Στο ναδίρ οι ελληνορωσικές σχέσεις - Ria Novosti: «Ελλάδα πούλησες την Ορθοδοξία για το χρήμα»

Στο ναδίρ βρίσκοναι οι ελληνορωσικές σχέσεις και αυτό το επιβεβαιώνει πλέον και το ίδιο το κρατικό ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti και ο δημοσιογράφος Anton Skripunof καθώς αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι:


«Η Ελλάδα αντάλλαξε την Ορθοδοξία για τα χρήματα»

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το Ria Novosti απηχεί απόψεις του Κρεμλίνου οπότε δεν πρόκειται για απλή δημοσιογραφική άποψη.

Αφορμή του άρθρου στάθηκε ο νόμος για την αλλαγή φύλου από την ηλικία των 15 χρόνων, ενώ αυτό που προκαλεί μεγάλη εντύπωση στους Ρώσους ήταν ότι αυτό επιτράπηκε σε μια ορθόδοξη χώρα.

Μάλιστα το ρωσικό άρθρο κατηγορεί άμεσα τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι «παραδίδεται σε Βερολίνο και Βρυξέλλες» και ότι τα δύο συγκεκριμένα κέντρα εξουσίας έχουν ως στόχο αλλοίωση των αξιών για να οδηγηθεί η χώρα σε πολιτισμική και ηθική καταστροφή , επηρεάζοντας το σύνολο της χριστιανικής Ευρώπης.

Μην ξεχνάμε ότι ένα έθνος χωρίς αρχές, αξίες και παραδόσεις επι της ουσίας έχει «τελειώσει» για πάντα. Η Ελλάδα θεωρούνταν από τους τελευταίους χριστιανικούς «φάρους» της αποχριστιανοποιημένης και άθεας πλέον ΕΕ.

Έλληνας πολίτης αφηγείται στο ρωσικό κανάλι πώς ως έφηβος ιερέας στην Εκκλησία του έλεγε ότι  «οι ομοφυλόφιλοι και η εξάπλωση της ομοφυλοφιλίας θα κάνουν τη χώρα εξαιρετικά ευάλωτη σε ενδεχόμενη στρατιωτική επίθεση από την Τουρκία.»

Προφανώς εννοούσε ότι η στράτευση των νέων θα μειώνονταν θεαματικά

Oπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο υπάρχουν και αυτοί που δηλώνουν ότι οι ομοφυλόφιλοι αισθάνονται ελεύθεροι και περήφανοι και η εκκλησία θα μπορεί να δει τα πράγματα από την δική τους οπτική γωνίας χωρίς να θίγονται τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα σε μια ενωμένη  Ευρώπη.

«Αλλά οι περισσότεροι Έλληνες δεν υιοθετούν αυτές τις  απόψεις. Πολλοί Έλληνες πήραν την πλευρά της Εκκλησίας, η οποία (ακόμα) έχει μεγάλη εξουσία στη χώρα.

Το Σύνταγμα κατοχυρώνει την Ορθοδοξία ως την 'επικρατούσα θρησκεία' στην Ελλάδα. Γι αυτό  περισσότερο από το 80% των Ελλήνων πολιτών θεωρούν τον εαυτό τους ως Χριστιανούς Ορθόδοξους.

Το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλλου στα 15 έτη ψηφίστηκε με οριακή πλειοψηφία και δεν αντανακλά την άποψη του ορθόδοξου ελληνικού λαού και της εκκλησίας της Ελλάδος» λέει το Ria Novosti

Ο Αρχιεπίσκοπος  των Αθηνών και Πάσης Ελλάδα κκ. Ιερώνυμος ζήτησε να μην γίνεται διάκριση ανάμεσα στην πολιτική και την θρησκεία.

«Θα ρωτήσω, ποιος είναι ο ρόλος της Εκκλησίας, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Η  Εκκλησία μας έχει προσφέρει για παράδειγμα περισσότερα  από όλους τους Έλληνες πρέσβεις», δήλωσε ο ίδιος.

Πράγματι, η ελληνική ορθόδοξη Εκκλησία διεξάγει ένα τεράστιο έργο. Το κυριότερο έργο της όμως είναι ότι συνενώνει εκατομμύρια Έλληνες τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας.

