Ιερώνυμος: Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου- Τορπιλίζει τον ιερό θεσμό της οικογένειας

«Ύστατη έκκληση στο σύνολο του πολιτικού κόσμου να αρθεί στο ύψος της ευθύνης και αποστολής του και να αποσύρει το Νομοσχέδιο», απηύθυνε το μεσημέρι της Πέμπτης η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, που συνεδρίασε υπό την Προεδρία του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου. 
 Η Ιερά Σύνοδος υποστηρίζει ότι «το προτεινόμενο Νομοσχέδιο προκαλεί το αίσθημα της κοινωνίας, τορπιλίζει τον ιερό θεσμό της οικογένειας» και καλεί τον πολιτικό κόσμο «να αρθεί στο ύψος της ευθύνης και αποστολής του και πέρα από πολιτικά ιδεολογήματα, προκαταλήψεις και την επίκληση του ανεξέλεγκτου δικαιωματισμού, να αποσύρει το Νομοσχέδιο, να δείξει ανάλογο ενδιαφέρον για την επίλυση των σοβαρότατων προβλημάτων που μαστίζουν την κοινωνία». 
 Το πλήρες κείμενο της απόφασης της Ι.Σ. Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος παρακολουθεί με προσοχή την ως μη ώφειλε έντονη συζήτηση επί του Νομοσχεδίου για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. 
Προς τούτο κατέθεσε τις απόψεις της στη γενομένη ανοιχτή διαβούλευση, παρέστη δι' εκπροσώπου της στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή και προέβη στα διαβήματα που της αναλογούν αρμοδίως. 
Ως ύστατη όμως κίνηση αγάπης προς τον λαό μας και εν όψει της επικειμένης συζήτησής του στην ολομέλεια της Βουλής, επαναλαμβάνει τις βασικές της θέσεις: (α) Το φύλο στον άνθρωπο αποτελεί ιερή παρακαταθήκη και υπηρετεί στη βάση της ψυχοσωματικής συμπληρωματικότητας το μυστήριο της ζωής και της αγάπης. 
Υπό την έννοια αυτήν, δεν είναι επιλέξιμο, αλλά ως δώρο αποτελεί θείο χάρισμα στον άνθρωπο που πρέπει αυτός να αξιοποιήσει για τον αγιασμό του. (β) Θεωρεί ότι η νομολογία των δικαστηρίων της πατρίδας μας καλύπτει, όπου υπάρχει ανάγκη, υφιστάμενα προβλήματα, με το δεδομένο ότι το φύλο, ούτε επιλέγεται ελεύθερα, ούτε και μεταβάλλεται κατά βούλησιν, αλλά επί τη βάσει ανατομικών, φυσιολογικών και βιολογικών χαρακτηριστικών, που ορίζουν την ταυτότητα του ανθρώπου και βεβαιώνονται μέσω ιατρικών γνωματεύσεων προς το δικαστήριο.
 Ο νόμος δεν μπορεί να αρκείται απλώς στην επιστημονικά ατεκμηρίωτη δήλωση του πολίτη, που ενδεχομένως αργότερα δύναται να μεταβληθεί. (γ) Το προτεινόμενο Νομοσχέδιο προκαλεί το αίσθημα της κοινωνίας, τορπιλίζει τον ιερό θεσμό της οικογένειας, έρχεται σε αντίθεση με τα χρηστά ήθη και την κοινή λογική και κυρίως καταστρέφει τον άνθρωπο. 
Αντί να λιγοστεύει τη σύγχυση και τις ψυχικές διαταραχές, θα τις αυξήσει και θα δώσει διαστάσεις επικίνδυνου κοινωνικού φαινομένου. Ιδίως όταν επεκτείνει τις δυνατότητές του και μεταξύ των μαθητών, δημιουργεί εκρηκτική κατάσταση και στα σχολεία. (δ) Πίσω από όλες αυτές τις προσπάθειες δεν διακρίνει το ενδιαφέρον για τον ταλαιπωρημένο και αδικημένο συνάνθρωπο, αλλά την ύπαρξη ισχυρών ομάδων, με αποτέλεσμα τη διάλυση της κοινωνικής συνοχής και την πνευματική νέκρωση του ανθρώπου και (ε) Κάνει μια ύστατη έκκληση στο σύνολο του πολιτικού κόσμου να αρθεί στο ύψος της ευθύνης και αποστολής του και πέρα από πολιτικά ιδεολογήματα, προκαταλήψεις και την επίκληση του ανεξέλεγκτου δικαιωματισμού, να αποσύρει το Νομοσχέδιο, να δείξει ανάλογο ενδιαφέρον για την επίλυση των σοβαρότατων προβλημάτων που μαστίζουν την κοινωνία, το έθνος μας και τον λαό και αντί να ενισχύει την ένταση, τον διχασμό και τον παραλογισμό, να συμβάλει στην πνευματική ανόρθωση των πολιτών μας. 
 Σε εποχή που η ανάγκη ταυτότητας και συνοχής αποτελεί ανάγκη εθνικής και πνευματικής επιβίωσης, η νομική κατοχύρωση της ρευστότητας της προσωπικής ταυτότητας είναι ό,τι χειρότερο υπάρχει. Η Εκκλησία περιβάλλει με αγάπη και κατανόηση αδιακρίτως όλους τους ανθρώπους, αλλά προσβλέποντας πάντοτε στη σωτηρία τους οφείλει να καταδείξει την αστοχία κρισίμων επιλογών τους.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

 1. ΜΠΑ ?? ΤΟ ΘΥΜΙΘΗΚΕΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ? ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ ?

