Νέος σάλος: Δωρεάν μεταπτυχιακά για παιδιά καθηγητών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Νέο σάλο στην ακαδημαϊκή κοινότητα, μετά το περιστατικό αντιγραφής εργασίας από 106 φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Πατρών, έχει προκαλέσει η περίπτωση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και η δωρεάν φοίτηση σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σε παιδιά των καθηγητών!
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Τα Νέα», στη διάρκεια της συνεδρίασης της Συγκλήτου που έγινε το καλοκαίρι, καθηγήτρια του πανεπιστημίου ζήτησε να εγγραφούν ως ισοψηφίσαντες και χωρίς δίδακτρα τα παιδιά δύο καθηγητών στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα.
Μάλιστα, το επιχείρημα που προέταξαν οι καθηγητές που υποστήριξαν το αίτημα ήταν ότι η ζωή στην Κοζάνη και τη Φλώρινα είναι ακριβή και οι γονείς των δύο παιδιών πρέπει να βοηθηθούν. Σημειώνουμε απλώς ότι οι μισθοί των πανεπιστημιακών καθηγητών μπορεί να φτάσουν και τα 2.000 ευρώ μηνιαίως.
Εν τω μεταξύ, το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό είναι περιζήτητο.
Πρόκειται για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Επιστήμες της Αγωγής – δίγλωσση ειδική αγωγή 2017-2018», το οποίο δίνει επιπλέον μόρια στους εκπαιδευτικούς της ειδικής αγωγής, ενώ εγγράφονται και σε ξεχωριστό πίνακα προσλήψεων.
Η χρονική διάρκεια του προγράμματος είναι τρία εξάμηνα σπουδών και η συμμετοχή για κάθε φοιτητή αγγίζει τα 2950 ευρώ! Μάλιστα, οι αιτήσεις κάποια έτη φθάνουν και τις 1.000, ενώ οι θέσεις είναι μόνο 35 με 40.
Όσον αφορά στη συνεδρίαση της Συγκλήτου, στην οποία ήταν παρόντες τα έξι από τα οκτώ μέλη της, υπήρξαν αντιδράσεις από δύο παριστάμενους καθηγητές.
Τελικά, οι πληροφορίες λένε ότι η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία, τεσσάρων έναντι δύο ψήφων. Την πρόταση, μεταξύ των άλλων, υπερψήφισαν ο πρύτανης Αντώνης Τουρλιδάκης, ενώ την καταψήφισαν η πρόεδρος του τμήματος Νηπιαγωγών, Ιφιγένεια Βαμβακίδου και ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής, Θόδωρος Θεοδουλίδης.
Σύμφωνα με «Τα Νέα», την εισήγηση της πρότασης να συμμετέχουν εκτός συναγωνισμού και χωρίς χρηματική εισφορά τα τέκνα των καθηγητών του πανεπιστημίου έκανε η αντιπρύτανης, αρμόδια των φοιτητικών θεμάτων, διευθύντρια του επίμαχου μεταπτυχιακού και καθηγήτρια του Παιδαγωγικού τμήματος Νηπιαγωγών, Αναστασία Αλευριάδου. Σε σχετική ερώτηση της εφημερίδας, η κ. Αλευριάδου απάντησε «να ρωτήσετε τον πρύτανη».
Ωστόσο, μένει να δούμε τι έχει γίνει τελικά, καθώς οι δύο φοιτητές του μεταπτυχιακού έπρεπε να εγγραφούν χθες και μάλιστα με πρυτανική πράξη.
Επίσης, η πρόταση για τους δύο φοιτητές φαίνεται πως τέθηκε προς συζήτηση στη Σύγκλητο ως θέμα εκτός ημερησίας διατάξεως, γεγονός που προκάλεσε την οργή ορισμένων μελών.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Αυτό σας μάρανε; Δεν βλέπετε πόσα παιδιά καθηγητών βρίσκονται στους τομείς που ήταν ή είναι καθηγητές οι γονείς τους; Δεν βλέπετε μέλη ΔΕΠ να λογοκλέπτουν ξεδιάντροπα συναδέλφους τους και οι γενικές συνελεύσεις να τους προάγουν (επιβραβεύουν) αντί να τους τιμωρούν, όπως γίνεται παντού σε όλο τον κόσμο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][bsummary]
Loading...

Μυστηρια

[Μυστήρια][bsummary]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]