Ο ελληνικός κλήρος έχει πρόσβαση και στον Λευκό Οίκο. Εν τω μεταξύ, ο ελληνικός κλήρος στέλνει εδώ και πολύ καιρό στον κ.Τσίπρα  «μαύρα σημάδια».

Το 2015 η  Ελλάδα έγινε η πρώτη Ορθόδοξη χώρα στον κόσμο που νομιμοποίησε  τους γάμους ομοφυλοφίλων. Για αυτόν το λόγο σημαίνοντες Μητροπολίτες σχεδόν ομόφωνα καταράστηκαν τον πρωθυπουργό να  «καεί  στην κόλαση».

Η κατάρα αυτή αφορά επίσης την δημόσια τοποθέτηση του κ Τσίπρα ότι δεν πιστεύει στο Θεό.

Τώρα μιλάμε για την πολιτική μοίρα του πρωθυπουργού και μέχρι την τελευταία στιγμή ο πολιτικός αυτός κρατά με αυτοπεποίθηση την καρέκλα του, αναφέρει το ρωσικό άρθρο.

«Ζητώ από τους πολιτικούς που ψήφισαν υπέρ του νόμου, να σταματήσουν να πηγαίνουν στην εκκλησία για να μην παραπλανούν τους πολίτες και να παίρνουν ψήφους. Γιατί να  τους χρειαζόμαστε;» ανέφερε σε  ένα από τα κηρύγματα ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κκ. Νικόλαος .

Ακόμη πιο σκληρά είναι τα πράγματα για την  πολιτική του κ. Τσίπρα στο Άγιο  Όρος από τους μοναχούς. Το Άγιο Όρος είναι στην πραγματικότητα ένα κράτος εν κράτει, και ο λόγος της Ιεράς Κοινότητας έχει μεγάλη βαρύνουσα σημασία στην δημόσια ζωή.

Οι Άγιοι μοναχοί ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα και πραγματοποιούν  κηρύγματα, ενώ ακόμη εμφανίζονται στην τηλεόραση. Η γνώμη τους ήταν καταλυτική κατά διάρκεια της συζήτησης σε σχέση με το νόμο.

«Στη δική μας χώρα που είναι Ορθόδοξη νόμιμα και ανοιχτά οι πολιτικοί της κυβέρνησης αψηφούν τον θεϊκό νόμο», ανακοίνωσε η  Ιερά κοινότητα  του Αγίου Όρους στην Ελλάδα ενώ η ίδια  κοινότητα προβλέπει επερχόμενη «καταστροφή».

Ο ορθόδοξος κλήρος έχει ήδη αναλάβει ένα «ζωντανό πολιτικό διάβημα» και εδώ και  αρκετές ημέρες, οι καμπάνες χτύπησαν σε όλη τη χώρα ως ένδειξη αγανάκτησης.

Επιπλέον, σύμφωνα με πολιτικό επιστήμονα σημειώνεται ότι η Ελλάδα διαθέτει  ορθόδοξα κοινωνικά κινήματα που «διαδραματίζουν ενεργό ρόλο στην πολιτική και την κοινωνική ζωή , προστατεύοντας τις συντηρητικές αξίες της χώρας που βάλλεται από παντού».

Ωστόσο, η Εκκλησία της Ελλάδας ενεργεί επίσημα  ακολουθώντας τις καλύτερες παραδόσεις της θρυλικής βυζαντινής διπλωματίας και την μία ημέρα κατηγορεί τον πρωθυπουργό για τον νομοσχέδιο ενώ και την επόμενη εύχονται στον ίδιο «μια μεγάλη επιτυχία στην εξωτερική πολιτική.»

Αυτή η « συμπεριφορά» ενοχλεί όχι μόνο την Ιερά Κοινότητα στον Άθωνα, αλλά και τους Έλληνες  πιστούς.  Κάποιοι  μάλιστα άρχισαν να μιλάνε ακόμη και  για ένα  μεγάλο σχίσμα εκκλησίας.

«Θεωρητικά, η πιθανότητα μιας τέτοιας διαίρεσης είναι πολύ πιθανή  επειδή αυτοί οι νόμοι επηρεάζουν  πολύ βαθιά την Εκκλησία και την σχέση της με το κράτος που τα τελευταία χρόνια είναι άκρως προβληματική», καταλήγει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων.
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]