Δημήτρης Μάρδας - Περί καζινοποίησης της χώρας


«Οδηγείτε τη χώρα σε καζινοποίηση, με την εγκατάσταση 35.000 παιχνιδομηχανών (VLTs)»,  τα λεγόμενα φρουτάκια. Αυτό ήταν το αφήγημα, βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή. πριν από λίγο καιρό. Ποιος όμως άνοιξε την Κερκόπορτα για την καζινοποίηση της χώρας;


Όλως τυχαίως την ευθύνη της πρωτοβουλίας αυτής, φέρει το ΠΑΣΟΚ του κου  Παπανδρέου με υπουργό Οικονομικών τον κο Βενιζέλο. Ειδικότερα, ο Νόμος του ΠΑΣΟΚ 4002 /2011 πρόβλεπε την παραχώρηση στον ΟΠΑΠ τα 35.000 VLTs έναντι τιμήματος 560 εκ. ευρώ. Η μετέπειτα Σύμβαση πώλησης του ΟΠΑΠ της  4-11-2011 στο νέο πάροχο –ιδιωτική εταιρία–  πρόβλεπε, εκτός των άλλων, και την παραχώρηση και αυτού του δικαιώματος. Να σημειωθεί ότι το 33% των μετοχών του ΟΠΑΠ πουλήθηκε 680 εκ ευρώ.

Οι όροι των συμβάσεων δεν μπορούν να αλλάξουν, παρά μόνο με τη συγκατάθεση των ενδιαφερομένων ή  στα όρια που επιτρέπει  η ίδια η σύμβαση. Τα 35 χιλιάδες VLTs, όπως κι άλλες δεσμεύσεις, είναι μέρος της σύμβασης του ΠΑΣΟΚ. Οπότε ποιος τελικά οδήγησε στην καζινοποίηση της χώρας;

Η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού του αριθμού αυτού, τα μειώνει στα 25.000, αυξάνοντας από την άλλη τον αριθμό των VLTs που εγκαθίστανται ανά κατάστημα (αμιγής χώρος) σε 50 το μέγιστο. Με τις ρυθμίσεις αυτές θα λειτουργήσουν πολύ λιγότερα καταστήματα με VLTs, τα οποία εύλογα θα ελέγχονται καλύτερα.

«Οσμή διαφθοράς αναδύει ο νέος κανονισμός της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων» πάλι σύμφωνα με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Ο κανονισμός διαβιβάστηκε στην Επιτροπή της ΕΕ και είναι προς διαπραγμάτευση. Αν αυτό θεωρείται οσμή διαφθοράς, η πώληση του ΟΠΑΠ για 680 περίπου εκατ. ευρώ τι είδους οσμή βόθρου αναδύει; Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα μελλοντικά κέρδη του ΟΠΑΠ, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα το 2011, θα πληρωθεί το ποσό των 30 εκ. ευρώ από τα 680 εκ. Γωνιακό σούπερ μάρκετ σε κεντρικό δρόμο των Αθηνών, θα πουλιόταν μάλλον σε καλύτερη τιμή!.

Ως απάντηση στην κατηγορία αυτή η ΕΕΕΠ, ως ανεξάρτητη αρχή, αποφάσισε ομόφωνα στις 12 Δεκεμβρίου του 2016 την άμεση ανάληψη πρωτοβουλίας για τη διερεύνηση της καταγγελίας, καταθέτοντας ό,τι σχετικό έγγραφο υπήρχε στην εισαγγελία Αθηνών.

Τέλος, ηχεί μάλλον οξύμωρο η καλλιέργεια από το ΠΑΣΟΚ φημών περί διαφθοράς!
loading...
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger

2 σχόλια :

 1. ΡΕ ΕΒΡΑΙΕ ΜΑΡΔΟΧΑΙΕ, ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΤΑ ΠΟΥΛΑΣ ΑΥΤΑ ?

  ΚΑΖΙΝΟΠΟΙΗΣΗ, ΠΟΡΝΟΠΟΙΗΣΗ - ΓΚΕΪΟΠΟΙΗΣΗ -ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΠΟΥ ΔΥΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 2. 000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ?

  ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΜΑΡΔΟΧΑΙΟΣ, ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΜΑΡΔΑΣ, ΕΠΑΨΕΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΒΡΑΙΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ?

  ΓΙΑΤΙ ΓΚΑΡΙΖΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ? ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ??

  ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΤΑ-ΝΤΑ Ο ΠΡΟΠΑΤΟΡΑΣ ΣΟΥ Ο ΑΒΡΑΑΜ, ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙΤΙΘΕΣΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΑΛΛΟΕΘΝΩΝ, ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΓΡΑΦΕΣ ΣΑΣ !

  ΑΝΤΕ ΠΝΙΞΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ...

  ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Α ΣΕ ΑΦΗΣΑΝΕ ΤΣΑΠΕΛΟΦΑΓΕ? ΤΙ ΘΕΛΑΝΕ? 10 ΩΡΕΣ ΣΕ ΕΙΧΑΝΕ ΣΤΗΝ ΓΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ. ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΙΠΕΣ? ΕΔΩΣΕΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΑΡΧΗΓΟ ΣΟΥ? ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΟΥ ΤΣΑΠΕΛΟΦΑΓΕ ΑΓΥΡΤΗ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΟΥ ΡΑΒΒΙΝΟΥ...

   Διαγραφή