Μυστηριώδης θάνατος 70χρονου που τυλίχθηκε στις φλόγες ενώ περπατούσε στον δρόμο

Θεωρίες συνωμοσίας στο διαδίκτυο κάνουν λόγο για ένα ακόμη ανεξήγητο περιστατικό αυτόματης ανθρώπινης ανάφλεξης

Δεκάδες ερωτηματικά έχει προκαλέσει στις αστυνομικές Αρχές του Λονδίνου ο μυστηριώδης θάνατος ενός 70χρονου, ο οποίος τυλίχθηκε στις φλόγες χωρίς κανέναν εμφανή λόγο ενώ περπατούσε σε έναν ήσυχο δρόμο της γειτονιάς του.

Ο Τζον Νόλαν έκανε βόλτα στην περιοχή Όρτσαρντ Πλέις όταν ξαφνικά το σώμα του έπιασε φωτιά μπροστά στα έκπληκτα μάτια των περαστικών. Μερικοί από τους αυτόπτες μάρτυρες έσπευσαν αμέσως να βοηθήσουν τον ηλικιωμένο, σβήνοντας τις φλόγες, ενώ άλλοι κάλεσαν ασθενοφόρο.

Δυστυχώς, μέχρι να σβήσει και η τελευταία φλόγα στο κορμί του ο 70χρονος είχε ήδη υποστεί εγκαύματα στο 65% του σώματός του. Μεταφέρθηκε άμεσα σε νοσοκομείο ωστόσο ο εξασθενημένος λόγω ηλικίας οργανισμός του δεν μπόρεσε να αντέξει το σοκ και ξεψύχησε την επόμενη μέρα.
Σύμφωνα με τις βρετανικές εφημερίδες, η Σκότλαντ Γιαρντ δεν έχει βρει μέχρι στιγμής κανένα στοιχείο που να υποδεικνύει την αιτία της φωτιάς. Οι μαρτυρίες των ατόμων που ήταν παρόντες στο περιστατικό δεν έχουν καταφέρει να ρίξουν το παραμικρό φως στο μυστήριο, αφού – όπως αναφέρουν – ο 70χρονος δεν πλησίασε κανένα άλλο άτομο πριν από το συμβάν ούτε κουβαλούσε πάνω του οτιδήποτε που θα μπορούσε να εκραγεί.

Όπως αναφέρουν οι συγγενείς του, ήταν ένας άνθρωπος αγαπητός από τους γείτονές του που δεν είχε πειράξει ούτε μύγα.

Ο μυστηριώδης θάνατος του 70χρονου έχει προκαλέσει αρκετές θεωρίες συνομωσίας στα social media, με πολλούς να εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι πρόκειται για ένα νέο περιστατικό «αυτόματης ανθρώπινης ανάφλεξης», ενός μεταφυσικού φαινομένου που δεν έχει αποδειχθεί ποτέ επιστημονικά.

Η αυτόματη ανθρώπινη ανάφλεξη είναι ένα μυστήριο που υπάρχει εδώ και αιώνες, με αρκετές αναφορές στην παγκόσμια λογοτεχνία και ιστορία. Πρόκειται για το φαινόμενο κατά το οποίο το ανθρώπινο σώμα μετατρέπεται ξαφνικά σε αναμμένη «δάδα» χωρίς να έρθει σε επαφή με εξωτερική φωτιά. Σε μερικές δε περιπτώσεις το σώμα έχει γίνει ολοκληρωτικά στάχτη την ώρα που εύφλεκτα υλικά γύρω από το σώμα μένουν ανέπαφα.

loading...