«ΒΟΜΒΑ» ΑΠΟ ΤΟ CNBC ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – «Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για την χώρα μας»

Αμφιβολίες για το αν η Ελλάδα θα μπορέσει να σταθεί στα πόδια της μετά το καλοκαίρι οπότε και λήγει το πρόγραμμα στήριξης για τη χώρα διατυπώνει το CNBC σε άρθρο του.

Σύμφωνα με την συντάκτη η Ευρώπη «θα θελήσει να ξεφορτωθεί το μεγαλύτερο σε διάρκεια οικονομικό βάρος της το συντομότερο δυνατόν και επομένως είναι απίθανο να παρουσιάσει μια επιπρόσθετη οικονομική βοήθεια μετά το καλοκαίρι».

«Το πρόβλημα της Ευρώπης είναι ότι θέλει να αφήσει πίσω της την Ελλάδα το συντομότερο δυνατόν» αναφέρει χαρακτηριστικά αξιωματούχος που παρακολουθεί από κοντά τις διαπραγματεύσεις.

Αν και στο άρθρο υποστηρίζεται η άποψη ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο δρόμο της «καθαρής εξόδου» (clean exit) μετά τις 20 Αυγούστου 2018 εντούτοις επισημαίνεται ότι αυτή η έξοδος είναι πιθανό να αποδειχθεί μικρή σε διάρκεια. «Ανάμεσα στους διεθνείς πιστωτές υπάρχουν ανησυχίες ότι ακόμα και αν η Ελλάδα θα έχει αρκετό ρευστό, μπορεί να μην μπορέσει να συνεχίσει με αυτό τον πρόσφατο ρυθμό μεταρρυθμίσεων» εξηγεί η συντάκτης του άρθρου.Όπως επισημαίνει ο διευθυντής του Κέντρου Ευρωπαϊκών Πολιτικών Σπουδών Ντάνιελ Γκρος «κανένα από τα δομικά θέματα δεν έχει επιλυθεί. Η Ελλάδα εξακολουθεί να περνάει όλους τους νόμους που ζητά η Τρόικα αλλά στην πράξη ελάχιστα έχουν αλλάξει». Το επόμενο πρόβλημα για την Ελλάδα, σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομολόγο της εταιρείας RaboResearch’s Global Economics and Markets είναι το θέμα του χρέους.

«Για όσο διάστημα δεν αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά το θέμα του χρέους, το ρίσκο της χρεοκοπίας και του Grexit παραμένει» τονίζει ο ίδιος.

Στο άρθρο σημειώνεται ότι οι Ευρωπαίοι πιστωτές δεν θέλουν να ξεκινήσουν συγκεκριμένες συζητήσεις για το θέμα του χρέους μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι αξιολογήσεις – πιθανότατα καθυστερώντας αυτές τις συζητήσεις για τον επόμενο χρόνο.

Από την πλευρά του ο οικονομολόγος της Pantheon Macroeconomics Κλάους Βίστεσεν υποστηρίζει ότι οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί θα συνεχίσουν να επιβλέπουν την Ελλάδα καθώς, όπως αναφέρει, «η Ελλάδα εξ όρισμού δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια της δεδομένου ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Ένωση κατέχουν πάνω από το 80% του συνολικού της χρέους».
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

 1. ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΛΑ...
  ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ?

  ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΕΡΑΤΙΑΤΙΚΑ?????
  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΠΟΥ ΘΑ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ...

  Πέμπτη 26 Οκτωβρίου​ 2017, 23.55 – 0:200,
  στο "KONTRA CHANNEL", στην εκπομπή "KONTRA 24", ο ​Πρόεδρος ​του Ε.ΠΑ.Μ., Δημήτρης Καζάκης, είναι καλεσμένος του δημοσιογράφου Αιμίλιου Λιάτσου.
  e-mail εκπομπής: [email protected]

  τηλ. εκπομπής : 210- 3489008
  KONTRA CHANNEL ​

  Σε επίγεια μετάδοση στην Αττική, μέσω Nova και OTE TV, και μέσω διαδικτύου στο http://live24.gr/webtv/kontrachannel/.

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]