  ΤΟ ΘΥΜΙΘΗΚΕΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΕ ΞΕΦΩΝΙΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΡΑΞΑΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΠΤΗ ΣΙΩΠΗ ΣΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ?

  ΜΠΡΑΒΟ........

  ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΝΑ ΑΦΟΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΤΡΕΜΕΝΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΝΗΠΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ, ΟΠΟΥ ΟΙ ΤΣΙΠΡΙΚΟΙ ΑΛΗΤΕΣ - ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΟΤΙ " ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ " ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΚΕΪ, ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΦΥΛΛΟ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΕΤΙΚΟ ΜΠΛΑ- ΜΠΛΑ ΤΟΝ ΓΚΕΪ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ....ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΕΥΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΜΕ ΝΤΡΟΠΗ.

  ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΥ ΓΑΥΓΙΣΕΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.

  ΝΑ ΤΟΥΣ Α Φ Ο Ρ Ι Σ Ε Ι Σ !! ΑΚΟΥΣΕΣ ??

  ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ, ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΦΥΛΛΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΞΕΡΑΣΜΑΤΑ, ΝΑ ΤΟΥΣ Α Φ Ο Ρ Ι Σ Ε Ι Σ !

  ΧΕΣΜΕΝΟΝ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ, ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΕΤΟΙΟΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΟΙ....

  ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΜΟΝΟΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΑ ΝΑ ΠΕΙΣ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΡΑΔΕΣ ΕΤΣΙ ? ΠΡΕΠΕΙ ΣΥΣΣΩΜΗ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΝΑΝ ΣΟΒΑΡΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ.

  ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ 400 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΡΙΖΑ,
  ΔΕΝ ΣΕ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ..... ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΛΑΒΕΙΣ ΘΕΣΗ !

  ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ! ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΟΙ ΥΓΙΕΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΩΤΑ ΗΤΑΝ ΑΝΔΡΕΣ, ΥΣΤΕΡΑ ΕΓΙΝΑΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ!

  ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΩΜΑΛΟΥΣ ΕΤΣΙ ? Σ' ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟ ?

  ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΕ, ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΣ ΤΡΟΜΕΡΑ ΝΑ ΛΑΒΕΙΣ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΣΟΥ... ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.

  ΑΝΕΛΑΒΕ ΔΡΑΣΗ ΓΙ' ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΛΟΓΙΑ ! ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΑ ΕΡΓΑ !

  ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΕΣΕΙ ΜΕΧΡΙΣ ΑΣΦΥΞΙΑΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΥΝΟΕΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΥΣ ΑΝΩΜΑΛΟΥΣ.

  ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΑΝ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙΣ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΜΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΕΡΓΑ ....ΙΔΟΜΕΝ....

  ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Aγγελική,αν οι διεστραμμένοι πολιτικοί ανακαλύψουν οτι έχουν να κερδίσουν σε ψήφους απο τους...παιδόφιλους,νεκρόφιλους,κτηνοβάτες,σαδομαζόχες κ.α. δεν θα διστάσουν να δείξουν τις ιδιαίτερες ευαισθησίες τους,προωθώντας κι άλλα νομοσχέδια..!..Ψήφοι είναι αυτοί..!
  Οσο για τη βουλευτική καρέκλα,έχει αρκετά χιλιάρικα και προνόμια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. - Ρε συ Κώστα, τα'μαθες;
  > - Να μάθω τι;
  > - Μάντεψε ποιός έγινε "αδελφή"!
  > - Έλα ρε, ποιός;
  > - πιασε μου τον κωλο και θα σου πω..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αγγελική είσαι μεγάλη ρουφιάνα.Δεν κάνει τίποτα ο αρχιεπίσκοπος?τον βρίζεις,κάνει ,τον περνάς γενεές δεκατεσσερες.Τελικά είσαι βαλτή(0ς) από το εβραιομασωνικό μόρφωμα,είσαι δωδεκάθεο νούμερο,διαταραγμένη προσωπικότητα ή αγάμητη που εκτονώνετε στο διαδίκτυο.Απλή περιέργεια οχι πως χέστηκα γιά το τι πρεσβεύεις,πέστο μάλλον φιλοζωική ευαισθησία

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]