Μαζική επιστροφή βιβλίων θρησκευτικών σε Γυμνάσια των Τρικάλων

Γονείς υπέγραψαν σχετική δήλωση και επέστρεψαν τα βιβλία θρησκευτικών σε δυο Γυμνάσια των Τρικάλων, μέσα στη βδομάδα που πέρασε...
Στα Τρίκαλα είναι αρκετοί οι γονείς που δεν δέχονται τα νέα βιβλία θρησκευτικών και υποβάλλουν δήλωση. Εντωμεταξύ η ανακοίνωση των γονέων και κηδεμόνων αναφέρει τα εξής:

«Εμείς, χριστιανοί ορθόδοξοι γονείς και κηδεμόνες παιδιών που είναι μαθητές στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση του Νομού Τρικάλων δηλώνουμε ότι επιστρέφουμε τους φακέλους/βιβλία του μαθήματος των Θρησκευτικών γιατί μέσω των Νέων Προγραμμάτων Σπουδών και την προπαγάνδα που γίνεται υπέρ των άλλων θρησκειών υποτιμούν τη νοημοσύνη της θρησκευτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού και των παιδιών, τα οποία στοχεύουν να τα χρησιμοποιήσουν σαν άβουλα όντα, στο σχέδιο αποδόμησης της Ελληνικής κοινωνίας και της παιδείας ειδικότερα.

Ο Άγιος Γέροντας Παΐσιος, ο Αγιορείτης έλεγε: «Πρέπει να ομολογούμε με παρρησία το «πιστεύω» μας, γιατί φέρουμε ευθύνη, αν δεν μιλήσουμε …»

Παρατηρώντας προσεκτικά κανείς τα βιβλία μπορεί να διαπιστώσει τον ύπουλο και μεθοδευμένο τρόπο με τον οποίο προσπαθούν να προσεγγίσουν τα παιδιά μας.

α. Με υ­λι­κὸ απὸ διδασκαλίες πολλών θρησκειών  που παρουσιάζονται με αντιπαιδαγωγικὸ τρόπο δημιουργώντας παιδαγωγικὴ καὶ γνωσιολογικὴ σύγχυση.

β. Με τη μονόπλευρη παρουσίαση άλλων θρησκειών, αποκρύπτοντας επιμελημένα διδασκαλίες τους ποὺ ωθούν σε φανατισμό, ρατσισμὸ καὶ μίσος . Αντί να γίνεται σαφής διάκριση μεταξύ της ορθοδόξου διδασκαλίας και των άλλων θρησκειών, το Νέο Πρόγραμμα τα παρουσιάζει όλα μαζί συγκεχυμένα και ισοπεδωμένα. Οι άγιοι της Εκκλησίας αναμειγνύονται με πολιτικά πρόσωπα, η ορθόδοξη νηστεία με τη γιόγκα κ.λπ. Καταπατώντας το Σύνταγμα, τον ισχύοντα εκπαιδευτικό νόμο, την ελληνική νομολογία και το ευρωπαϊκό δίκαιο (απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της 20ής Ιουλ. 2007  -υπόθεση Folgero κατά Νορβηγίας- η οποία καταδικάζει τη Νορβηγία, διότι εισήγαγε στα δημόσια σχολεία ύλη μαθήματος θρησκευτικών, όμοια με την του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας, δηλαδή ύλη πολυθρησκευτική)

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Η Ελληνική Πολιτεία με βάση τη Συνταγματική αρχή της ισονομίας να σεβαστεί το δικαίωμα των Ορθοδόξων μαθητών να διδάσκονται την πίστη των πατέρων τους, όπως λαμβάνει πρόνοια για τους Μουσουλμάνους, Εβραίους και Ρωμαιοκαθολικούς (βάσει του άρθ. 68 του Ν. 4235/2014 και του άρθ. 55 Ν. 4386/2016).
Να αποσυρθούν τα Νέα Προγράμματα Σπουδών στα θρησκευτικά μαζί με τα τωρινά βιβλία/φακέλους και να επανέλθει ο Ορθόδοξος και ομολογιακός χαρακτήρας του μαθήματος.
Ακολουθούν υπογραφές γονέων – κηδεμόνων «
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

 1. ...ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΤΟΥΣ.ΔΗΛ.ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ ΜΩΥΣΗ ΛΩΤ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΖΕΒΕΔΑΙΟΥ.ΠΕΤΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΠΟΥ ΚΑΠΟΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. οχι θα διδασκονται τον αδερφογαμη δια που πηδουσε την αδερφη του ηρα και ειχε γεμισει τον τοπο μουλικα σαν και σενα!θα διδασκονται τα διονυσιακα οργια και θα διδασκονται πως να ορκιζονται στον τουρκοσπορο τουρκοπροδοτη χωριαρη μογγολογυφτα πινοντας νερο αγιασμενο απο το σιχαμα
   χασου 12θεο ζωο

   Διαγραφή
  2. ΑΜΑ ΠΕΤΑΞΩ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΜΟΥ 1.46 ΑΝΩΜΑΛΕ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΤΣΑΠΕΛΟΦΑΓΕ ΚΑΙ ΣΟΥ ΣΥΝΤΡΙΨΩ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΠΟΥΤΣΟΓΡΟΘΙΑ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΟΝ ΔΙΑ ΦΑΝΤΑΡΟ!!

   Διαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]