Γ. Βοσκόπουλος – Κοινοποίηση

Θεσσαλονίκη 24/11/2017

Προς

Σύλλογο Φοιτητών ΠΑΜΑΚ

Κοινοποίηση


κ. Πρύτανη ΠΑΜΑΚ

κκ.Κοσμήτορες ΠΑΜΑΚ

Μέλη ΔΕΠ ΠΑΜΑΚ

Β΄ ΝΟ.Δ.Ε Θεσσαλονίκης

κ.Πρόεδρο ΝΔ

κ.Πρόεδρο Βουλής των Ελλήνων

κ.Υπουργό Παιδείας

ΠΟΣΔΕΠ

κ.Προϊσταμένη Εισαγγελίας Αρείου Πάγου

ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ. 1815, 24/11/2017

Μετά το πρώτο σοβαρότατο περιστατικό τέλεσης παράνομης πράξης σε βάρος μου στα τέλη του 2015 (εύρεση ύποπτου μηχανισμού παρακολούθησης στο γραφείο μου) ενημέρωσα τον τότε εκπρόσωπο του Συλλόγου φοιτητών του ΠΑΜΑΚ για το περιστατικό. Με επισκέφτηκε στο γραφείο μου και μάλιστα του ζήτησα να υπογράψει έντυπο με το οποίο πιστοποιούσε ότι ενημερώθηκε, όπως και έγινε.

Παρά το γεγονός ότι η Πρυτανεία κατέθεσε, ως όφειλε, μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης στα τέλη του 2015 ο Σύλλογος ουδέποτε έλαβε επίσημη ή ανεπίσημη θέση έναντι του σοβαρού συμβάντος.

Εκτιμώ πως αυτό αποτελεί σοβαρή παράληψη από μέρους του Συλλόγου Φοιτητών του ΠΑΜΑΚ, ουσιαστικά δηλαδή της κυρίαρχης παράταξης του πανεπιστημίου.

Με την παρούσα καλώ το Σύλλογο Φοιτητών του ΠΑΜΑΚ να πάρει θέση στο ζήτημα, καθώς και σε συγκεκριμένα θέματα που έχω δημοσιοποιήσει με τα Δελτία Τύπου που εξέδωσα στις 4 και 9 Οκτωβρίου 2017 (https://gvoskop.wordpress.com/2017/11/23/%CE%B3%CE%B9%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CE%B2%CE%BF%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85/), όπως αυτό των μαζικών φαινομένων αντιγραφής, της συλλογής υπογραφών από πλευράς φοιτητή για την απομάκρυνση μου από το τμήμα, του βανδαλισμού (μία σαφέστατη πράξη εκφοβισμού μου) της προθήκης του 4ου ορόφου όπου βρίσκονται τα εξώφυλλα των βιβλίων μου και σειράς πράξεων που έχω δημοσιοποιήσει στα ΜΜΕ και έχω αναφέρει στη μήνυση που κατέθεσα στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, η τύχη της οποίας αγνοείται. Το ίδιο συμβαίνει και με τη μήνυση που κατέθεσε η Πρυτανεία με αφορμή την εύρεση ύποπτου μηχανισμού στο γραφείο μου.

Είναι επιβεβλημένο ο Σύλλογος Φοιτητών του ΠΑΜΑΚ να λάβει επίσημα δημόσια θέση έναντι των ανωτέρω περιστατικών. Εξάλλου η μη στήριξη ή υιοθέτηση ουδέτερης στάσης από τα επίσημα θεσμικά όργανα του πανεπιστημίου με ανάγκασε να κατέλθω σε καθιστική διαμαρτυρία επί τρεις εβδομάδες.

Πράξεις περιορισμού της ελεύθερης έκφρασης και ακαδημαϊκής ελευθερίας αποτελούν απειλές για τη δημοκρατία και την απρόσκοπτη άσκηση των καθηκόντων ενός δημόσιου λειτουργού που υπηρετεί αποκλειστικά το δημόσιο συμφέρον.

Γ. Βοσκόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής Ευρωπαϊκών Σπουδών, τμήμα ΔΕΣ, ΠΑΜΑΚ, π. πρόεδρος τμήματος

ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ. 1815, 24/11/2017
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]