ΠΩΣ ΕΙΠΑΤΕ...;;; ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ...;;; Η κυβέρνηση ανοίγει νέο μέτωπο με την Cosco

Επιχειρούν με τροπολογία να προωθήσουν διορισμούς στον... ιδιωτικοποιημένο ΟΛΠ – Κόντρα και για τον τρόπο ανάθεσης αποκομιδής των στερεών και υγρών αποβλήτων πλοίων που αλλάζει το νομοσχέδιο Κουρουμπλή


Μετά τις παλινωδίες στο θέμα του Ελληνικού και της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές η κυβέρνηση τώρα ανοίγει νέο μέτωπο με έναν άλλο μεγάλο ξένο επενδυτή στη χώρα, τους Κινέζους της Cosco με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας που συζητείται σήμερα στη Βουλή.


Στην αντιπαράθεση που ήδη έχει καταγραφεί για το ζήτημα του τρόπου ανάθεσης αποκομιδής των στερεών και υγρών αποβλήτων πλοίων ήρθε χθες να προστεθεί και μία τροπολογία που έχουν καταθέσει έξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία επιχειρείται ο διορισμός από το Δημόσιο υπαλλήλων στον ιδιωτικοποιημένο – πλέον – ΟΛΠ! Ουσιαστικά πρόκειται για το διορισμό παλαιών επιτυχόντων του ΑΣΕΠ στην εταιρεία.

Η τροπολογία με θέμα «Επίσπευση διαδικασιών διορισμού και πρόσληψης διοριστέων» στην αιτιολογική της έκθεση σημειώνει πως: «η διάταξη κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες διορισμού και πρόσληψης των διοριστέων που περιλαμβάνονται στους πίνακες οριστικών αποτελεσμάτων των ετών 2009, 2011, 2014 (917/Γ/11-11-2009, 94/Γ/9-2-2009, 427/Γ27-6-2011, 339/Γ/9-3-2014, 62/Γ/23-1-2014) και των οποίων ο διορισμός εκκρεμεί στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. κατόπιν της θέσπισης του ν. 4404/2016 (Β’ 126) «Για την κύρωση της από 24 Ιουνίου 2016 τροποποίησης και κωδικοποίησης σε ενιαίο κείμενο της από 13 Φεβρουαρίου 2002 Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και της “Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς ΑΕ” και άλλες διατάξεις».
Σύμφωνα με τον κ. Δρίτσα η τροπολογία αφορά τέσσερα άτομα, ωστόσο ο ΟΛΠ υπολογίζει ότι επιχειρείται διορισμός 60 – 70 ατόμων. Κύκλοι της εταιρείας επεσήμαναν στο newmoney.gr ότι η τροπολογία για τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ δεν πρέπει να αγγίξει τον ΟΛΠ γιατί αντίκειται στο καταστατικό του και πρόκειται για μία ιδιωτικοποιημένη εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο (το 51% του ΟΛΠ έχει μεταβιβασθεί στην Cosco και περίπου άλλο 25% κατέχουν ιδιώτες επενδυτές μέσω του Χρηματιστηρίου). Όπως σημειώνουν σχετικά «οι προσλήψεις στον ΟΛΠ γίνονται μετά από πρόταση της διεύθυνσης προσωπικού και πρέπει να κριθούν απ' τον διευθύνοντα σύμβουλο και το ΔΣ».

Την ίδια ώρα σφοδρές είναι οι αντιδράσεις της εταιρείας και στη διάταξη με την οποία επέρχονται αλλαγές στον τρόπο ανάθεσης αποκομιδής των στερεών και υγρών αποβλήτων πλοίων.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

 1. Πιστά σκυλάκια των αμερικανών

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Είναι απαραίτητο να τονιστεί, για μια ακόμη φορά, ότι η αναγκαιότητα μετάβασης σε νέο εθνικό κρατικό νόμισμα προκύπτει από δύο κύριους λόγους και δεν έχει να κάνει καθόλου με την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, ή άλλα που ακούγονται κατά καιρούς:

