Η Τροία ήταν στο Νότιο Ημισφαίριο… Ένα Μυστικό Αιώνων.

Να λοιπόν μια ωραία ημέρα! Μια ημέρα όπου όλοι θα έρθουν ενώπιος-ενωπίω με την αλήθεια και θα πρέπει να την αντιμετωπίσουν.

Αν και νιώθω πολύ ενθουσιασμένος δεν μπορώ παρά να μοιραστώ την χαρά μου μαζί σας. Θα ήθελα βέβαια και τα σχόλιά σας αλλά και πάλι δεν πειράζει.

Μπαίνω λοιπόν στο θέμα με την σκέψη πάντα ότι πρέπει να είμαι αναλυτικός πολύ ώστε να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις.

Η Γη όπως όλοι γνωρίζετε χωρίζεται σε ημισφαίρια.

Έτσι έχουμε το Ανατολικό και Δυτικό ημισφαίριο αλλά και το Βόρειο και Νότιο. Ο χωρισμός σε Βόρειο και Νότιο έχει να κάνει με την διαχρονική θέση του ήλιου ή αλλιώς τις εποχές.

Έτσι ένας παρατηρητής στον Βορρά έχει την ακριβώς αντίθετη εποχή σε σχέση με τον παρατηρητή στον Νότο. Χειμώνας-καλοκαίρι και Άνοιξη-Φθινόπωρο είναι οι δυνατές καταστάσεις για τους δύο παρατηρητές.

Ο δε χωρισμός σε Ανατολικό και Δυτικό έχει σχέση με την ημερήσια κίνηση της Γης γύρω από τον ήλιο. Ανατολικό είναι το ημισφαίριο που Ανατέλει-εμφανίζεται ο ήλιος και Δυτικό το ημισφαίριο που δύει-χάνεται ο ήλιος.

Να μια χαρακτηριστική φωτογραφία:Στα δύο αυτά ημισφαίρια ο ήλιος ανατέλει από το ίδιο σημείο με μια μικρή διαφορά. Άν είσαι στο βόρειο ημισφαίριο για να δείς τον ήλιο πρέπει να κοιτάζεις προς τον Νότο ενώ αν είσαι στο Νότιο πρέπει να βλέπεις αντίθετα προς τον Βορρά. Έτσι στον Βορρά ο ήλιος ανατέλει από αριστερά και δύει δεξιά ενώ στο Νότιο ημισφαίριο ο ήλιος ανατέλει από δεξιά και δύει στα αριστερά. Νομίζω ότι είναι κατανοητό όλο αυτό το σχήμα σε όλους.

Ας δούμε τώρα τι λένε οι Τρώες για τον τόπο τους:


Ιλιάδα 12 239-243
εἴτ᾽ ἐπὶ δεξί᾽ ἴωσι πρὸς ἠῶ τ᾽ ἠέλιόν τε,
εἴτ᾽ ἐπ᾽ ἀριστερὰ τοί γε ποτὶ ζόφον ἠερόεντα.
ἡμεῖς δὲ μεγάλοιο Διὸς πειθώμεθα βουλῇ,
ὃς πᾶσι θνητοῖσι καὶ ἀθανάτοισιν ἀνάσσει.
εἷς οἰωνὸς ἄριστος ἀμύνεσθαι περὶ πάτρης.

Σχόλιο diadrastika:
εις την νεοελληνική σε μετάφραση Α. Παπαγιάννη, εκδόσεις Πάπυρος

(…και ούτε που γυρίζω να κοιτάξω
και ούτε που με νοιάζει)
αν (τα πουλιά) προς τα δεξιά πετούν προς την ανατολή και προς τον ήλιο
ή αν κατά τα αριστερά πετούν προς την ομιχλιασμένη δύση
Όμως, εμείς την γνώμη του μεγάλου Δία ας ακούσουμε
που βασιλιάς είναι όλων των θνητών και των αθανάτων.
Ένας οιωνός είναι ο καλύτερος να πολεμάς για την πατρίδα σου.
-d-

Όπως λοιπόν γίνεται κατανοητό οι Τρώες οι ίδιοι λένε ότι βρίσκονται στο Νότιο ημισφαίριο.

