Ντροπή: Ασθενείς με λευχαιμία σε ράντζα στους διαδρόμους του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων!

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στην Αιματολογική κλινική του νοσοκομείου, η νοσηλεία ασθενών, που συχνά χρήζουν απομόνωσης γιατί διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο προσβολής από νοσοκομειακές λοιμώξεις, σε ράντζα στους διαδρόμους είναι καθημερινό φαινόμενο


Στον διάδρομο και σε ράντζο δίνουν την πιο σημαντική ίσως μάχη τους, εκείνη για την ίδια τους τη ζωή, οι ασθενείς με λευχαιμία και άλλες αιματολογικές κακοήθειες, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στην Αιματολογική κλινική του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ιωαννίνων, η νοσηλεία ασθενών, που συχνά χρήζουν απομόνωσης γιατί διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο προσβολής από νοσοκομειακές λοιμώξεις, σε ράντζα στους διαδρόμους είναι δυστυχώς καθημερινό φαινόμενο. Στη νοσηλεία δε περιλαμβάνεται και η διενέργεια χημειοθεραπειών και μεταγγίσεων σε κοινή θέα, σε συνθήκες που απέχουν πολύ από την αξιοπρεπή και ασφαλή παροχή ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας. Σημειωτέον πως με εγκύκλιο της Δ/νσης Δημόσιας Υγιεινής του Υπουργείου Υγείας 20/3/2012 σελ.2 παρ.3 απαγορεύεται η νοσηλεία ουδετεροπενικών ασθενών σε ράντζα.

«Η σημερινή κατάσταση έχει φτάσει κυριολεκτικά σε σημείο απροχώρητο και επικίνδυνο, αφού έχουμε κυριολεκτικά ως προσωπικό εξουθενωθεί ψυχικά και σωματικά» τονίζουν οι εργαζόμενοι της Αιματολογικής Κλινικής στην αναφορά τους – την οποία δημοσιοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων-  και ζητούν την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων για την επίλυση των προβλημάτων.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στην Αιματολογική κλινική  συστεγάζονται 18 κλίνες της Αιματολογικής Κλινικής, 7 κλίνες Μεσογειακής Αναιμίας και 2 κλίνες Μελέτης Ύπνου. Η κάλυψη είναι 130%, κάτι που σημαίνει πως στους διαδρόμους νοσηλεύονται κάθε ημέρα 5 έως 8 ασθενείς σε ράντζα. Κατά μέσο όρο στην Αιματολογική Κλινική νοσηλεύονται 26 με 28 ασθενείς, οι ανάγκες των οποίων καλύπτονται από δύο νοσηλευτές ανά βάρδια!
Συνεχόμενα στον ίδιο όροφο στον ίδιο διάδρομο λειτουργεί η Πνευμονολογική κλινική. Τα ράντζα της Πνευμονολογικής και της Αιματολογικής Κλινικής είναι σχεδόν κολλημένα, καθώς όπως εξηγούν στην αναφορά τους οι εργαζόμενοι, η Πνευμονολογική κλινική είναι πάντα γεμάτη και επίσης αναπτύσσει ράντζα στους διαδρόμους, νοσηλεύοντας ασθενείς με λοιμώξεις, ιώσεις, μεταδοτικά νοσήματα.


Η συνέχεια δυστυχώς είναι προβλέψιμη και επικίνδυνη: «οι ασθενείς της Αιματολογικής κλινικής που έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, νοσηλεύονται μαζί με τους Ασθενείς της Πνευμονολογικής κλινικής και έτσι κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να προσβληθούν από Νοσοκομειακές Λοιμώξεις» αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με άλλα έγγραφα που επικαλείται η ΠΟΕΔΗΝ, στο νοσοκομείο καταγράφεται μεγάλη αύξηση ασθενών με  διάγνωση οξείας λευχαιμίας, αλλά και των άλλων ιματολογικών κακοηθειών την τελευταία  οκταετία.

«Οι νέες θεραπείες δίνουν στους ασθενείς σημαντικό πλεονέκτημα επιβίωσης, ωστόσο δυστυχώς οι λοιμώξεις συνεχίζουν να αποτελούν ικανό συντελεστή θνητότητας, αναφέρεται σε έγγραφο της κλινικής που έχει σταλεί στη διοίκηση» λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος. Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται και πάλι ο κίνδυνος που διατρέχουν αυτοί οι ασθενείς όταν νοσηλεύονται στο διάδρομο ή σε άλλες κλινικές του νοσοκομείου να προσβληθούν από μικρόβια, κάτι που αποτυπώνεται τελικά στα στοιχεία των ενδονοσοκοεμιακών λοιμώξεων και στην επίπτωση που έχουν στη συγκεκριμένη κατηγορία ασθενών.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

 1. .....ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΥΓΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΘΑ ΤΑ ΚΟΝΙΟΡΤΟΠΟΙΗΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΝΕΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΟΠΩΣ ΑΡΜΟΖΕΙ ΣΤΟΝ "ΑΝΘΡΩΠΟ" ΕΛΛΗΝΑ...

  ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ Η ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ,Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΑΡΞΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΣΙΜΟ ΠΡΟΙΟΝ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΧΡΗΜΑ ΘΑ ΖΗΣΕΙΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΛΗΜΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ..!!!

  Η ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΙΔΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΠΕΣΕΙ ΠΟΤΕ..

  ΑΥΤΑ ΕΧΕΙ ΠΕΙ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑ 2.3 ΤΡΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ,ΕΤΟΙΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΗΔΗ,ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ...

  ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ… ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΣΤΗΝ FEDERAL RESERVE BANK KAI ΣΤΗΝ WORLD BANK NA KATEBOYN TA 2,300,000,000,000 EURO ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ;;;

  ΟΛΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ ΠΟΥ ΙΧΝΟΣ ΔΟΛΟΥ Η ΑΠΑΤΗΣ ΝΑ ΕΒΛΕΠΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ ΟΙΚ-ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΧΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΝ ΣΕ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ..ΔΕΙΤΕ...!!!

  http://alfeiospotamos.gr/?p=26217

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]