Άμεση στάση πληρωμών, τώρα!

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της άγνοιας, όταν η μερική γνώση χρησιμοποιείται για να ενημερώσει κανείς τους άλλους και όχι για να μάθει ο ίδιος. Στα πλαίσια αυτά, όταν τηλεοπτικοί οικονομικοί σχολιαστές με ελλιπείς γνώσεις του αντικειμένου αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση, αναφέροντας πως το «μείγμα πολιτικής» της είναι το λάθος, στο οποίο οφείλονται τα μαρτύρια των Ελλήνων από τα μνημόνια, παρέχουν πολύ κακές υπηρεσίες στην κοινωνία – ειδικά όταν ισχυρίζονται πως οι αποφάσεις αύξησης των φόρων είναι δική της επιλογή και όχι των πιστωτών (=της πρωσικής κυβέρνησης).


Η αλήθεια όμως, την οποία δεν έχει το δικαίωμα να διαστρεβλώνει κανείς, ούτε καν καλοπροαίρετα, είναι πως οι πιστωτές υπαγορεύουν δικτατορικά την οικονομική πολιτική – αφού ζητούν ανέκαθεν «τιμολογημένες διορθώσεις», όχι θεωρητικές. Για παράδειγμα, εάν η κυβέρνηση αντί να αυξήσει τους φόρους επέλεγε τη μείωση των κρατικών δαπανών (του υπερδιογκωμένου δημοσίου κατά το συμπαθέστατο παρουσιαστή του SKAI), δεν θα γινόταν αποδεκτή μία τέτοια γενίκευση – επειδή οι πιστωτές θα ζητούσαν ακριβή ποσά, τα οποία θα μπορούσαν να προέλθουν μόνο από μειώσεις μισθών ή/και από απολύσεις, αφού οι δημόσιες επενδύσεις έχουν σχεδόν μηδενισθεί.


Επομένως, εάν αποφάσιζε μία κυβέρνηση τη μείωση των εταιρικών φόρων, τότε θα έπρεπε ως «ισοδύναμο» να προβεί σε απολύσεις ή/και σε μειώσεις μισθών ενός αντίστοιχου ποσού – έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι το ίδιο. Οι απολύσεις όμως σε μία χώρα με τόσο υψηλή ανεργία και με ένα μεγάλο ασφαλιστικό πρόβλημα, είναι «δολοφονικές» – ενώ τόσο αυτές, όσο και οι μειώσεις των μισθών, περιορίζουν την κατανάλωση (ζήτηση). Είναι δε αποδεδειγμένο ότι, οι μειώσεις των δαπανών περιορίζουν πολύ περισσότερο το ΑΕΠ (πολλαπλασιαστές) σε σχέση με την αύξηση των φόρων (ανάλυση).Σε κάθε περίπτωση, ο περιορισμός της κατανάλωσης μειώνει τις ιδιωτικές επενδύσεις άρα τις θέσεις εργασίας, το ρυθμό ανάπτυξης του ΑΕΠ, τα δημόσια έσοδα κοκ. – με αποτέλεσμα να απαιτούνται νέα μέτρα για να αντισταθμισθούν, με τη χώρα να παραμένει στον καθοδικό σπειροειδή κύκλο του διαβόλου (γράφημα), χωρίς καμία μελλοντική προοπτική.


Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως δεν πρέπει να μειωθούν οι φόροι. Ασφαλώς και πρέπει, ιδιαίτερα των νοικοκυριών που επίσης μειώνουν την κατανάλωση, αλλά όχι εις βάρος των δημοσίων δαπανών – όπου φυσικά δεν εννοούμε τις σπατάλες.


Θα μπορούσε βέβαια να ισχυρισθεί κανείς ότι, η μείωση των εταιρικών φόρων θα προσέλκυε επενδύσεις – κάτι που όμως θα συνέβαινε μόνο εάν υπήρχε εκείνη η ζήτηση, η οποία θα οδηγούσε τους επιχειρηματίες σε νέα «εγχειρήματα», έτσι ώστε να την καλύψουν και να ωφεληθούν. Σε μία χώρα όμως με υπερβάλλουσα προσφορά και με ανεκμετάλλευτο παραγωγικό δυναμικό, είναι αστείο να θεωρεί κανείς πως θα υπάρξουν νέες επενδύσεις. Εκτός αυτού, όταν οι επιχειρήσεις δεν έχουν τζίρο και κέρδη, είναι σχετικά αδιάφορο το ύψος των φορολογικών συντελεστών – με μοναδική εξαίρεση τη φοροδιαφυγή η οποία τότε οργιάζει, επειδή διαφορετικά πολλές εταιρείες αδυνατούν να επιβιώσουν όταν ο τζίρος τους μειώνεται και οι φόροι είναι ταυτόχρονα υπερβολικά υψηλοί (χωρίς φυσικά να εγκρίνουμε κάτι τέτοιο).


