε βήμα στον Σαρτζετάκη!!!...... Τυχαίο;.... Θα ήταν πολύ χρήσιμο σήμερα, να ανέβαινε στο Youtube το video εκείνο!.......... ...Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]