Ραχόι: «Η Καταλονία είναι η Ισπανία και το αντίστροφο»

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος μετέβη σήμερα στη Βαρκελώνη για πρώτη φορά αφότου η περιφέρεια της Καταλονίας τέθηκε υπό την επιτροπεία της Μαδρίτης, ζήτησε «να
ανακτήσουμε την Καταλονία», «δημοκρατική και ελεύθερη», και ζήτησε από τις επιχειρήσεις να μην εγκαταλείψουν την περιφέρεια.
Στη διάρκεια συγκέντρωσης του δεξιού Λαϊκού Κόμματός του (PP) ενόψει των περιφερειακών εκλογών που προκήρυξε για τις 21 Δεκεμβρίου, ο Μαριάνο Ραχόι υποστήριξε πως θέτοντας την περιφέρεια υπό επιτροπεία αποκατέστησε «τη νόμιμη και δημοκρατική τάξη».

Ραχόι σε επιχειρηματίες: «Μείνετε εδώ»

«Θέλω να πω σε όλες τις επιχειρήσεις που εργάζονται ή εργάζονταν εδώ να μην φύγουν», δήλωσε ο πρωθυπουργός την ώρα που περίπου 2.400 από τις επιχειρήσεις αυτές έχουν ήδη αποχωρήσει μετά το απαγορευμένο δημοψήφισμα αυτοδιάθεσης της 1ης Οκτωβρίου.

«Θέλω να πω επίσης σε όλους τους Ισπανούς να μην σταματήσουν να αγοράζουν και να καταναλώνουν καταλανικά προϊόντα», συνέχισε μετά τις εκκλήσεις για μποϊκοτάζ που έγιναν έπειτα από το δημοψήφισμα αυτό.

Ραχόι: «Η Καταλονία είναι η Ισπανία και η Ισπανία είναι η Καταλονία»

«Θέλουμε να ανακτήσουμε τη Καταλονία όλων, δημοκρατική και ελεύθερη», δήλωσε. «Θέλουμε να ανακτήσουμε την Καταλονία της σύνεσης (…), των επιχειρήσεων, του δυναμισμού, που είναι φιλόξενη και ανοικτή, ασφαλής και αξιόπιστη», πρόσθεσε υπογραμμίζοντας πως «η Καταλονία είναι η Ισπανία και η Ισπανία είναι η Καταλονία».

Παρουσίαση του υποψηφίου για τις εκλογές της Καταλονίας

Ο συντηρητικός ηγέτης, μαύρο πρόβατο των υποστηρικτών της ανεξαρτησίας, βρέθηκε στη Βαρκελώνη για να παρουσιάσει επισήμως τον επικεφαλής του κόμματός του ως υποψήφιο στις περιφερειακές εκλογές.

Η παρουσίαση έγινε λίγο περισσότερο από δύο εβδομάδες μετά την ψήφιση μιας ανακήρυξης ανεξαρτησίας από το καταλανικό κοινοβούλιο, που είχε αποτέλεσμα η περιφέρεια να τεθεί υπό επιτροπεία από τη Μαδρίτη και να ανασταλεί ντε φάκτο η περιφερειακή αυτονομία της.

Ο Ραχόι προκήρυξε αυτές τις εκλογές αφού καθαίρεσε την αυτονομιστική κυβέρνηση του Κάρλες Πουτζδεμόν και διέλυσε το κοινοβούλιο της περιφέρειας αυτής, στην οποία ζει το 16% των Ισπανών.
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]