Α. Τσίπρας: «764 εκατ. ευρώ το όφελος του Δημοσίου από την επαναδιαπραγμάτευση 4 οδικών αξόνων»


Με ανάρτησή του στο Twitter,  ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μίλησε για το όφελος του Δημοσίου από την επαναδιαπραγμάτευση 4 οδικών αξόνων το οποίο φτάνει στα 764 εκατ. ευρώ.


«Η Κυβέρνηση έδωσε τη μάχη για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος και την ολοκλήρωση των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων της χώρας που αντιμετώπιζαν σύνθετα προβλήματα. Από την επαναδιαπραγμάτευση 4 οδικών αξόνων το ελληνικό δημόσιο έχει όφελος 764 εκατ. ευρώ», αναφέρεται στην ανάρτηση.

Το θέμα αναπτύσσεται αναλυτικά στην επίσημη ιστοσελίδα του Έλληνα πρωθυπουργού (primeminister.gr).

Αναφέρεται συγκεκριμένα:

«Η Κυβέρνηση μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες έδωσε τη μάχη για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος και την ολοκλήρωση των πέντε μεγάλων αυτοκινητοδρόμων της χώρας που αντιμετώπιζαν σύνθετα και μεγάλα προβλήματα.

Έργα με συμβάσεις προηγούμενων κυβερνήσεων των περιόδων 2006-7 και 2013-14, που δεν προστάτευαν το δημόσιο συμφέρον. Με την ολοκλήρωση των αυτοκινητοδρόμων άλλαξε επί τα βελτίω ο οδικός χάρτης της χώρας και αποδόθηκαν οφέλη στο ελληνικό Δημόσιο, την οικονομία τους χρήστες και τις τοπικές κοινωνίες.

Ταυτόχρονα, αποσοβήθηκε οριστικά ο κίνδυνος της επιστροφής δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα οποία η χώρα θα όφειλε να δώσει πίσω, στην περίπτωση που τα έργα αυτά παρέμεναν ανολοκλήρωτα. Από την επαναδιαπραγμάτευση των 4 οδικών αξόνων (ΙΟΝΙΑ, ΟΛΥΜΠΙΑ, Ε65, ΜΟΡΕΑ​Σ​) ​ο ελληνικός λαός έχει συνολικό όφελος 764.477.733 ευρώ.

Για τα Τέμπη και συγκεκριμένα για τον αυτοκινητόδρομο Μαλιακός -Κλειδί με τη συμφωνία που πέτυχε τον Ιανουάριο του 2017 η Κυβέρνηση δεν καταβλήθηκε καμία πρόσθετη αποζημίωση στον παραχωρησιούχο για να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί το έργο τον Απρίλιο του 2017.

Το Δημόσιο με την έκδοση των δύο υπουργικών Αποφάσεων, αποφάσισε την ολοκλήρωση των αναβαλλόμενων τμημάτων του αυτοκινητοδρόμου Ε65. Πρόκειται για το νότιο τμήμα Λαμία- Ξυνιάδα και το βόρειο τμήμα Γρεβενά-Εγνατία, τα οποία χαρακτηρίστηκαν ως αναβαλλόμενα τμήματα με την αναθεώρηση της σύμβασης το 2013.

Για το νότιο τμήμα του έργου από Λαμία έως Ξυνιάδα μήκους 32,5 χλμ περίπου, η χρηματοδότησή είναι ήδη εξασφαλισμένη και οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2018. Όσον αφορά στην χάραξη του βορείου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου (Ανισόπεδος Κόμβος Γρεβενών - Ανισόπεδος Κόμβος Εγνατίας), η πολιτική ηγεσία έχει εξασφαλίσει τα χρηματοδοτικά εργαλεία και τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις ενώ οι διαπραγματεύσεις του Υπουργείου με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και στα τέλη του 2018 αναμένεται να ξεκινήσει το έργο».
loading...
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger

1 σχόλιο :

 1. ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΒΡΩΜΙΑΡΗ ΤΣΙΠΡΑ !

  ΕΣΥ ΣΚΑΤΟ- ΕΒΡΑΙΕ, ΕΣΥ ΔΟΛΟΦΟΝΕ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΕΣΥ ΡΕ ΑΛΗΤΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΕΔΩΣΕΣ .....ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ??

  ΕΣΥ ΣΚΑΤΟ-ΕΒΡΑΙΕ ΤΣΙΠΡΑ, ΕΧΕΙΣ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΙΡΑ ΠΩΣ ΝΑ ΑΡΠΑΖΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΔΙΔΑΞΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΟΥ, ΟΤΑΝ ΑΡΠΑΞΕ ΤΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ Μ Ο Μ Α , ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ Δ Ω Ρ Ε Α Ν ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ, ΕΝΩ ΜΕΤΑ Ο ΜΠΑΜΠΑΚΑΣ ΣΟΥ, ΕΒΓΑΛΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΜΕ ΟΥΡΑ, ΑΦΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ "ΣΚΑΠΑΝΕΥΣ" ΜΑΣ ΧΡΕΩΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΟΤΙ ΚΟΝΔΥΛΙ ΗΘΕΛΕ!!

  Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΑΤΤΑΚΟΣ, Ο ΧΟΥΝΤΙΚΟΣ, ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑΚΑ ΣΟΥ ΕΤΣΙ ΑΛΗΤΟ-ΤΣΙΠΡΑ? ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΧΑΤΕ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑ....

  ΚΑΙ Ο ΘΕΙΟΣ ΣΟΥ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΘΗΣΑΥΡΙΣΕ ΕΠΙΧΟΥΝΤΑΣ, ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΟ ΓΟΥΕΜΠΛΕΪ ???

  ΑΝ ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ ΛΕΕΙ.....

  ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ " ΣΚΑΠΑΝΕΥΣ", ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΧΕΙΣ ΕΣΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΡΩΜΙΑΡΗ ΤΣΙΠΡΑ ???

  ΚΑΙ ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΔΩΣΕΣ ΚΑΙ ....ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΜΑΣ ??

  ΣΙΓΑ ΚΑΙ ΘΑ ΧΕΣΤΕΙΣ !

  ΤΡΑΒΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΖΑΝΑΚΙ ΒΡΩΜΙΑΡΗ.

  ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΙΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ.

  ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή