Τι θα συμβεί αν σταματήσει να γυρνά η Γη! (βίντεο)

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι θα συνέβαινε εάν η Γη σταματούσε κάποια στιγμή να περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό της;


Θα ήταν σαν να ταξιδεύετε με ταχύτητα 1000 χιλιομέτρων ανά ώρα και το όχημά σας να σταματούσε αστραπιαία. Θα πεθαίνατε ακαριαία. Αλλά είτε το πιστεύετε είτε όχι τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα…

Συνοπτικά:

-Το σώμα σας θα πετούσε προς ανατολάς ως άμορφη μάζα αποτελούμενο από μύες και οστά με ταχύτητα 465 μέτρων ανά δευτερόλεπτο εάν βρίσκεστε κοντά στη ζώνη του Ισημερινού ή με ταχύτητα 368 μέτρων ανά δευτερόλεπτο αν ζείτε στο Βόρειο Ημισφαίριο.

-Επειδή η περιστροφή της Γης είναι μικρότερη όσο οδεύουμε προς τους πόλους, οι άνθρωποι που βρίσκονται πολύ κοντά στους πόλους ίσως επιζήσουν. Μόνο στην αρχή.

-Οι άνθρωποι που ταξιδεύουν με αεροπλάνα θα ζήσουν για μερικά δευτερόλεπτα στην αρχή για να πεθάνουν από τις γιγάντιες καταιγίδες που θα ξεσπάσουν μετά τη διακοπή της περιστροφής.

-Η ταχύτητα του ανέμου, μεγαλύτερη από αυτή του ωστικού κύματος μιας ατομικής βόμβας θα ήταν τέτοια που θα προκαλούσε ανεξέλεγκτες πυρκαγιές σε όλο τον πλανήτη.

-Ο άνεμος θα προκαλούσε επίσης πρωτοφανή αποσάθρωση σε οτιδήποτε βρίσκεται στον φλοιό της Γης.

-Οι ωκεανοί θα ανυψώνονταν ως γιγάντια κύματα τσουνάμι και αυτός ο τεράστιος υδάτινος όγκος θα μετακινιόταν προς τους πόλους όπως φαίνεται και στην παρακάτω προσομοίωση: This is what would happen if Earth stopped spinning right now.

-Ο περιστρεφόμενος μεταλλικός πυρήνας στο κέντρο της Γης θα σταματούσε επίσης. διακοπή της περιστροφής θα απενεργοποιούσε το προστατευτικό μαγνητικό πεδίο της Γης. Ραδιενεργή ακτινοβολία από τον Ήλιο θα σκότωνε ότι θα περπατούσε ακόμα στον πλανήτη μας.

-Επιπλέον, η μισή Γη θα ήταν μονίμως εκτεθειμένη στην ηλιακή ακτινοβολία με αποτέλεσμα να αναπτυχθούν υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες. Το άλλο μισό του πλανήτη θα πάγωνε.

Η ζωή στη Γη δεν θα μπορούσε ποτέ να αναγεννηθεί μετά από κάτι τέτοιο. Ποτέ.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

 1. η κεφαλα σου γυριζει?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. "Ο περιστρεφόμενος μεταλλικός πυρήνας στο κέντρο της Γης θα σταματούσε" λέει το κείμενο. Αν η Γη είναι κούφια (θεωρία της κοίλης Γης) προφανώς με βάση τους νόμους της φυσικής δεν θα συμβούν ακριβώς όσα περιγράφει το άρθρο αλλά κάτι άλλο. Σε αυτή την περίπτωση η βαρύτητα στην επιφάνεια της Γης θα είναι σίγουρα μικρότερη και σε κάθε πλανήτη η βαρύτητα, η έλξη και η απώθηση διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο. Επίσης η φωτεινότητα του ήλιου μεταβάλει τα καιρικά φαινόμενα στην επιφάνεια της Γης και τα θαλάσσια ρεύματα. Άρα το 1ο ερώτημα είναι ποια είναι τελικά η μορφολογία της Γης και μετά τη θα συμβεί αν...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ,ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ,ΚΟΛΗΣΑΝ ΤΑ ΦΡΕΝΑ,ΒΛΕΠΕΙΣ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΑΕΡΟΦΡΕΝΑ ΔΙΠΛΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΧΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΟΛΑΝΕ,ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΚΟΛΗΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΚΟΛΑΝΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΞΕΚΟΛΙΑΡΗΔΕΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]