Οταν Η ξεφτίλα δεν έχει όρια: Πρώην βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ λένε ότι ο Τσίπρας τους οδηγεί στην εξαθλίωση

Σε μία αποκάλυψη που αγγίζει τα όρια της παράνοιας και σίγουρα προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα προχωρά σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών, αναφορικά με τις προσφυγές 100 και πλέον πρώην βουλευτών και
ευρωβουλευτών για τη διεκδίκηση αναδρομικών.

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του ο Νίκος Σβέρκος, ο Πρόεδρος της Ένωσης πρώην βουλευτών και ευρωβουλευτών, Κωνσταντίνος Πυλαρινός, σε επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, κάνει λόγο για «ταξική αντιμετώπισή» τους και του καταλογίζει πως η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός οδηγεί στην «εξαθλίωση»!

Η αποκάλυψη της επιστολής προκαλεί θυμηδία εάν όχι και θυμό, καθώς την ώρα που η ευρεία κοινωνική πλειοψηφία παλεύει με νύχια και με δόντια να τα βγάλει πέρα, τέως βουλευτές και ευρωβουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, 160 τον αριθμό, διεκδικούν αναδρομικά από το 2009 τις αυξήσεις στις συντάξεις τους, προκειμένου να εξωμοιωθούν με αυτές των δικαστικών.

Ο Κωνσταντίνος Πυλαρινός, μεταξύ άλλων εκπρόσωπος της ΝΔ το 1989 και εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από το 1989 μέχρι το 1991, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ζητούμε την προσοχή σας επί της παρακλησεώς μας για μία συνάντησή σας με το Δ.Σ. της Ενώσεως τέως βουλευτών και Ευρωβουλευτών» και προσθέτει πως «κατά τη διάρκεια της μέχρι τούδε θητείας σας, σας ζητήσαμε τέσσερις φορές συνάντηση επί του αιτήματός μας και δε λάβαμε καμία απάντηση, μέχρι σήμερα».

Ο κ. Πυλαρινός φθάνει δε στο σημείο να κάνει λόγο για » κίνδυνο εξαθλίωσης» των τέως βουλευτών και ευρωβουλευτών!

Ωστόσο, προχωρά ένα βήμα παραπέρα και καταλογίζει στον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα πως αντιμετωπίζει «ταξικά» τα μέλη της Ένωσης. «Η με ταξικά (ορατά) κίνητρα εχθρική αντιμετώπισή τους, είναι υπόθεση εξοργιστικά άδικη και θεωρούμε ότι μόνον με δική σας παρέμβαση και με κοινή λογική μπορεί να αντιμετωπισθούν οι υπερβολές και να αποκατασταθεί το δίκαιο», σημειώνει ο Κωνσταντίνος Πυλαρινός.

Στο πεδίο της πολιτικής κόντρας που ξέσπασε, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, επισήμανε στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 πως είναι «απολύτως ψευδές, ολοκληρωτικά και πλήρως» το επιχείρημα της Ν.Δ., ότι «η θεμελίωση του δικαιώματος γίνεται στη βάση του νόμου Κατρούγκαλου».

Το υπουργείο Εργασίας είχε αναφέρει πως «η Ν.Δ. ως κυβέρνηση, με δικό της νόμο, του 2008, δημιούργησε το θέμα και έδωσε «σήμα» διεκδίκησης αναδρομικών σε πρώην βουλευτές», ενώ ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επισήμανε ότι είναι «πλήρως υποκριτική στάση» του Κυριάκου Μητσοτάκη που είπε «κατόπιν εορτής, ότι «όποιος δεν αποσύρει την προσφυγή του, Θα είναι εκτός κόμματος»».

loading...