Ο Λαφαζάνης μιλάει για… μνημονιακά παπαγαλάκια της ενημέρωσης

Ο Παναγ. Λαφαζάνης Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε περιόδευσε το Σαββατοκύριακο στην Κορινθία. Έδωσε συνέντευξη τύπου στο Λουτράκι και μίλησε σε εκδήλωση – συζήτηση και συνεστίαση της ΛΑ.Ε στο Κοκκώνι της Κορινθίας στην παραλία της Βόχας στο κέντρο Verde & Mare.

Ο Παν. Λαφαζάνης στις παρεμβάσεις του τόνισε μεταξύ άλλων:

“Η λεγόμενη γρήγορη και αναίμακτη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, για την οποία κάνουν λόγο κυβέρνηση και πολλά μνημονιακά παπαγαλάκια των μέσων ενημέρωσης, συνιστά φάρσα και χονδροειδή προπαγάνδα.

Η τρίτη αξιολόγηση πράγματι τελείωσε γρήγορα, γιατί η κυβέρνηση έδωσε γη και ύδωρ στους πιστωτές και συνυπέγραψε ασυζητητί τα πάντα.

Η τρίτη αξιολόγηση υπήρξε, όμως, αναίμακτη μόνο στα μάτια των τυφλωμένων μνημονιακών.

Διότι η τρίτη αξιολόγηση συνοδεύεται με το αίσχος, των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, την κατάργηση κάθε ίχνους προστασίας της πρώτης κατοικία και την μαζική αρπαγή σπιτιών και λαϊκής περιουσίας.

Διότι η τρίτη αξιολόγηση συνοδεύεται με το ξεπούλημα και την διάλυση της ΔΕΗ και ένα κύμα ληστρικών ιδιωτικοποιήσεων.

Διότι η τρίτη αξιολόγηση εξουθενώνει με νέα σκληρά μέτρα πολυτέκνους, ανάπηρους, φοιτητές και εκείνους που τα μνημόνια περιθωριοποίησαν”.

Ο Παν. Λαφαζάνης στην ομιλία του κατήγγειλε τις συκοφαντίες της κυβέρνησης ενάντια στην ΛΑ.Ε και στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι “είναι ψεύτες και πολιτικοί απατεώνες. Η πρώτη κατοικία και λαϊκή περιουσία σε καμία περίπτωση δεν προστατεύονται”.

Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ιδιαίτερα ότι “η κυβέρνηση βρίσκεται πίσω από ένα οργανωμένο σχέδιο για να παραδώσει το πακέτο όλων πλειστηριασμών της χώρας στα τραπεζικά κοράκια της ομάδας του εγκάθετου Ρούσκα στην Αθήνα, ενώ έχει δεσμευτεί απέναντι στην τρόικα για κατάργηση, σχεδόν, κάθε ίχνους προστασίας της πρώτης κατοικίας στην Ελλάδα, αφού η τρόικα ισχυρίζεται ότι στην χώρα μας υπάρχει ανεπίτρεπτα μεγάλο ποσοστό ιδιοκατοίκησης σε σχέση με τις πιο ανεπτυγμένες χώρες της ΕΕ!”

Ο Παν. Λαφαζάνης κατήγγειλε “τις απειλές τραπεζών και τις πιέσεις κατά των συμβολαιογράφων, ιδιαίτερα στην ελληνική περιφέρεια, που δεν επιθυμούν να αναλάβουν πλειστηριασμούς για την αρπαγή πρώτων κατοικιών, κάτι που κατήγγειλαν ιδιαίτερα, με δημόσια δήλωση, τους σύσσωμοι οι συμβολαιογράφοι του Νομού Άρτας”.

Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι “οι λαλίστατοι της κυβέρνησης δεν έχουν βγάλει τσιμουδιά για αυτές τις καταγγελίες των συμβολαιογράφων, που απειλούνται από τις τράπεζες με μήνυση ακόμα και με έκπτωση, άκουσον-άκουσον, από το επάγγελμα τους. Και δεν έχουν βγάλει τσιμουδιά οι κυβερνώντες για αυτές τις απειλές και τους εκβιασμούς κατά των συμβολαιογράφων γιατί είναι υπάλληλοι των τραπεζών και συναυτουργοί της βρώμικης επιχείρησης αρπαγής των σπιτιών. Αυτή είναι η χούντα των πλειστηριασμών στην οποία πολλές φορές έχω αναφερθεί.”

Επίσης, ο Παναγ. Λαφαζάνης τόνισε ότι “έναντι των ιδιωτικών χρεών που πνίγουν την κοινωνία και την οικονομία, έχει καταστεί απαραίτητη μια γενικευμένη σεισάχθεια στα χρέη των κοινωνικά αδύναμων πολιτών και των  μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Αυτή η γενικευμένη σεισάχθεια δεν είναι αναγκαία μόνο για λόγους δικαιοσύνης αλλά κυρίως για λόγους επανεκκίνησης της οικονομίας.

Μια τέτοια γενικευμένη σεισάχθεια θα διευκολυνθεί αφάνταστα από το πέρασμα στο εθνικό νόμισμα, ώστε μια Κεντρική Τράπεζα υπό εθνικό έλεγχο, που θα ασκεί εθνική νομισματική πολιτική και ένα εθνικοποιημένο τραπεζικό σύστημα, να αναλάβουν πλήρως και αποτελεσματικά να φέρουν σε πέρας την σεισάχθεια με βαθιά αναπτυξιακούς και κοινωνικούς όρους”.

ysterografa.gr

loading...