Με απλά λόγια, παρά το ότι ασφαλώς συμφωνούμε με ένα μικρό δημόσιο, κυρίως όμως με ένα αποτελεσματικό, καθώς επίσης με χαμηλούς φόρους, το πρόβλημα της χώρας είναι η συνεχώς μειούμενη ζήτηση – λόγω της οποίας μένουν ανεκμετάλλευτοι οι πόροι της, όπως το ανθρώπινο δυναμικό της. Καμία χώρα άλλωστε στον πλανήτη δεν προοδεύει, εάν δεν χρησιμοποιούνται όλοι οι πόροι της – ενώ το γεγονός ότι, κάθε εργαζόμενος αυξάνει το ετήσιο ΑΕΠ κατά περίπου 50.000 € με τη σημερινή ελληνική παραγωγικότητα (κάθε απολυμένος το μειώνει ανάλογα), άρα τα έσοδα του δημοσίου κατά 15.000 € (30%) και τις εισπράξεις των ασφαλιστικών ταμείων περισσότερο από 10.000 € (άνω του 20%), είναι αρκετό για να το τεκμηριώσει.


Για να συμβεί τώρα κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο να προηγηθούν οι δημόσιες επενδύσεις, έτσι ώστε να αυξηθεί η ζήτηση και να ακολουθήσουν οι ιδιωτικές – κάτι που έχει αποδειχθεί πολλές φορές στην ιστορία, όπως κατά τη Μεγάλη Ύφεση του 1929. Πώς όμως θα πραγματοποιηθεί, όταν η Ελλάδα έχει απομονωθεί από τις αγορές, της απαγορεύεται από τους πιστωτές της και είναι υπερχρεωμένη; Προφανώς μόνο με τη διαγραφή (ή με την επιμήκυνση στο διηνεκές) ενός μέρους του δημοσίου και ιδιωτικού χρέους της – έτσι ώστε να αποκατασταθεί η πιστοληπτική ικανότητα και των δύο τομέων, να εξυγιανθούν οι τράπεζες, να αυξηθεί η ρευστότητα που οι ίδιες παρέχουν κατά 90% μέσω του δανεισμού κοκ.


Όσον αφορά τώρα την κυβέρνηση, είναι η πρώτη μετά την «προδοσία» του 2010 που εφάρμοσε βασιλικότερα του βασιλιά τις εντολές των πιστωτών μας – καταπατώντας όλες τις δεσμεύσεις της, δολοφονώντας την τελευταία ελπίδα των Ελλήνων, καθώς επίσης προδίδοντας όλα τα πολιτικά της πιστεύω. Εν τούτοις, οι υποκριτές-δανειστές μας δεν χάνουν ευκαιρία να την εκθέτουν, μεταφέροντας της όλες τις ευθύνες των μέτρων – αφού έχουν έτοιμη τη ρεζέρβα τους, η οποία θα είναι ακόμη πιο πειθήνια.


Εκτός αυτού δεν τήρησαν καν την υπόσχεση τους από το 2012 για τη ρύθμιση του δημοσίου χρέους – παρά το ότι η σημερινή κυβέρνηση λήστεψε κυριολεκτικά τους Έλληνες για να πετύχει το θηριώδες πρωτογενές πλεόνασμα του 4,1%, μοναδικό στον πλανήτη.


Στα πλαίσια αυτά η μοναδική λύση για την Ελλάδα, την οποία ασφαλώς δικαιούται μετά την ανυπολόγιστη καταστροφή που της προκάλεσαν τα μνημόνια, είναι η στάση πληρωμών και η πλήρης κατάργηση των μνημονίων – πριν ακόμη οι Έλληνες εξευτελιστούν εντελώς ως Έθνος, χάνοντας ότι έχουν και δεν έχουν, με την παράλληλη μετατροπή τους σε σκλάβους χρέους μίας γερμανικής αποικίας. Πρόκειται βέβαια για κάτι επώδυνο, αλλά απολύτως αναγκαίο – ενώ δεν πρέπει να επιτρέπουμε τους εμφυλίους πολέμους ανάμεσα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα ή/και των πολιτικών κομμάτων μεταξύ τους, τους οποίους πυροδοτούν έντεχνα οι σύγχρονοι Γκέμπελ.


Γράφει ο Άρης Οικονόμου
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

 1. ΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝ Ο ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΤΗΣ, ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΣΑΝ ΜΑΚΑΚΑΣ, ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΛΉΡΩΝΕΙ Ο,ΤΙ ΤΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ...

