ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΜΠΛΟΦΑΣ: ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟΥ ΛΑΙΚΙΣΜΟΥ

ΓΡΑΦΕΙ ο πολίτης Παναγιώτης Παπαγαρυφάλλου...

Όσο περισσότερο το πολιτικό σύστημα προχωρά στα πολλαπλά αδιέξοδα του και όσο η συνεπόμενη αγανάκτηση των απεγνωσμένων λιακών στρωμάτων θα
ογκούται, τόσο περισσότερο οι εκάστοτε κυβερνώντες θα ξεπερνούν τα όρια του χυδαίου λαϊκισμού – που χάνει την προπαγανδιστική του αποτελεσματικότητα – και θα προχωρούν στο επόμενο αποπροσανατολιστικό στάδιο που είναι η μπλόφα. Όπως μπλοφάρουν οι χαρτοπαίκτες για να κερδίσουν, έτσι και οι κυβερνώντες δεν διστάζουν πλέον να τη χρησιμοποιήσουν προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τον «κυρίαρχο» λαό!
Πρόκειται για μια «πολιτική» η οποία ομοιάζει με τον ορισμό που της έδωσε ο προπαγανδιστής του Γ΄ Ράιχ, ο διαβόητος Γκέμπελς: «Πολιτική είναι η τέχνη που καθιστά δυνατά και όσα φαίνονται αδύνατα».
Κορυφαία μπλόφα αυτή του διαβόητου Δημοψηφίσματος του 2015, το οποίο μετέτρεψε το 64% του ΟΧΙ σε πελώριο ΝΑΙ.
Μπλόφα στον κύβο!
Πρέπει να εγγραφεί στο «βιβλίο Γκίνες»
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Γενικώς το σμήνος των λέξεων που χρησιμοποιούν τα όρνια είναι μεγάλο (διακύβευμα, αφήγημα, πρόσημο κ.τ.λ.), αλλά η λέξη λαϊκισμός ξεχωρίζει πρώτη μακράν, και κατά τη διάρκεια, και κατά τη συχνότητα, και κατά το εύρος της χρήσης.
    Με τη σημερινή διαστροφή των εννοιών, ο λαϊκισμός δεν προσάπτεται τόσον εναντίον των πολιτικών, όσον εναντίον των πολιτών. Δεν είναι δηλαδή δημαγωγός ο εκάστοτε Κλέων ο Βυρσοδέψης, αλλά το θύμα του, ο Μήτσος ο φουκαράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]