Τέλος εποχής για τις ιστορικές εφημερίδες «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη»

Οι δύο εφημερίδες μετά από δεκαετίες διέκοψαν την κυκλοφορίας του καθώς εργαζόμενοί τους προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας λόγω των μισθών που τους χρωστά η εργοδοσία.


Οι 65 εργαζόμενοι του συγκροτήματος, ανάμεσά τους δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι, στους οποίους οφείλονται δεδουλευμένα 8 έως 15 μηνών, ανακοίνωσαν και επίσημα ότι αποφάσισαν να προχωρήσουν από την Τετάρτη σε επίσχεση εργασίας μετά την ανακοίνωση της εργοδοσίας ότι αδυνατεί πλέον να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της. Σε νέα εργασιακή συνέλευση, την προσεχή Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου, αναμένεται να αποφασίσουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Oπως αναφέρει το dailythess.gr η νομική εκπρόσωπος του Ελληνοαμερικάνου ιδιοκτήτη της εφημερίδας Τζον Ρήγα και διαχειρίστρια Β. Σουλοπούλου, σε συνάντησή της με εκπροσώπους των σωματείων των εργαζομένων ανέφερε ότι δεν υπάρχουν χρήματα πλέον ούτε για τη συντήρηση του πιεστηρίου, το οποίο είχε μισθωθεί από την εταιρεία της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος», η οποία έχει πτωχεύσει.

Το μήνυμα συμπαράστασης Θεοδωράκη

Τη συμπαράστασή του στους εργαζομένους των εφημερίδων «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη», εκφράζει, με ανάρτησή του στο Facebook, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Όπως αναφέρει, εκφράζει τη θλίψη του «και ως δημοσιογράφος για τη δυσάρεστη εξέλιξη», ενώ τονίζει πως η Θεσσαλονίκη «έχασε την εμβληματικότερη και ιστορικότερη δημοσιογραφική έκφρασή της, τις εφημερίδες Μακεδονία και Θεσσαλονίκη».

Διαβάστε αναλυτικά την ανάρτησή του:

«Η Θεσσαλονίκη έχασε την εμβληματικότερη και ιστορικότερη δημοσιογραφική έκφρασή της, τις εφημερίδες Μακεδονία και Θεσσαλονίκη. Δεν θα σταθώ στην εύλογη συγκινησιακή φόρτιση που προκαλεί η είδηση σε όλους μας. Θα επισημάνω όμως το γεγονός πως οι έννοιες αποκέντρωση, αυτοδιοίκηση, ισχυρή περιφέρεια δεν έχουν αποκτήσει ακόμη ουσιαστικό περιεχόμενο στη χώρα μας. Τα τελευταία χρόνια η Θεσσαλονίκη πλήττεται πολλαπλά από την αποβιομηχάνιση, την ανεργία, το brain drain και την μετανάστευση των λογιστηρίων της στην Βουλγαρία…

Ενώ οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μοιράζουν χάντρες από τα πρωθυπουργικά γραφεία – παραρτήματα και επιστρέφουν στις… κρατικοποιήσεις (βλέπε συγκοινωνίες)!

Τώρα, το κλείσιμο της ιστορικού δημοσιογραφικού συγκροτήματος επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την ζοφερή ατμόσφαιρα. Θέλω να συμπαρασταθώ στους εργαζόμενους, να εκφράσω τη θλίψη μου και ως δημοσιογράφος για τη δυσάρεστη εξέλιξη. Και να θυμίσω ότι έχουμε καταθέσει στη Βουλή συγκεκριμένες προτάσεις για τα περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης.

Ας πάψουμε, επιτέλους, να παρακολουθούμε άπραγοι την φτωχοποίηση της δημόσιας ζωής».

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης

Τις δραματικές εξελίξεις στην εφημερίδα Μακεδονία σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

«Το ερημωμένο τοπίο στα ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης έρχονται να συμπληρώσουν οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις στο ιστορικό συγκρότημα των εφημερίδων Μακεδονία και Θεσσαλονίκη που, ουσιαστικά, οδηγούν στο κλείσιμό τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, εκφράζει τη συμπαράστασή του στους εργαζομένους του συγκροτήματος και καλεί τη εργοδοσία να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντί σε αυτούς αλλά και απέναντι στο αναγνωστικό κοινό της πόλης» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]