  ΠΛΗΡΩΝΕ ΗΛΙΘΙΕ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΤΗ" ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ, ΠΛΗΡΩΝΕ ΣΑΝ ΜΑΚΑΚΑΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ, ΓΙΑΙΤ ΜΟΝΑΧΑ ΕΝΑΣ ΜΑΚΑΚΑΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕ ΕΝΑ ΔΩΣΙΛΟΓΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΧΩΡΙΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΚΕΨΗ, ΑΦΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΟΤΙ ΧΡΩΣΤΑΕΙ- ΠΌΣΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ- ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ- ΠΩΣ ΤΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ- ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΤΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ- ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ ΠΡΟΟΔΟΥ.
  ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΜΑΚΑΚΑΣ....
  ΞΥΠΝΑ ΕΛΛΗΝΑΚΟ ΠΑΨΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΣΑΝ ΜΑΚΑΚΑΣ, ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.!!!!!

  …απο ποτε αληθεια μαθαμε να μας βιαζουν να τους πληρωνουμε και να τους λεμε ευχαριστω κιαπο πανω??
  ΟΧΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ......!!!!!!!
  ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ, ΝΑ ΓΚΡΕΜΟΤΣΑΚΙΣΤΟΥΝ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ, ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ.!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χρειαζομαστε επειγοντως μια δημοκρατικη πατριωτικη κυβερνηση....

   Για σκεφτειτε το, τα πραγματα είναι εξαιρετικα απλα. Αρκεί μονο οι πιο συνειδητοι και πιο αξιοπρεπεις πολιτες να πουν οτι η κατασταση δεν παει αλλο. Κι αν το πουν μαλιστα με την ψηφο τους, βαζοντας το Ε.ΠΑ.Μ. στη Βουλη, τοτε θα δειτε ποσο γρηγορα ανατρεπονται τα παντα. Μεσα σε λιγους κιολας μηνες.
   Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ για να διατηρσουμε ζωντανα τα οποια ιδανικα μπορει να εχουμε, και τα οποια θα καταστραφουν αν επιλεξουμε να μην τα υποστηριξουμε με την απαραιτητη σοβαροτητα .!!!
   Η απελευθέρωση της χώρας από χρέος και ευρώ σε 15 βήματα…
   https://www.youtube.com/watch?v=hxoEvF1jxUM

   https://epamhellas.gr/?p=29257
   Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για την Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας αλλά φοβόσαστε να ρωτήσετε…

   Διαγραφή
 2. H ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΟΛΙΚΗ ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ ,ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΕΣ. ΡΕ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΡΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ. ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΒΙΒΛΙΟ. ΧΩΡΙΣ ΚΚΕ ΧΡΥΣΕΣ ΑΥΓΕΣ ΡΟΥΒΙΚΩΝΕΣ ,ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥ ΚΟΛΟΥ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΗΤΑΝ Ξ Υ Π Ν Η Μ Α ΡΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!
  ….γιατι τους κοιταμε ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ??? "ΑΦΟΥ ΕΤΣΙ ΕΙΠΑΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ, ΕΤΣΙ ΚΙΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ"

  ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΕ ΟΛΑ, ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΑ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΦΡΑΓΚΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑΜΕΙΟ,
  ΟΥΤΕ ΔΕΚΑΡΑ ΤΣΑΚΙΣΤΗ, ΑΠΟ ΔΙΟΔΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΔΕΚΑΡΑ ΤΣΑΚΙΣΤΗ ΓΙΑ 2 ΜΕ 3 ΒΔΟΜΑΔΕΣ... !!!!!
  ΟΥΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΟΚΤΩΒΡΗ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΝ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η συζήτηση γύρω από τη μετάβαση στο εθνικό νόμισμα, μπροστά στα αδιέξοδα που δημιούργησε το καθεστώς κατοχής φουντώνει. Πολλοί έρχονται να συμμερισθούν την αναγκαιότητα της μετάβασης σε εθνικό νόμισμα, αλλά ομιλούν χωρίς να έχουν ολοκληρωμένη αντίληψη γι’ αυτό, με συνέπεια η σύγχυση και η παραπληροφόρηση να επικρατούν.

  Πρέπει να τονιστεί, ότι ολόκληρη η διαδικασία είναι ενιαία και αδιαίρετη. Δεν μπορεί να γίνουν κάποια από τα παρακάτω βήματα και άλλα να παραμεληθούν. Διότι τότε, τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουμε θα είναι μεγάλα και απρόβλεπτα.

  Εννοείται, ότι το εγχείρημα πρέπει να το αναλάβει εξ αρχής και να το διεκπεραιώσει μια νέα δημοκρατική και πατριωτική κυβέρνηση, τα στελέχη της οποίας οφείλουν, να πιστεύουν ακράδαντα στο εγχείρημα και να γνωρίζουν στη λεπτομέρειά του κάθε του τεχνική πτυχή.

