Η Γερμανία αναγνώρισε το τρίτο φύλο – Προστατεύεται συνταγματικά

Το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο αναγνώρισε και τρίτo φύλο, εκτός από το ανδρικό και το γυναικείο, με βάση το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην προσωπικότητα. Η Ένωση Διεμφυλικών χαιρέτισε την απόφαση. 
Ανατροπές στα πιστοποιητικά γέννησης που θα ζητούν στο μέλλον οι Γερμανοί πολίτες, φέρνει απόφαση του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου της Καρλσρούης. Σε σημερινή του απόφαση (Az. 1 BvR 2019/16) εισάγει και τρίτο φύλο για διεμφυλικά άτομα, άτομα δηλαδή που δεν είναι ούτε άνδρες, ούτε γυναίκες. Οι αρχές θα καλούνται να αναγνωρίζουν την ταυτότητα του φύλου τους.

Προστατεύεται η έμφυλη ιδιότητα

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση, ο νομοθέτης καλείται μέχρι τέλος του 2018 να δημιουργήσει τις νομικές προϋποθέσεις για μια νέα ρύθμιση, που να αναγνωρίζει ότι εκτός από το ανδρικό και το γυναικείο φύλο, υπάρχει και ένα τρίτο φύλο. Η υπόθεση ξεκίνησε από έναν διεμυφλικό, ο οποίος ζήτησε να αλλάξει την ταυτότητα του φύλου του σε «άλλο» ή «τρανς». Είχε καταγραφεί μεν όταν γεννήθηκε στα δημοτικά μητρώα ως γυναίκα, αλλά σύμφωνα με ανάλυση του χρωματοσώματός του, που προσκόμισε στις Αρχές δεν ήταν ούτε γυναίκα ούτε άνδρας. Η αγωγή του απορρίφθηκε σε όλους τους βαθμούς και τελευταία στο εφετείο. Αδίκως, όπως αποφάνθηκε σήμερα το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας.

Στην αιτιολογία του οι ομοσπονδιακοί δικαστές επικαλέστηκαν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην προσωπικότητα καθώς και το ότι η ταυτότητα του φύλου αποτελεί θεμελιώδες κομμάτι της. Σε άλλο σημείο της αναφέρει ότι ο χαρακτηρισμός του φύλου έχει για όλους τους ανθρώπους θέση κλειδί σε σχέση με την αντίληψη που έχει ο ενδιαφερόμενος και το περιβάλλον του για το ίδιο το φύλο του. Γι αυτό η έμφυλη ταυτότητα του κάθε ανθρώπου προστατεύεται, ακόμη κι αν δεν πρόκειται για άνδρα ή γυναίκα. Σύμφωνα με το περιεχόμενο της απόφασης στη Γερμανία ζουν 160.000 διεμφυλικοί.

Aρχή της ίσης μεταχείρισης

Η υπουργός Οικογένειας Καταρίνα Μπάρλεϊ από το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, χαιρέτισε την εισαγωγή τρίτου φύλου και ειδικότερα τη σημερινή απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου ως από καιρό αναμενόμενη. «Η εφαρμογή της θα πρέπει να γίνει άμεσα από την επόμενη κυβέρνηση» τόνισε, στέλνοντας ένα μήνυμα έτσι προς την κατεύθυνση των διαπραγματευτών για τη συγκρότηση κυβέρνησης Τζαμάικα. «Σε σχετική ερώτηση στο μπρίφινγκ της Τετάρτης, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών υπογράμμισε ότι το υπουργείο του «ασφαλώς θα εφαρμόσει τη συνταγματική επιταγή. Ο νομοθέτης μας δίνει περιθώριο για την εφαρμογή του».

Η Ένωση Τρανσέξουαλ, από την πλευρά της, χαιρέτισε επίσης την απόφαση. «Ελπίζουμε ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση» δήλωσε εκπρόσωπός της στο γαλλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το γερμανικό Συμβούλιο Ηθικής, ήδη από το 2012, αποφάνθηκε ότι αποτελεί αδικαιολόγητη παρέμβαση στο δικαίωμα προσωπικότητας και της ίσης μεταχείρισης όταν σε ανθρώπους οι οποίοι εξ αιτίας της σωματικής τους κατάστασης δεν μπορούν να καταταχθούν ως άνδρες ή γυναίκες, τους επιβάλλεται η καταγραφή στα δημοτολόγια στη μία ή την άλλη κατηγορία.

Πηγή: Deutsche Welle 
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

 1. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟΝ ΚΑΘΟΤΙ ΕΡΟΥΛΟΙ ΒΑΝΔΑΛΟΙ ΓΟΤΘΟΙ ΒΑΥΑΡΟΙ ΣΑΞΟΝΕΣ ΚΕΛΤΕΣ, 15 ΒΑΡΒΑΡΙΚΑ ΦΥΛΑ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ. ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ 150.000 ΚΤΗΝΟΒΑΤΕΣ. ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΚΑΤΟΤΡΘΩΣΑΝ ΝΑ ΑΠΟΚΤΙΣΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΓΕΓΟΝΟΣ. ΜΑΛΟΝ ΤΟΥΤΟ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΕΙ ΤΟ ΟΤΙ ΗΛΘΑΝ ΣΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΟΘΕΝΤΩΣ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΣΙΤΕΡΟΥ ΕΙΧΑΝ ΦΘΑΣΕΙ ΔΙΑ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΤΟ 35Ο Π.Χ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΧΟΝ ΚΑΤΟΙΚΗΣΕΙ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΚΑΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΕΝ. ΙΣΩΣ ΕΙΣ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΗ ΓΟΝΙΔΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΚΟ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΣΥΝΤΟΜΑ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ
  ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΦΥΛΟ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΣΤΗΝ\ον
  9 Νοεμβρίου 2017 - 7:08 μ.μ.
  ΠΟσες Φυλες ,,Ηταν ΟΙ ΕΛ ηνες..
  Δωρειεις
  ΣΑΞ ωνες
  ΑΧ αιοι
  κτλ...
  ΤΧΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. και ο πατερακησ - μανεση τριτο φυλλο ειναι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κατι Ξερεις παραπανω γιατι ειστε του ιδιου.....ἡδίους αρχαία....
   Πισωγλεντιδες κοινως αποδεκτο
   2ΧΙ!

   ΕτΚ

   Διαγραφή
 5. ΕΡΩΤΑΣ ΑΓΙΑΤΡΕΥΤΟΣ ΗΣΟΥΝΑ ΠΑΝΤΑ ΕτΚ

  Εφη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Καλα στο νησι τη σαιζων ???

  ΕτΚ

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]