  1. επιβάλλεται προκειμένου να ανακτηθεί ο έλεγχος της ελληνικής οικονομίας από τον φορέα της, καθώς και της ίδιας της χώρας από τον φυσικό της ιδιοκτήτη, δηλαδή τον ελληνικό λαό, αφού είναι γνωστό -και αποδεκτό από όλους-, ότι η εθνική ανεξαρτησία περνά μέσα από τη νομισματική κυριαρχία και,

  2. να καταστεί δυνατή η απελευθέρωση από το βραχνά του παράνομου χρέους, προκειμένου να απελευθερωθούν οι παραγωγικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας και να γίνει δυνατή η παραγωγική ανασυγκρότηση με τελικό στόχο την ευημερία της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, πράγμα που δεν μπορεί να συμβεί εντός του δοσμένου πλαισίου των ευρωπαϊκών «θεσμών».

  Έτσι, η μετάβαση σε νέο εθνικό νόμισμα αφορά καθαρά σε πολιτική απόφαση στρατηγικής σημασίας για την προοπτική της χώρας και την ευημερία του ελληνικού λαού.

  Ενώ από τεχνική άποψη η μετάβαση σε νέο εθνικό νόμισμα είναι μια σχετικά εύκολη υπόθεση, στο πλαίσιο όμως που αυτή θα αποφασιστεί, λαμβάνοντας υπ’ όψη τα συμφέροντα που θα θιγούν, τις αντιδράσεις που θα προκληθούν, τις πολιτικές ακόμη και τις γεωπολιτικές αναταράξεις που ενδεχομένως να υπάρξουν στην περίπτωση της Ελλάδας, το εγχείρημα καθίσταται εξαιρετικά λεπτό και απαιτείται πολύ καλά επεξεργασμένο σχέδιο, αποφασιστικότητα στην υλοποίησή του και παράλληλα προστατευτικά μέτρα, που μπορεί να μην έχουν άμεση σχέση με την τεχνική διαδικασία αλλαγής του νομίσματος, αλλά είναι αναγκαία για την ομαλή εξέλιξη αυτής της διαδικασίας.

  Ακολουθούν συνοπτικά τα βήματα για το εθνικό νόμισμα.

  Βημα 1ο: παύση πληρωμων προς δανειστές και διαγραφή χρεών

  Βημα 2ο: κρατικοποίηση της Τράπεζάς της Ελλάδος

  Βημα 3ο: έλεγχος στη διακίνηση κεφαλαίων

  Βημα 4ο: εκκαθάριση "συστημικών" τραπεζών

  Βημα 5ο: συγκέντρωση όλων των αποθεμάτων σε μετρητά

  Και τα πέντε προαναφερόμενα μέτρα αποφασίζονται, ανακοινώνονται και υλοποιούνται ταυτόχρονα και άμεσα εντός 24ώρου, πριν την εξαγγελία της μετάβασης σε νέο εθνικό κρατικό νόμισμα.

  Βημα 6ο: εξαγγελία της μετάβασης στο νέο νόμισμα και διασφάλιση των καταθέσεων από το κράτος

  Βημα 7ο: καθολικοποίηση χρεωστικών καρτών για τις εσωτερικές συναλλαγές

  Βημα 8ο: μέτρα ανακούφισης του εμπορικού ισοζύγιου και αποτροπής ελλείψεων στην εγχώρια αγορά

  Βημα 9ο: έλεγχος και διατίμηση στα καύσιμα, στα τρόφιμα, στα φάρμακα κτλ, σπάσιμο των καρτέλ που ελέγχουν σήμερα την αγορά

  Βημα 10ο: αποκατάσταση λαϊκού εισοδήματος

  Όλα αυτά μαζί τα μέτρα και η άμεση εφαρμογή τους θα οδηγήσουν επίσης, στη δημιουργία του αρραγούς εκείνου εσωτερικού μετώπου, που είναι αναγκαίο για την κατακόρυφη ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας καθιστώντας κάθε εγχείρημα εξωτερικής επέμβασης με χρήση των εθνικών μας θεμάτων και την απειλή της Τουρκίας, δύσκολη και πολύ ακριβή υπόθεση για τους διοργανωτές μιας τέτοιας μεθόδευσης σε βάρος της πατρίδας μας.
  https://www.facebook.com/metopo/posts/1943014865715653

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]