Όλα για τα σκυλάκια

Αν δεν έχετε πείρα, αλλά αποκτήσατε σκυλάκι να μερικά βασικά που καλό είναι να τα γνωρίζετε:
– Αν το σκυλί λερώσει μέσα στο σπίτι και δεν το πάρετε είδηση τη στιγμή που λερώνει, μη το μαλώσετε,
θα είναι χαμένος κόπος, γιατί δεν θα καταλάβει τον λόγο.
– Καθαρίστε το μέρος που λέρωσε ο σκύλος με άσπρο ξύδι και λίγο πιπέρι. Επειδή ο σκύλος έχει την τάση να λερώνει στο ίδιο σημείο, το ξύδι και το πιπέρι θα τον απωθήσει.

Αν λέει τα σκυλιά του γείτονα κάνουν πιπί στην κολόνα που είναι έξω από το σπίτι σας, δεν έχετε παρά να δέσετε στην κολόνα (στο έδαφος) ένα γεμάτο μπουκάλι νερό!
Φίλος μας έστειλε το παρακάτω κολπάκι και μας εγγυάται πως ‘δουλεύει’:

Αλλο ένα κολπάκι για να καθαρίσετε τον λεκέ από τα ούρα του σκύλου στην μοκέτα ή το χαλί: Ρίξτε πάνω στον λεκέ άφθονο αεριούχο νερό και ο λεκές θα εξαφανιστεί όπως επίσης και η μυρωδιά.

Αν το σκυλάκι σας ξέχασε τους καλούς τρόπους που του μάθατε και κάνει πιπί στη μοκέτα, για να φύγει η μυρωδια:
– Καθαρίστε πρώτα μ’ ένα πανάκι
– Βάλτε στο σημείο μαγειρική σόδα και αφήστε λίγη ώρα
– Περάστε με την ηλεκτρική σκούπα

Αν το σκυλάκι σας δεν έμαθε πως να σέβεται το γκαζόν σας και νομίζει πως είναι ουρητήριο σκύλων, εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε για να μη φαίνεται και να μη μυρίζει το συγκεκριμένο σημείο, είναι να ρίξετε 4 λίτρα νερό με ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα ( καλά ανακατεμένο ). Αυτό θα το επαναλαμβάνετε κάθε 3 μέρες. Ετσι θα φύγει και η σημαδούρα που άφησε το ζωάκι σας και η μυρωδιά

Αν έχετε σκύλο μέσα στο σπίτι που του αρέσει να δαγκώνει τα έπιπλα:
– Βάλτε 5 μοσκοκάρφια (γαρύφαλλα που βάζουμε στα γλυκά τα φαγητά ή τα ποτά) σ’ ένα ποτήρι οινόπνευμα 70° και αφήστε τα μία εβδομάδα.
– Στη συνέχεια, βρέξτε ένα πανί με το υγρό που φτιάξατε και μ’ αυτό το πανί τυλίξτε το σημείο του επίπλου που δαγκώνει ο σκύλος σας.
– Που και που βουτάτε πάλι το πανί στο υγρό, μέχρι να καταλάβει ο σκύλος πως σ’ αυτό το σημείο δεν του επιτρέπεται να δαγκώνει

Τα σκυλιά, τρομάζουν πολύ με τους κεραυνούς. Για να τα βοηθήσετε να ξεπεράσουν το πρόβλημα, κάθε φορά που μπουμπουνίζει, δώστε στο σκυλάκι ένα μεζέ. Θα χρειαστεί να το κάνετε πολλές φορές, αλλά το σκυλί σας, όταν θ’ ακούγονται οι κεραυνοί θα το συνδυάζει με το μεζέ και δεν θα παθαίνει ότι πάθαινε πριν ξεκινήσει η ‘θεραπεία’!!

Αν τα σκυλιά της γειτονιάς νομίζουν πως ο τοίχος σας είναι ουρητήριο, φτιάξτε ένα μείγμα που και θα τα απωθήσει και είναι και ακίνδυνο:
Λιώστε σκόρδα και ανακατέψτε με τα πιο καυτερά μπαχαρικά που έχετε… και ρίξτε στα σημεία που πάνε τα σκυλιά…. και ξεμπλέξατε.
Το ίδιο μείγμα, διώχνει και τα ακάρεα, τα κουνούπια, τους ψύλλους….

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να καθαρίσει κανείς τον καναπέ ή άλλα σημεία του σπιτιού από τις τρίχες του σκύλου ή της γάτας είναι τα γάντια της κουζίνας. Ναι, ναι ,αυτά που πλένουμε τα πιάτα. Δεν χρειάζονται βρέξιμο και μαζεύουν τις τρίχες από κάθε επιφάνεια και ύφασμα.

Οσοι έχουμε ζωάκια και κυρίως σκυλάκια και γατάκια, βλέπουμε σχεδόν παντού τρίχες από τη γούνα τους.
Για να καθαρίσουμε τον τόπο από τις τρίχες, παίρνουμε μία βούρτσα για μαλλιά που την βάζουμε μέσα σε νάιλον κάλτσα και μ’ αυτή μαζεύουμε τις τρίχες.

Εχετε σκύλο και γεμίζει το σπίτι τρίχες; Και δεν θέλετε όταν σκουπίζετε να κολλάνε οι τρίχες στην σκούπα;
Υπάρχει κόλπο για να το αποφύγετε:
– Τυλίξτε γύρω από την σκούπα ένα παλιό νάιλον καλσόν. Ετσι, όταν θα σκουπίσετε, οι τρίχες δεν θα πάνε στην σκούπα, αλλά στο άχρηστο καλσόν. Από το καλσόν οι τρίχες φεύγουν πιο εύκολα από την σκούπα.

Αν μυρίζει άσχημα η ανάσα του σκύλου σας κι αν δέν έχετε με τι να του καθαρίσετε τα δόντια, βράστε δυόσμο ή μέντα και όταν κρυώσει, βάλτε λίγες σταγόνες στο νερό που πίνει.

πηγη

loading...