Χάος στα νησιά: Εφτασαν άλλοι 2.000 μετανάστες μέσα σε 15 μέρες!

Ενώ ο Μπαλάφας κατηγόρησε τη «Welt» για fake news επειδή έγραψε ότι η Ελλάδα δεν φυλάει επαρκώς τα σύνορά της και δίνει ψεύτικα στοιχεία για τον αριθμό των μεταναστών

Συνολικά 1.877 μετανάστες και πρόσφυγες πέρασαν το πρώτο 15ήμερο του Οκτωβρίου στα νησιά του βορείου Αιγαίου από τα απέναντι τουρκικά παράλια.

Συγκεκριμένα στα κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης έχουν καταγραφεί οι αφίξεις 1.877 ατόμων (1.148 στη Λέσβο, 572 στη Χίο και 117 στη Σάμο), ενώ σήμερα το πρωί έχει διαπιστωθεί η άφιξη -χωρίς να έχουν ακόμα καταγραφεί- 44 ατόμων στη Λέσβο και 157 ατόμων στη Χίο.
Μόνο τις τελευταίες πέντε μέρες, από το πρωί της περασμένης Τετάρτης μέχρι σήμερα Δευτέρα το πρωί, πέρασαν στη Λέσβο 563 άτομα, στη Χίο 269 και στη Σάμο 40.

Σύμφωνα με το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Ελέγχου Συνόρων, Μετανάστευσης και Ασύλου του υπουργείου Εσωτερικών σήμερα στη Λέσβο περιμένοντας να συζητηθεί το αίτημα ασύλου που έχουν υποβάλει ζουν 6.807 άτομα, στη Χίο 1.867 και στη Σάμο 3.075.

Τέλος στο διάστημα από 1 έως 13 Οκτωβρίου, από την Τουρκική Ακτοφυλακή έχει ανακοινωθεί επίσημα ο εντοπισμός 25 περιστατικών με βάρκες στις οποίες επέβαιναν πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι και κινούντο προς τα ελληνικά νησιά. Κατά τη διάρκεια αυτών των περιστατικών επαναπροωθήθηκαν στις τουρκικές ακτές 907 άτομα.

Μπαλάφας: Fake news όσα γράφει η Welt, ανησυχούμε για την αύξηση των ροών

Με το επιχείρημα των fake news επιχείρησε ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας να αντιμετωπίσει τις καταγγελίες της εφημερίδας Welt ότι η Ελλάδα αφενός δεν φυλάει επαρκώς τα σύνορά της και αφετέρου δίνει ψεύτικα στοιχεία για τον αριθμό των μεταναστών και προσφύγων στη χώρα.

«Πρέπει όλα τα βλέπουμε όλα υπό το φως των fake news. Προφανώς δεν ισχύουν όσα γράφει η Welt. Ξέρουμε τι είναι και τι ρόλο παίζει» είπε ο κ. Μπαλάφας και στη συνέχεια υποστήριξε ότι στην Ελλάδα βρίσκονται περίπου 55-60.000 μετανάστες της τελευταίας διετίας κατανεμημένοι σε ενδοχώρα και νησιά. Ειδικά για τα νησιά, όπως είπε στο ΣΚΑΪ, βρίσκονται περίπου 12-14.000 μετανάστες και πρόσφυγες.

Ωστόσο, όπως είπε, «φυσικά ανησυχούμε» για την αύξηση των ροών το τελευταίο δίμηνο – κυρίως σε Σάμο και Λέσβο.

«Δεν είναι εύκολο να πεις ότι καθαρίσαμε με το προσφυγικό μέσα στο επόμενο δίμηνο, εξάμηνο, έτος. Τι να κάνουμε, να πείσουμε τον Ερντογάν να ελέγξει την κατάσταση;» αναρωτήθηκε ο κ. Μπαλάφας.

Για δύσκολη κατάσταση στα νησιά του βορείου Αιγαίου καθώς «υπάρχει υπερσυγκέντρωση» έκανε λόγο σε παρέμβασή της η περιφερειάρχης Χριστίνα Καλογήρου.

Όπως είπε «αυτή τη στιγμή στο Β. Αιγάιο υπάρχουν περίπου 12.000 μετανάστες ενώ την τελευταία εβδομάδα ήρθαν περισσότεροι από 1.150 μετανάστες». «Στη Μυτιλήνη υπάρχουν 7.000 μετανάστες, 3.000 Σάμο και 2.000 στη Χίο, οι δομές είναι υπερπλήρεις» συμπλήρωσε η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, η οποία έχει ζητήσει συνάντηση από τον πρωθυπουργό για να τον ενημερώσει για την κατάσταση αυτή.

loading...

2 thoughts on “Χάος στα νησιά: Εφτασαν άλλοι 2.000 μετανάστες μέσα σε 15 μέρες!

  1. ΑΝΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΙΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΝΑ ΕΚΛΕΞΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΝ ΕΙΔΗ ΟΡΔΩΝ ΛΑΘΡΟΕΙΒΑΛΟΥΝ ΣΥΝ ΓΥΝΑΙΞΙ ΚΑΙ ΤΕΚΝΟΙΣ ΚΑΙ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΑΘΡΟΚΑΥΛΟΣ ΙΣΛΑΜΦΑΣΙΣΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΠΙΣΩ ΟΛΟΙ !!

Comments are closed.