Φαντάζομαι ότι κανείς ειδικός δεν θα τολμήσει να πει ότι δεν ξέρουν από που ξημερώνει και που δύει ή διάφορα άλλα γνωστά που αναμασάνε. Θα ήθελα πραγματικά να μου γράψετε την γνώμη σας ή και αν κάποιος γνωρίζει κάποιον ειδικό ας μας εξηγήσει το πως είναι δυνατόν αυτό.

Μέχρι να μας εξηγήσουν εγώ μπορώ να θυμίσω ότι ολόκληρη η Ιλιάδα και η Οδύσσεια φωνάζει ότι η Γη ανατράπηκε σε διάστημα ανάμεσα στο τότε και το σήμερα και άρα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ αυτό να συνέβη μετά το 1200 πχ όπως τόσο καιρό μας ζαλίζουν οι διάφοροι.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

 1. Μένω άναυδος!!!........ Τό έλεγξα!... Πράγματι έτσι γράφει η Ιλιάς!!!............... Θεέ μου πόσα μας κρύβουν!!!....................... ...Λ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Θεωρώ ότι ο προσανατολισμός δεν είναι σημερινή εφεύρεση. Όταν έχουμε το ήλιο δεξιά μας (ανατολή) μπροστά είναι ο βοράς, πίσω ο νότος και αριστερά η δύση ανεξαρτήτως ημισφαιρίου (βορείου ή νοτίου). Όσον αφορά το χρονικό προσδιορισμό συμφωνώ ότι ο Τρωϊκός πόλεμος δεν έγινε το 1200 παχχ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. 12.09 Έχεις απόλυτο δίκιο!... Είμαι ένα θύμα της πονηριάς του αρθρογράφου!...(φαντάζομαι όχι το μοναδικό...).... Πράγματι είναι πασιφανές!... Είτε βρισκόμαστε στο Βόρειο είτε στο Νότιο ημισφαίριο, άν κοιτάξουμε προς τον Βορρά, ο ήλιος ανατέλλει πάντα από τα δεξιά μας...... .... ...Λ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΧΡΕΙΑΖΕΖΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΟΣΜΟΓΡΑΦΙΑΣ.
  ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΟ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΣΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΠΛΑΤΟΣ ΒΟΡΕΙΟΤΕΡΟ ΤΩΝ 23 ΜΟΙΡΩΝ ΚΑΙ 27΄ (ΚΛΙΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΚΛΕΙΠΤΙΚΗΣ)) ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΝΟΤΟ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΖΕΝΙΘ ( ΚΑΘΕΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ.)
  ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΛΑΤΟΥΣ 23 ΜΟΙΡΩΝ ΚΑΙ 27΄ ΕΙΤΕ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΙΤΕ ΝΟΤΙΟΥ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΛΑΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΛΛΟΤΕ ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣ ΒΟΡΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΤΕ ΠΡΟΝ ΝΟΤΟΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΕΤΟΣ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΖΕΝΙΘ.
  ΕΙΣ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΟ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΣΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΠΛΑΤΟΣ ΝΟΤΙΟΤΕΡΟ ΤΩΝ 23 ΜΟΙΡΩΝ ΚΑΙ 27΄ΠΑΝΤΟΤΕ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣ ΒΟΡΡΑ
  Ο ΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΣΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΟ ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΟ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟΥ ΤΟΥ ΓΚΡΗΝΟΥΙΤΣ ( ΚΑΘΟΡΙΣΤΗΚΕ ΩΣ ΠΡΩΤΟΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟΣ ΤΟ 1884 ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΜΒΑΣΗ).
  ΜΕΡΗ ΜΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΜΗΚΟΣ ΑΠΟ 0-180 ΜΟΙΡΕΣ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΜΗΚΟΣ 0-180 ΜΟΙΡΕΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΓΚΡΗΝΟΥΙΤΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΟ.
  ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΑ ΕΙΤΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΕΙΤΕ ΔΥΤΙΚΟ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΝΑΤΕΛΛΕΙ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ.
  Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΜΗΚΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟΠΟ ΣΕ ΤΟΠΟ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΘΙΕΡΩΘΗΚΕ ΑΝΑ 15 ΜΟΙΡΕΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΚΑΙ Η ΩΡΑ ΖΩΝΗΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]