Η Νέα Τραπεζούντα και τα Αλώνια αποτελούν μόνο την κορυφή του παγόβουνου!

Η μόλυνση της ευρύτερης περιοχής γύρω από τον ΧΥΤΑ Κατερίνης, η ακαταλληλότητα των υδάτων που αντλούνται από τις παραπλήσιες γεωτρήσεις, η υπεράντληση των παράκτιων υδροφορέων  και ο
άμεσος κίνδυνος διείσδυσης αλμυρού νερού σε γλυκούς υδροφορείς σε συνδυασμό με την εγκατάλειψη των διυλιστηρίων της Μόρνας πρέπει να ανησυχούν όλους του πολίτες της Πιερίας.

Με πρωτοβουλία της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και σε συνεργασία με την 10μελή Επιτροπή Αγώνα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ύδρευσης της Νέας Τραπεζούντας, τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017, ώρα 19:30, στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου «Αλέξανδρος Υψηλάντης»,  οργανώνεται ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τα αίτια έλλειψης νερού που παρατηρούνται εδώ και μήνες τόσο στο ίδιο το χωριό αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, μετά την κατάθεση στοιχείων στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κατερίνης και στο Υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με την λεηλάτηση των διυλιστηρίων της Μόρνας και την πλήρη εγκατάλειψη του έργου από τον Σύνδεσμο Ύδρευσης Δήμων του νομού Πιερίας, έχει ξεκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες ενημέρωσης των αρμόδιων ελεγκτικών αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Χιλιάδες κυβικά μέτρα πόσιμου νερού άριστης ποιότητας χάνονται καθημερινά εξ αιτίας της κακοδιαχείρισης των υδάτινων πόρων από τις τοπικές μας αρχές.

Γιατί «γονάτισε» οικονομικά ο Σύνδεσμος Ύδρευσης Δήμων Ν. Πιερίας και οδηγείται σε διάλυση;
Ποιοι επέτρεψαν να λεηλατηθούν τα διυλιστήρια της Μόρνας;
Τι κρύβεται πίσω από την διάλυση του Συνδέσμου; Μήπως η ιδιωτικοποίηση του φράγματος, των διυλιστηρίων και κατ΄επέκταση τα πρώτα βήματα για την ιδιωτικοποίηση του νερού;
Τι εμποδίζει τους δύο Δήμους (Κατερίνης και Πύδνας Κολινδρού) να δώσουν μια λύση με μακρόπνοη στόχευση στο πρόβλημα της υδροδότησης του τόπου μας;
Η Νέα Τραπεζούντα και τα Αλώνια αποτελούν μόνο την κορυφή του παγόβουνου! Ας πάρουμε εμείς οι πολίτες την κατάσταση στα χέρια μας και ας υποχρεώσουμε αυτούς που μας διοικούν να πράξουν όλα όσα επιτάσσει η λογική και όχι το κομματικό/παραταξιακό/προσωπικό τους συμφέρον.


Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ - Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 8 (Καπνικός Σταθμός)
Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 39000 Δευτ., Τετ. και Παρ. από 18:00 - 21:00  / κινητό 6981 66 51 58 (WhatsUp)
[email protected] - www.otoposmou.gr
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]