  Έτσι το σημερινό πολιτικό προσωπικό και όλα τα άλλα στελέχη που με ψεύτικη επιστημονικοφάνεια υπηρέτησαν και υπηρετούν το κατοχικό καθεστώς, ούτε θέλουν, ούτε γνωρίζουν το πως, ούτε μπορούν. Συνεπώς, είναι αδύνατο να περιμένουμε απ’ αυτούς το οτιδήποτε κι εναπόκειται σε δυνάμεις όπως το ΕΠΑΜ, που διαθέτουν τη βούληση, τη γνώση και την εμπειρία να το αναλάβουν, και στον κόσμο να υποστηρίξει αυτή την επιλογή.

  Παρακάτω παρουσιάζονται συνοπτικά τα 15 βήματα μιας πολιτικής απελευθέρωσης με σκοπό την αποκατάσταση της Εθνικής Κυριαρχίας, της Δημοκρατίας, την ανάταξη της οικονομίας και την ευημερία για την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού.
  Η απελευθέρωση της χώρας από χρέος και ευρώ σε 15 βήματα…
  • 1. Η καταγγελία του χρέους και η οριστική παύση αποπληρωμής του.
  • 2. Ακύρωση όλου του μνημονιακού θεσμικού πλαισίου που άλλαξε το νομικοπολιτικό καθεστώς της χώρας και επέβαλε την κατοχή.
  • 3 Η αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη
  • 4. Η καθιέρωση εθνικού κρατικού νομίσματος.
  • 5. Η εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδας.
  • 6. Η επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων.
  • 7. Η εκκαθάριση σε καθεστώς λειτουργίας των «συστημικών» τραπεζών.
  • 8. Η εξασφάλιση της ομαλότητας των συναλλαγών στη μεταβατική περίοδο.
  • 9. Η εξασφάλιση της επάρκειας των αγαθών.
  • 10. Η προστασία και ο έλεγχος της αγοράς και των τιμών των προϊόντων.
  • 11. Η άμεση αποκατάσταση των εισοδημάτων.
  • 12. Η «σεισάχθεια» των εσωτερικών χρεών των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων.
  • 13. Η αποκατάσταση της Δικαιοσύνης.
  • 14. Ο έλεγχος των στρατηγικών τομέων της οικονομίας και των αντίστοιχων επιχειρήσεων.
  • 15. Η Συντακτική Εθνοσυνέλευση και το νέο Σύνταγμα
  Ε.ΠΑ.Μ. : Τα 15 άμεσα βήματα για την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ της χώρας
  https://www.youtube.com/watch?v=hxoEvF1jxUM

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ειναι ενα απο τα πιο δολια και απατεωνιστικα επιχειρηματα των κρατικοδιαιτων οτι δια των μισθων και των συνταξεων μοχλευεται η ζητηση και κινειται η αγορα και η οικονομια ευρυτερα."Εγκυροι" υποτιθεται οικονομικοι συντακτες καταπινουν αμασητη την "επιχειρηματολογια" αυτη και συνηθως την επικροτουν επαυξανοντες.Θα πρεπει δυστυχως να αναλυσω το αυτονοητο.Θα το κανω γιατι περισσεψε ο δολος και η βλακεια.Κατ αρχας η οποια μοχλευση θα μπορουσε να γινει και με πολυ-πολυ-πολυ καλυτερο ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΗ αν το εισοδημα παρεμενε στους παραγοντες
  της ιδιωτικης οικονομιας (εργατες,υπαλληλους,μετοχους,μικρομεσαιους,αγροτες,κλπ) και οχι να πηγαινε στους ΜΗ παραγωγικους ΔΥ και συνταξιουχους ΔΥ(μαζι και τα ρετιρε).Δηλαδη ρε αθεοφοβοι μονο οι ΔΥ μπορουν δια τον απιστευτων μισθολογικων και συνταξιοδοτικων παροχων να δημιουργουν ζητηση για την αγορα??Και μαλιστα καθημενοι??Ρε ειστε καλα η να φωναξω κανενα γιατρο??Ποιους νομιζετε οτι κοροιδευετε??Εμας του ΙΤ προφανως.Ειναι αυταποδεικτο οτι μεγεθυνση της ζητησης ειναι ΔΙΚΑΙΟ να γινεται απο τους παραγωγους καθε ειδους προιοντων και υπηρεσιων του ΙΤ.Τα χρηματα που θα μενουν ως κερδη και ως μισθοι στον ΙΤ ειτε θα καταναλωνονται ειτε θα επαναεπενδυονται με αποτελεσμα την οικονομικη μεγεθυνση.Η οποια και θα φερνει περισσοτερους φορους και εισφορες στο κρατος.ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΑ ΦΡΕΝΑ στον αριθμο και στους μισθους των ΔΥ και των ρετιρε ειναι τα επιβαλλομενα μετρα και οχι η διανομη εισοδηματος σε ΚΑΘΗΜΕΝΟΥΣ.Τρελος παπας σας βαφτισε!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]