Σκάνδαλο με τις φοιτητικές εργασίες... επί πληρωμή- Ποιες είναι οι τιμές;

Σάλο έχει προκαλέσει η αποκάλυψη, για τους 106 φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών που παρέδωσαν την ίδια εργασία φέροντας ξανά το θέμα αυτό στο προσκήνιο.


Μολαταύτα, το φαινόμενο αυτό δεν έπαψε ποτέ να υπάρχει.

Τα δίκτυα παροχής πληρωμένων εργασιών σε φοιτητές δεν είναι κάτι καινούριο. Αν όμως παλιότερα η πληροφορία αυτή κυκλοφορούσε «στόμα με στόμα», πλέον γίνεται ανοιχτά στο διαδίκτυο, αναφέρει ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου». Χαρακτηριστικό αυτό που αναφέρει ανάρτηση του Facebook, που επικαλείται η εφημερίδα. «Αναλαμβάνω υπεύθυνα να σας βοηθήσω στις εργασίες σας. Επιτυχία με όνομα! Και μόνο ότι ποστάρω το αληθινό μου προφίλ λέει πολλά!», αναφέρει η ανάρτηση σε ανοιχτή ομάδα φοιτητών τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Φοιτητικές παρατάξεις, μεμονωμένοι φοιτητές αλλά και γραφεία συνθέτουν αυτά τα δίκτυα των πληρωμένων εργασιών. Διάφορα γραφεία, αλλά και φοιτητές με «επιχειρηματικό μυαλό», διαφημίζουν τις υπηρεσίες τους με προσεκτικές και γενικόλογες διατυπώσεις, στο διαδίκτυο, περί βοήθειας σε πτυχιακές και άλλες εργασίες.

Οι τιμές

Το κόστος για μία έτοιμη εργασία ποικίλλει, ενώ γίνονται και παζάρια, με τις τιμές να κυμαίνονται από «φιλικές» μέχρι και το ύψος του βασικού μισθού, αναφέρει το δημοσίευμα.

Μία εργασία «μικρών» απαιτήσεων μπορεί να κοστίσει σε έναν φοιτητή 30-80 ευρώ. Αν πρόκειται για διπλωματική εργασία, οι «μη φιλικές» τιμές κυμαίνονται από 150 έως και 500 ευρώ.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Τώρα ανακάλυψαν την...Αμερική οι αρχές και τα σαϊνια δημοσιογράφοι..!..Το 1983 φοιτητές ηλεκτρονικοί μηχανικοί του ΕΜΠ πλήρωναν για το hardware της διπλωματικής τους εργασίας..!..Πόσες χιλιάδες πτυχία έχουν αγοραστεί έραγε μέχρι σήμερα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]