Επιστολή διαμαρτυρίας : "Η ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό φθίνει"

Όσοι ζούμε και αγαπάμε τη Διασπορά παρακολουθούμε άφωνοι άλλη μια φορά τα όσα η μητέρα πατρίδα, η Ελλάδα, που μένει πάντα σημείο αναφοράς για πολλά εκατομμύρια ανθρώπων
στο εξωτερικό και ειδικά τελευταία με την υποχρεωτική μετανάστευση μορφωμένων νέων με οικογένεια, αποφασίζει για εμάς χωρίς ....εμάς!
Χωρίς ίχνος λογικής, σεβασμό δικαίου, τήρηση νόμων αλλά και σωστή διαχείρηση των οικονομικών πόρων που η Ελλάδα στερεί από το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της, μαθαίνουμε επίσημα σήμερα ότι νέοι εκπαιδευτικοί, που θα κερδίζουν 3 φορές το μισθό των δασκάλων που έχουν οικογένεια και πατρίδα εδώ, σ’ εμάς, έρχονται να τους αντικαταστήσουν.
Επιπλέον, σε κάποιες περιπτώσεις, χωρίς στοιχειώδη γνώσης της γλώσσας της χώρας απόσπασης, και βέβαια χωρίς ανάλογη εμπειρία. Και με καμία εγγύηση ότι θα θελήσουν να μείνουν, αφού ως νέοι έχουν άλλες απαιτήσεις και αντοχές πολλοί νέοι που ήρθαν να διδάξουν το τελευταίο διάστημα, γύρισαν πίσω από τον πρώτο κιόλας χρόνο.
Παρά την αγανάκτηση της Διασποράς και το γεγονός ότι πολλές τέτοιες υποθέσεις είναι αυτή τη στιγμή στα ελληνικά δικαστήρια και πολλές άλλες έχουν κερδηθεί από τότε που ξεκίνησε αυτή η «σταυροφορία» εξόντωσης των δικών μας δασκάλων, θα πρέπει κι από πάνω να εξηγήσουμε στα παιδιά μας ότι η παρανομία ενός κράτους, όχι μόνο δεν τιμωρείται αλλά περνάει ....απαρατήρητη!
Πριν βιαστείτε λοιπόν να «βολευτείτε» με το νέο δάσκαλο, σκεφτείτε ότι έτσι βοηθάτε η ατιμία να γίνει νομιμότητα. Με την ανοχή σας βοηθάτε να περάσετε στα παιδιά μας το μήνυμα ότι οι δάσκαλοί τους, που έκαναν δεκαετίες εδώ παραπάνω από ένα «ξερό» μάθημα, πρέπει να πεταχτούν στην άκρη. Ότι στη ζωή περνάει ο «τσαμπουκάς». Ότι σπρώχνοντας και κλωτσώντας όλα γίνονται!
ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ λοιπόν. Ότι αν δε βγούμε από το ...zone de confort μας, δεν μπορούμε να περιμένουμε ένα μέλλον ποιότητας, ισοτιμίας, και επιτέλους ...κοινού νου! Ούτε για μας ούτε για τα παιδιά μας! Αύριο κινδυνεύουμε να βρεθούμε σε χειρότερο μοίρα από εκείνη του δασκάλου μας! Ας κάνουμε κάτι ΤΩΡΑ!
Ξεκινώντας, αν μη τι άλλο, από αυτή τη δήλωση : Δάσκαλο ήδη έχουμε! Σας ευχαριστούμε!

diaspora-grecque.com
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

 1. ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ. ΥΠΕΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΑΛΑΒΟΣ Ο ΖΟΥΡΑΡΗΣ.
  ΤΙΣ ΠΡΟΑΛΕΣ ΣΕ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΟΥ ΣΚΑΙ ΗΤΑΝ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΝ ΡΩΤΑΓΕ Η ΟΜΟΡΦΟΥΛΑ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΕΔΕΥΣΗ ΕΑΝ ΘΑ ΕΙΠΑΙ ΠΛΗΡΕΙΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΑΝ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΟΛΑ ΕΝΤΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ Ο ΠΑΛΑΒΙΑΡΗΣ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΕ....ΚΑΛΑ ΑΥΤΗ ΕΠΕΜΕΝΕ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΕΓΕ Ο ΑΦΙΟΝΙΣΜΕΝΟΣ ΠΑΛΑΒΟΣ...ΜΑ ΚΑΛΑ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΙΑ ΠΟΡΤΑ ΣΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ ΕΛΕΓΕ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΚΑΤΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΤΗΝ ''ΚΑΤΑΚΕΥΡΑΝΩΝΕ''΄ ΔΗΘΕΝ Ο ΠΑΛΑΒΟΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΛΟ ..
  ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΠΑΛΑΒΙΑΡΗ ΤΩΡΑ Η ΜΑΓΚΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ? ΤΙΣ ΠΡΟΑΛΕΣ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ ΕΚΑΝΑΝ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΡΕ ΣΑΓΙΟΝΑΡΟΦΟΡΕ ΜΕ ΤΟ ΠΙΤΣΙ ΣΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΉΣ ΤΟΥ '΄ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ'' (ΠΕΤΣΙΝΟ ΓΙΛΕΚΟ) ΣΑΝ ΧΑΜΑΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΘΩΝΟΣ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΜΑΛΗΔΕΣ ΠΟΥ ΖΕΥΟΝΤΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΧΑΜΑΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΖΑΝ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΤΟ 8 ΠΑΤΩΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ 8 ΟΡΟΦΩΝ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΒΡΩΜΕΡΟΣ ΨΕΥΤΟΕΘΝΑΡΧΗΣ Ο ΜΑΚΡΑΝ ΚΕΙΤΑΙ ΚΑΡΑΜΑΝ ΑΛΗΣ ΚΑΙ ΧΤΙΣΑΝΕ ΣΑΝ ΤΡΕΛΛΟΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΣΚΑΤΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ ΟΛΟΝΩΝ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΑΝΕ ΚΑΤΑΣΡΕΨΑΝΕ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΕΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΓΑΜΗΜΕΝΟΙ Η ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΒΡΕΞΕΙ ΧΙΟΝΙΣΕΙ 10.000 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ Η ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ Ε ΖΟΥΡΑΡΗ? ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ? ΕΤΣΙ??

  ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΜΑΛΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ ΤΙ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΤΙ ΒΑΖΕΙΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ 1,5 ΕΚΑΤ ??? ΠΟΥ ΚΑΤΟΥΡΟΥΝ ΚΑΙ ΧΕΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ 100 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙ ΒΕΡΟΙ ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΙ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΡΙΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ. ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΕΝΤΑΞΕΙ ΕΚΕΙ ΟΙ ΒΕΡΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΑΝΑΝΑΜ ΜΠΑΝΤΑΤΑΜ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΜΕΤΡΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ!! ΑΣΤΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΣΤΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΜΕ ΑΚΟΜΑ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]