Ν. Κοτζιάς: «Να καταδικάζουμε τις χώρες που τροφοδοτούν τη Β. Κορέα»

Την ανάγκη να μην καταδικάζουμε μόνο τη Βόρειο Κορέα αλλά και εκείνες τις χώρες οι οποίες την τροφοδοτούν με γνώση, τεχνολογία και υλικά, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς
στο Άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών των κρατών- μελών της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε επί ένα διήμερο στο Ταλίν στο πλαίσιο της εσθονικής Προεδρίας στην Ένωση.

Μάλιστα, κατονόμασε τις χώρες αυτές και απέσπασε την υπόσχεση ότι θα εξεταστεί το ζήτημα από την Επιτροπή.

Ο κ. Κοτζιάς, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, χαρακτήρισε ως παραγωγικό και δημιουργικό το διήμερο των συζητήσεων τόσο τις χθεσινές συνεδριάσεις σχετικά με τις εξελίξεις στην Βόρεια Κορέα μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή και την ειρηνευτική διαδικασία στη Μ. Ανατολή, όσο και τις σημερινές που εστιάστηκαν στις μεθόδους εργασίας του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, στο ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και -στη συνέχεια, με τη συμμετοχή των ΥΠΕΞ των υποψηφίων χωρών- στην πρόληψη και καταπολέμηση της ριζοσπαστικοποίησης και του βίαιου εξτρεμισμού.

Ειδικότερα για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, στο συμβούλιο συζητήθηκε η ανάγκη της συμβολής της ΕΕ στην ειρήνη και στη επίτευξη λύσης δύο κρατών, ενώ από την πλευρά του ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών τόνισε αφενός ότι πρέπει «να ληφθούν υπόψη οι αλλαγές που έχουν συντελεστεί στη Συρία» και αφετέρου ότι «η ΕΕ θα πρέπει να διατυπώσει μία συνολική άποψη για την περιοχή, σε ζητήματα όπως είναι αυτό της συνοχής της Συρίας και του Ιράκ, καθώς η προστασία των Κούρδων».

Σχετικά με τις μεθόδους εργασίας, ο κ. Κοτζιάς υπογράμμισε ότι θα πρέπει να υπόκεινται στην πολιτική ευθύνη και να μην έχουν τον πρώτο λόγο οι διάφοροι γραφειοκράτες της Επιτροπής, καθότι δεν μπορούν ζητήματα τα οποία συμφωνούνται σε επίπεδο υπουργών να ανακινούνται και να ξανατίθονται από τη σκοπιά κάποιων γραφειοκρατών της ΕΕ. Όσο δε για τα θέματα των ανθρώπινων δικαιωμάτων, υπογράμμισε ότι «δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται επιλεκτικά», αναφέροντας και μια σειρά από παραδείγματα που καταδεικνύουν το πώς γίνεται η κατάχρησή τους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

 1. ααα θα ρωτησουμε πρωτα τον σερ Ροτσιλντ και αν συμφωνει θα το κανουμε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Όταν οι τζιχαντιστές άρχισαν τον πόλεμο εναντίον του Άσαντ στη Συρία, δεν βγήκατε να τους καταδικάσετε, ούτε αυτούς, ούτε εκείνους που τους υποστήριζαν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η πολιτική είναι σκέτη υποκρισία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Γιατί το κράτος της Αμερικής επιτρέπεται να έχει πυρηνικά όπλα και άλλα κράτη, όπως π.χ. το Ιράν δεν επιτρέπεται;
  Πότε θα ξυπνήσουν οι λαοί;

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]